Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΛΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!!!!!! ΤΑ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! – Ο τελικός Χάρτης του Ειδικού Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες
 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR
neos_xartis_fisheries.jpg
 Κόλπος Αργοστολίου - Πόρος (κάτω από Ατρο) , Φισκάρδο και Ιθάκη χωροθετούνται για υδατοκαλλιέργειες 
 την Πέμπτη η τελική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και μετά πάει για υπογραφές!
√   Βοηθητικό υλικό  για τους φορείς  και πολίτες που επιθυμούν να κάνουν χρήση - αναδημοσίευση: 
 ο χάρτης για όλη την Ελλάδα σε μεγάλη ανάλυση (κλικ)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 (ΚΛΙΚ)
ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ - ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 (κλικ)

Δημοσιεύουμε την τελική μορφή του χάρτη του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, τον οποίο υπέβαλε για γνωμοδότηση το ΥΠΕΚΑ στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας.
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου, ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω κατάληψης των υπαλλήλων του Υπουργείου και προγραμματίστηκε τελικά για την ερχόμενη Πέμπτη στις 10.00 πρωί.
Μετά την γνωμοδότηση του Συμβουλίου (η οποία δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα), το Σχέδιο της ΚΥΑ θα προωθηθεί στους οχτώ συναρμόδιους Υπουργούς (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Σηφουνάκης, Χ. Καστανίδης, Ε. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοϊδης, Κ. Σκανδαλίδης, Ι. Ραγκούσης και Π. Γερουλάνος), μετά την υπογραφή αυτών  ,  το Χωροταξικό Πλαίσιο θα θεσμοθετηθεί.
Ο Χάρτης που δημοσιεύουμε είναι ο χάρτης που έχει προκύψει μετά από τη διαβούλευση και αφού (υποτίθεται) ελήφθησαν υπόψη οι θέσεις των φορέων που αντέδρασαν στις προβλέψεις του Πλαισίου, και δεν αναμένεται να υποστεί επιπλέον αλλαγές.
Οσο αφορά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, είναι ο χάρτης που είχε εγκρίνει η περιφέρεια το 2009 επί περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και επί Νομάρχη Διονύση Γεωργάτου. 
Στην  υπόλοιπη Ελλάσα, ουσιαστικά πρόκειται για μια επανάληψη του αρχικού χάρτη και με μία πρώτη ματιά φαίνεται ότι δεν εξαιρέθηκε ούτε μία από τις περιοχές που επί μήνες διακηρύττουν την άρνησή τους να μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες.
Οι προβλέψεις για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη είναι λίγο πολύ οι ίδιες (εκτός από τον Κόλπο του Αργοστολίου, ξεκαθαρίζει και η δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. στον Πόρο, ενώ παραμένει στο σχέδιο και το Φισκάρδο) .
Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας που τους τελευταίους μήνες έκαναν αγώνα για την εξαίρεσή τους, όπως π.χ. η Επίδαυρος, ο Πόρος Τροιζηνίας, η Σαλαμίνα, ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, το Μαρμάρι κ.α. , παραμένουν στην κατηγορία των Π.Ο.Α.Υ.
Σε μερικές από τις περιοχές αυτές βέβαια, μίκρυναν οι χρωματισμοί που επισημαίνουν την έκτασή των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερα ανεπτυγμένες» (κατηγορία Α), χωρίς ωστόσο η μείωση να είναι ουσιαστική (αποχρωματίζεται το πέλαγος και όχι οι ακτές), ενώ δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι οι Π.Ο.Α.Υ που θα θεσμοθετηθούν δεν θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Σύμφωνα με ανθρώπους που ασχολούνται με το θέμα "οι χρωματικές αυτές αλλαγές κρίνονται απόλυτα υποκριτικές και παραπλανητικές.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου