Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 123 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!


Η βασίλισσα Βεατρίκη υπογράφει την πράξη παραίτησης έχοντας τον γιο της στο πλευρό της.
ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ολλανδία: Εγκατέλειψε το θρόνο η Βεατρίκη για να ανέβει ο υιός

Τον νεότερο μονάρχη της Ευρώπης αποκτά σήμερα η Ολλανδία, αφού η 75χρονη βασίλισσα Βεατρίκη υπέγραψε την πράξη παραίτησης, προκειμένου να ανέβει στο θρόνο ο 46χρονος γιος της, Βίλεμ Αλεξάντερ. Είναι η πρώτη φορά μετά από 123 χρόνια που ανεβαίνει άνδρας στον θρόνο της χώρας.


Η 75χρονη βασίλισσα είχε ανέβει στον θρόνο το 1980, διαδεχόμενη τη μητέρα της Τζουλιάνα. Εκείνη -με τη σειρά της- είχε διαδεχθεί τη δική της μητέρα Βιλελμίνη το 1948.
Η δημοφιλής Βεατρίκη είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τον θρόνο τον περασμένο Ιανουάριο, λέγοντας ότι ο γιος της ήταν έτοιμος να γίνει βασιλιάς και ότι ήρθε η ώρα να πάρει την σκυτάλη η νέα γενιά.
«Αποσύρομαι από το αξίωμα της βασίλισσας της Ολλανδίας και η μοναρχία τώρα θα μεταφερθεί στον μεγαλύτερο γιο μου, Βίλεμ Αλεξάντερ» δήλωσε η Βεατρίκη κατά την διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παλάτι, στο Άμστερνταμ.
Το πλήθος που παρακολουθούσε την τελετή από γιγαντοοθόνες ξέσπασε σε ζητωκραυγές.
Η ενθρόνιση του Βίλεμ Αλεξάντερ σηματοδοτεί ακόμα μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς στα 46 του γίνεται ο νεότερος μονάρχης της Ευρώπης, όταν ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 71 χρόνια. Η ενθρόνιση θα γιορταστεί με κάθε επισημότητα αλλά και με εορταστική διάθεση, καθώς έχουν προγραμματιστεί πολλές συναυλίες και υπαίθριες παραστάσεις.
Στην πόλη αναμένονται 800.000 επισκέπτες, έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί και το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου