Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΟΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ,,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΙΑ ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ!!


 ΠΑΝΩ  ΣΕ  ΞΥΛΟ,,ΜΕΣΑ  ΣΕ  ΕΝΑΝ  ΑΡΧΑΙΟ ΑΜΦΟΡΕΑ  ΒΡΕΘΗΚΕ  ΕΝΑ  ΚΕΙΜΕΝΟ,,ΓΡΑΜΜΕΝΟ  ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,,



ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ  (ΛΟΓΟ  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ  ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ)
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ  ΠΛΕΟΝ ΓΛΩΣΣΑ,, ΚΑΙ  Η ΣΟΥΠΕΡ  ΕΙΔΗΣΗ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,,ΟΤΙ  ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΙΩΝΩΝ , ΜΕ  ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ,, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ  Η ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,,ΠΗΝΕΛΟΠΗ!

ΣΕ   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ   ,,Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ,,  ΑΠΟ  ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΣΕ ΑΥΤΑ,,  (Ερευνητής προϊστορικών Γραφών, όχι αρχαιολόγος  Αρις ο θιακοκεφαλονιτης)

 Ο  φωτογράφος  επειδή φοβάται  για την δημοσίευση  μην βρεί το μπελά του από  το Υπουργείο Πολιτισμού  μου ζήτησε να μην αναφέρω το ονομά του ακόμη!! Μόλις το θέμα γίνει πρώτη παγκόσμια είδηση,, τότε έχει τον τρόπο να αποδείξει ότι ήταν ο φωτογράφος , και  ο  αίτιος ανεύρεσης  του  τρομερού  αυτού   ευρήματος!!

ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ  ΤΗΣ  ΣΚΑΛΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!!


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ


Ώ περίφρων Πηνελόπεια Αρτέμιδι ικέλη ήέ χρυσέη Αφροδίτη.


Δε ξέρω σε τι γλώσσα να σου γράψω Πηνελοπίτσα μου, τόσα χρόνια που λείπω πίνοντας το πικρό κύαθο τση ξενιτιάς, φοβάμαι μη δε με καταλαβαίνεις και θα στα γράψω  στη μαλλιαρή.
Ω φρόνιμη Πηνελόπη μου σαν Άρτεμη πανέμορφη, και σα χρυσή Αφροδίτη σε φιλώ γλυκά στα χείλη που ανάθεμά τα κόκκαλα του Παλαμήδη που μου τα στέρησε.
Δε ξέρω άμα το έμαθες αλλά τον τακτοποίησα, τσι αγκάλες του Άδη τον έστειλα το κωλοαργίτη.
 Βαρέθηκα βωρή Πηνελοπίτσα τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια όχι που πολυκουράζομαι  βέβαια, έχω δεμένο δυο χρόνια τώρα το γόνατό μου κάνω το κουτσό και με έχουνε μόνο για τσι διαπραγματεύσεις, αλλά βαρέθηκα τη παλαβομάρα τσου.
Έχω έτοιμο ένα ψεύτικο άλογο και σκέδιο να μπούμε μέσα στη Τροία να τα κάμουμε όλα λίμπα από το πρώτο χρόνο και με κοντράρει εκειός ο καμπόσος ο Αχιλλέας, γιατί λέει θα τη πάρει με το σπαθί του και με λέει μπαγαμπόντε.
Θα το φάει το κεφάλι του ο κόπανος και θα ησυχάσει!
Αλλά τι σε νοιάζουνε εσένανε τα πολεμικά, να σου γράψω κάνα κουτσομπολιό από αυτά που σου αρέσουνε.
Έχουνε βρει λοιπόνε κάτι ψόφιες, κάτι  Βρισηίδες και κάτι Χρυσηίδες και κάνουνε σα τα κοκόρια με τον Αγαμέμνονα λες και δεν έχουνε ματαδεί γυναίκα.
Και καλά ο Αχιλλέας δε πρέπει να έχει ματαδεί, άλλα πρέπει να του αρέσανε, αλλά εκειός ο Αγαμέμνονας παράξενο! Να δείς που η Κλυταιμήστρα  κοκό τίποτα, τόσα χρόνια τον έχει φάει η στέρηση.
Έχεις και χαιρετίσματα από τη ξαδέρφη μας την Ελενίτσα. Με φιλοξενεί στο σπίτι τση όταν με στέρνουνε για διαπραγματεύσεις με το Πρίαμο.
Μαύρο δάκρυ ρίχνει γιατί ο Πάρης  λέει σπαβεντάρισε  με το στρατό μας απ΄όξου από τα τείχη  και «τίποτα», ότα σου λέω τίποτα – τίποτα, νιέντε! Χα χα χα, ρε που το παιξε και μάγκας, τζούφιος μας βγήκε κατά που φαίνεται.
Τι να κάμω τη παρηγοράω τη κακομοίρα, έχει και νια ελιά χαμηλά στον αριστερό γοφό που δε την είχα προσέξει παλιά, την είχες δει εσύ?
Μου έστειλε μήνυμα και η Ευρύκλεια ότι σε κούρασε και εφκείνη η ζώνη αγνότητας τόσα χρόνια και σου στέρνω το κλειδί να τη βγάνεις κανιά φορά να παίρνεις τον αέρα σου, αλλά το σούρουπο να τη ματαφοράς και το κλειδί να τση το παραδίνεις πάλε στο χέρι.
Και κοίτα μη κάμεις τίποτα γκιριτζάτζουλες γιατί μου τα καρφώνει όλα η Αθηνούλα.
Για ασφάλεια θα βάλω το γράμμα και το κλειδί μέσα σε ένα μποτσόνι, θα του ρίξω και βουλοκέρι και θα δω πως θα στο στείλω γιατί δεν έχω μπιστοσύνη σε κανένανε.

Άμα κάμει ο Δίας και δε ματάρθω πίσω, άμα λέω μη κλαις τώρα, άμα λοιπόνε μη παντρεύεσαι κανένανε .
Ξέρεις τι κουμάσια είναι οι Κεφαλλήνες μου? Θα μας φάει μπίρι – μπίρι όλα τα ζωντανά, θα μας εντάξει στο ΔΖΤ (Διεθνές Ζωοδανειστικό Ταμείο)  και άντε να ξελασπώσει μετά ο μαγκούφης ο Τηλέμαχος.
Τση πείνας θα ψωφίσει ο έρμος και αυτός και εσύ.
Τα μάτια σου ανοιχτά βωρή, το καλό που σου θέλω!!
Καλή αντάμωση.
Δυσσέας.

Υ.Γ.
Και στείλε ένανε  στο λόφο του Ερμή να φτιάσει εκείνα τα μπατικά που δείχνουνε τσου δρόμους, φτιάσε και στον αργαλειό ένα υφαντό με τα σύμβολά μας και κρέμασέ το στη σκεπή του πύργου μας γιατί κάτι δε πάει καλά.
Εδώ πέρα όλοι έχουνε ακούσει για την Ιθάκη αλλά δε ξέρουνε που είναι το σπιτικό μας.
Και ο αγγελιαφόρος ο Ερμής μπερδεμένα τα έχει και αυτός μου είπε η Αθηνά.
Εμ  γι΄αυτό τσου ηγεμονεύω όλους εκεί πέρα τι κουρλός είμαι, ή έχουμε μυαλά, ή όχι!
Ένας θα είναι πάντα ο Οδυσσέας, πρώτος θα μπω με το σπαθί στη Τροία και οι θεοί να πα να απαυτωθούνε.

Χαιρετίσματα σε κείνη τη μικρή τη καμαριέρα που μας είχανε φέρει τελευταία, τότε που ήσουνα έγκυος το Τηλέμαχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου