Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΝΝΩΝ


Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Κλείνουν ''μέτωπα'' της αποχέτευσης μέσα στον Πόρο, αλλά ανοίγουν νέα έξω από τον οικισμό.

Εναπόθεση σωλήνων του κεντρικού αγωγού στα Λιμένια.

Με άσφαλτο ξεκίνησαν να καλύπτονται οι εκσκαφές στους δρόμους του Πόρου λόγω των έργων για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει τοποθετηθεί και το καλώδιο που διατρέχει το δρόμο παράλληλα με το δίκτυο σωληνώσεων. Θα ενώνει τα αντλιοστάσια ώστε να γίνεται η μεταφορά των λυμάτων μέχρι το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.

Παρά την καλή αυτή εξέλιξη, τουλάχιστον στην περιοχή του κέντρου και του λιμανιού, πρόσφατα έφθασαν στον Πόρο νέοι σωλήνες με διατομή κεντρικού αγωγού. Τοποθετήθηκαν στα Λιμένια πριν τη στροφή για το Χερουλάκι. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσουν μέσα στον καλοκαίρι οι εργασίες στον παραλιακό δρόμο Πόρου-Σκάλας για τον κεντρικό αγωγό και τη σύνδεσή του με το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού Πόρου-Σκάλας.

Στη Ρόδο ιδρύθηκε σύλλογος για την αναστήλωση του αγάλματος του Κολοσσού !


Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο. Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ. Είχε το ίδιο περίπου μέγεθος με το Άγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αν και στηριζόταν σε χαμηλότερη βάση. Ανεγέρθηκε από τους Ρόδιους προς τιμή του Θεού Ήλιου για τη σωτηρία της πόλης τους από τη μακρά πολιορκία που υπέφεραν από τους Μακεδόνες του Δημητρίου Πολιορκητή.


Ξεκινά και επίσημα η προσπάθεια αναβίωσης του Κολοσσού της Ρόδου, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ιδρύθηκε σύλλογος που θα διοργανώσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ενώ βρίσκεται και σε συνεννόηση με την ομογένεια για τη χρηματοδότηση του έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου