Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΚΑΙ  ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ:  http://www.protothema.gr
Αλλάζουν τα όσα εδώ και χιλιάδες χρόνια γνωρίζαμε

Είναι η Κεφαλονιά η Ιθάκη του Οδυσσέα;

,
 
Μια ανακάλυψη που αλλάζει τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την Ιθάκη του Οδυσσέα, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα που εδώ και χιλιάδες έτη έχουν απασχολήσει ιστορικούς και φίλους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Αρχαιοτήτων, Αντώνη Βασιλάκη, στον Πόρο της Κεφαλονιάς ήρθαν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα που δείχνουν πως η …Ιθάκη του Οδυσσέα ήταν η Κεφαλλονιά.
Με την ανακάλυψη αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο ζήτημα της Μνημειακής Τοπογραφίας της Μυκηναϊκής Περιόδου στα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Ιονίου που αποτελούσαν την επικράτεια του  Άνακτα των Κεφαλληνών, δηλαδή του Οδυσσέα και της Δυναστείας του.  (Aναξ κατά τον Ομηρο είναι ο Οδυσσέας).
Στην συνείδηση του κόσμου, στην παγκόσμια συνείδηση η Ιθάκη θα ταυτίζεται με την επιστροφή στο σπίτι, με την ολοκλήρωση των επιθυμιών, με τον αγώνα του άνδρα να τα καταφέρει.  Η Ιθάκη ήταν ένα μέρος του βασιλείου του μυθικού Οδυσσέα, η Κεφαλονιά αν επιβεβαιωθούν οι ανακαλύψεις του κ. Βασιλάκη, ήταν το κέντρο και η έδρα του βασιλείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου