Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η 1η Μάη δεν είναι αργία- είναι απεργία.


Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την Πρωτομαγιά

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη/ άνεργε, άνεργη,

Αναρωτιέσαι καθημερινά
Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται αυτή η βαρβαρότητα ;
Πότε επί τέλους θα μπει τέλος σ΄αυτήν την ακραία νεο-φιλελεύθερη φρίκη, που χρησιμοποιεί ολόκληρους λαούς για πειραματόζωα , προκειμένου να εκτιναχθούν τα κέρδη των πολύ μεγάλων εταιρικών ομίλων και μιας χούφτας ολιγαρχών;

Πως θα γίνει η ανατροπή;
http://protov.blogspot.gr/


Πάνω από ένα αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου έδωσαν τις απαντήσεις, με τους μαζικούς ηρωικούς αγώνες τους.Τους αγώνες αυτούς , όπως και όλους τους εργατικούς αγώνες , τιμούμε την 1η Μάη , στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα.
Οι εργάτες του Σικάγου άνοιξαν με θυσίες τον δρόμο της νίκης, κατακτώντας  εργασιακά δικαιώματα που μέχρι χθες θεωρούνταν αυτονόητα.
Σήμερα όμως στην Ελλάδα των μνημονίων, τίποτε δεν είναι αυτονόητο.Η επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας από την τρόικα, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει ξεπεράσει κάθε όριο , οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα τον Ελληνικό λαό.
Ανεργία σε πρωτοφανή ύψη , αυτοκτονίες, εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις στον ,,καιάδα,, ληστρική φοροεπιδρομή, ,,πετσόκομμα,, μισθών και συντάξεων , σχολεία και νοσοκομεία που κλείνουν-το πρόσφατο παράδειγμα των ΤΕΙ είναι αρκετό- ασθενείς χωρίς φάρμακα ,παιδιά που πεινούν, κλείσιμο υπηρεσιών ιδίως στο Ληξούρι και στην Ιθάκη, βούλιαγμα της οικοδομής και απονέκρωση του εμπορίου, το κοινωνικό κράτος σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει και 4ο μνημόνιο! βάζοντας ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με τα νέα μέτρα: ,, χαράτσια,, , μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φοροεπιδρομή , εξαφάνιση των ,, απομειναριών,, του του εργατικού δικαίου και του κράτους πρόνοιας.
Απέναντι σ΄αυτήν την καταστροφική πολιτική που ,,βομβαρδίζει,, και ,,ακρωτηριάζει,, τις ζωές μας , ο μόνος νικηφόρος δρόμος είναι οι μαζικοί , ενωτικοί, αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων.

Η πρωτομαγιά του 2013 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία , για μια άλλη πορεία στην χώρα, χωρίς μνημόνια και επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την υπεράσπιση και επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων , με την αμφισβήτηση του χρέους και των δεσμών που έχουν επιβάλει   οι κυβερνήσεις και η τρόικα , για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική , που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η χώρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ 1η  ΜΑΗ 10.30 ΠΜ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου