Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Οι αγρότες Kλείνουν τους δρόμους την Δευτέρα




Αποφασισμένοι να κόψουν στη μέση τα εθνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να «παραλύσει» η χώρα, εμφανίζονται οι αγρότες.

Μια μέρα μετά την απόφαση των των αγροτικών συλλόγων από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φάρσαλα να αποκλείσουν την Δευτέρα την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, ήρθε η απόφαση της συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας για να «επαναβεβαιώσει» τις επόμενες κινήσεις των αγροτών όλης της χώρας.


Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιλιόπουλος, «υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι αύριο βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», σημειώνοντας πως στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Ωστόσο, η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ενώ ο κ. Λιλιόπουλος σημείωσε πως θα γίνει προσπάθεια να γίνουν συναντήσεις με τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ' αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

Σημειώνεται πως κύρια αιτήματα των αγροτών είναι το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του κλάδου.








πηγή:iefimerida

 http://www.e-magazino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου