Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΞΕΙΑΣ


ΠΑΕΙ Η ΑΣΤΕΡΙΔΑ ΜΑΣ!!
ΣΤΗΝ  ΣΕΛΙΔΑ  https://www.facebook.com/groups/ithacanews

Ελενη Πατρικιου
ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΟΞΥΑ........ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΕΧΙΝΑΔΩΝ .......ΤΑ ΙΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΦΙΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ........ΓΙΑ 5.000.000 ευρω....ΑΛΗΘΕΙΑ....ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ......ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.......ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ 5.000.000 ευρω......

625 Οἳ δ᾽ ἐκ Δουλιχίοιο Ἐχινάων θ᾽ ἱεράων
νήσων, αἳ ναίουσι πέρην ἁλὸς Ἤλιδος ἄντα,
τῶν αὖθ᾽ ἡγεμόνευε Μέγης ἀτάλαντος Ἄρηϊ
Φυλεΐδης, ὃν τίκτε Διῒ φίλος ἱππότα Φυλεύς,
ὅς ποτε Δουλίχιον δ᾽ ἀπενάσσατο πατρὶ χολωθείς·

Εκείνοι που ήταν από το Δουλίχιο και τις Εχινάδες,
τα ιερά νησιά, που βρίσκονται πέρα από τη θάλασσα,
αντίκρυ στην Ήλιδα, είχαν αρχηγό τον Φυλείδη Μέγη,
τον όμοιο με τον Άρη, που τον γέννησε ο αγαπημένος
του Δία αρματομάχος Φυλέας, πού κάποτε μετανάστεψε στο Δουλίχιο,...


  • Γρηγόρης Κωνσταντίνος Μαρκέτος όταν βλέπω 3 like κάτω από ένα τόσο εξαιρετικό κείμενο τρελαίνομαι!δηλαδή τι πρέπει να γράψει κάποιος καλύτερο;
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ,, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,, ΟΥΤΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟ,, ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΝΩ ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΕΡΙ ΔΟΥΛΙΧΙΟΥ,, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ!!, ΑΠΛΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ,ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΣΗΣ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

 ΚΑΙ   ΣΤΟ  Makis Metaxas κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστηΕταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας.

Η θέα της αθέατης πλευράς του «Λιμένα του Ρείθρου» της Ομηρικής Ιθάκης από το σημείο που βρισκόταν το «Άστυ» και η θέαση που είχε το συγκεκριμένο Μυκηναϊκό κέντρο με την θάλασσα και το περίφημο νησί της Αστερίδας (σημερινή νήσος Οξειά)
6
  • Stella Maria Anthi Mihalatouhttp://idemocracygreece.blogspot.gr/2012/04/blog-post_5287.html

    idemocracygreece.blogspot.com
    Οι σημαντικότερες ειδήσεις από το διεθνή τύπο. Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

  • Stella Maria Anthi Mihalatou ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ???????

  • Makis Metaxas Αγαπητή μου Στέλλα είναι καιρός τώρα που δεν έχω πλέον τι να πω ... τώρα τελευταία ζωγραφίζω εικόνες …..ούτως ή άλλως αφού οι περισσότεροι δεν διαβάζουν που δεν διαβάζουν τουλάχιστον μπας και με τις εικόνες καταλάβουν ποιό τόπο διαχειρίζονται. Ξέρω όμως πολύ καλά πως ο αγώνας είναι άνισος, δεν τρέφω αυταπάτες …περνάμε όντως ως έθνος μια μεγάλη δοκιμασία. Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε ως έθνος στην εποχή της παγκοσμιοποίησης εάν υπήρχε ατομική και συλλογική αυτογνωσία. Θα είχε αξία εάν ο λαός μας είχε την παιδεία να αντιληφθεί τι σημαίνει Αστερίδα, Δήλος. Κρήτη, Κύπρος, Θράκη κ.τ.λ Τώρα το μόνο που μπορεί να ελπίζουμε είναι μήπως ο σεΐχης του Κατάρ σεβαστεί τον τόπο αυτό περισσότερο από τους γηγενείς «Έλληνες».
    (Για την δική σου ενημέρωση σου υπενθυμίζω ότι οι ανασκαφές για την Ομηρική Ιθάκη γίνονται με χρήματα ενός Ολλανδού Φιλέλληνα ονόματι Hans van Hasselt μαζί με έναν λόχο εθελοντών Ελλήνων και ξένων. Αν σε ρωτήσει κανένας εάν το Ελληνικό κράτος ενδιαφέρθηκε να δει τι συμβαίνει εδώ η απάντηση είναι όχι … και εάν έχει δώσει έστω και ένα Ευρώ η απάντηση είναι ξανά όχι.)


  • Stella Maria Anthi Mihalatou Πόσο λυπάμαι.....ντροπή και θλίψη μόνο......δεν γνώριζα τίποτα σχετικά μέχρι που είδα την φωτογραφία αυτή μόλις χθες και σήμερα τυχαία ένα άρθρο και συνδύασα το ότι πρόκειται για το ίδιο νησί......ντρέπομαι γιατί ο καλός θεός μου έδωσε τη γλώσσα Ελληνική και τη χαρά να πατώ το χώμα που πατούσε ο Οδυσσέας....αυτά όμως είναι βαριά κληρονομιά και ντρέπομαι που φάνηκα αντάξια και ζω για να βλέπω να συμβαίνουν αυτά τα αίσχη......

  • Makis Metaxas Να είσαι περήφανη που είσαι Ελληνίδα στην ψυχή και την σκέψη. Η σύζυγός μου που είναι Ολλανδέζα είναι επίσης Ελληνίδα στην ψυχή και την σκέψη. Άρα υπάρχει ελπίδα !!!

  • Stella Maria Anthi Mihalatou να'σαι καλά φίλε Μάκη αλλά έχω μεγάλη στεναχώρια με το θέμα αυτό....δεν καταπίνεται εύκολα...δεν πρέπει να περάσει έτσι αμαχητί....

  • Makis Metaxas Να ήταν το μόνο βρε Στέλλα ...... δεν σε απογοητεύω όμως. Κάνε αυτό που θεωρείς σωστό ...ίσως οι Θεοί της Ελλάδος να έχουν ακόμη μια δεύτερη σκέψη για όλους εμάς !

  • Stella Maria Anthi Mihalatou σίγουρα....ήταν και είναι πάντα εδώ!!!! καλό βράδυ!!!! ΗΜΑΡ ΕΣΤΙ!!!!

2 σχόλια:

  1. Μάλλον θα πρέπει σαν εταιρία μελετών κλπ, ή ο κ. Μάκης Μεταξάς δεν γνωρίζω ποιός ακριβώς και δε μπορώ να απαντήσω μέσω Facebook γιατί εκ πεποιθήσεως δεν χρησιμοποιώ, αν θέλουν να υπάρχει ένα επίπεδο συζήτησης από το blog ως προς την Ομηρική Ιθάκη θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί και να αναθεωρήσουν τουλάχιστον τις τοποθετήσεις τους ως προς τις ονομασίες των δύο γνωστών λιμανιών Φόρκυνα και Ρείθρου.
    Απλά όταν συζητάμε για ανασκαφές που έχουν κάποιο πολύ σοβαρό αντικείμενο δεν μπορεί να αναρτάται φωτό για να πείσει σοβαρούς ανθρώπους για πράγματα που δεν στηρίζονται πουθενά.
    Δεν θα ήθελα να κάνω μια πολύ σύντομη ανάλυση γιατί δε στέκει σαν λιμάνι του Ρείθρου (θα μου ήταν πολύ απλό) αυτό που δείχνει η φωτό, ας το καταλάβουν από μόνοι τους εκτός αν δε μπορούν, ή αν συνεχίζουν να το υποστηρίζουν να το αναλάβω.
    Αν φτάσουμε εκεί όμως θα πρέπει να καθαιρεθούν οι «πηχυαίοι τίτλοι» και δε θα το ήθελα.
    Ας το ξανασκεφτούν λοιπόν.
    Εκτός αν έχουν το αλάθητο του Πάπα οπότε και οι υπόλοιποι να σφυρίζουμε από εδώ και πέρα «κλέφτικα».
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός και μακριά από παρεξηγήσεις αν και βέβαια μιλάω λίγο αυστηρά, αλλά δε ψάχνουμε για την παντούφλα μου, για την Ομηρική Ιθάκη ψάχνουμε κάτι που απαιτεί σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ,,ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ,
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ,, ΕΙΝΑΙ
    ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ,, ΓΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ! ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ,
    ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ,ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ
    ΔΙΝΕΙ ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ,, (ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΡΗΤΟ,,? ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ??? ,ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή