Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα 2500 εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Ανάστατοι οι εργαζόμενοι


Μπορεί τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας να παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού, αυτό όμως όπως φαίνεται δεν εμποδίζει την τρόικα να ζητήσει συνολικά 2500 άτομα να μπούνε σε διαθεσιμότητα έως το 2014. 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 1250 εργαζόμενοι και το 2014 άλλοι  τόσοι με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση. Ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι θα πρόκειται για εργαζόμενους σε κινητικότητα οι οποίοι σε λίγους μήνες θα επανέρχονταν στο σύστημα, πλέον όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απομακρύνσεις. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. 
Όπως σημειώνει και η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών:
 
"Η κινητικότητα που εμφανίστηκε, στην προηγούμενη συνάντηση του Υπουργού με την ΠΟΕΔΗΝ ως μια απλή μετακίνηση, αποκαλύφθηκε σήμερα ότι είναι «καραμπινάτη» διαθεσιμότητα που περιλαμβάνει 1250 εργαζομένων φέτος και αντίστοιχο αριθμό το 2014.
 
Στην προσπάθεια του Υπουργού να καθησυχάσει την ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αφού καταργηθούν οι οργανικές τους θέσεις στα Νοσοκομεία που υπηρετούν, θα «τοποθετηθούν» αποκλειστικά σε άλλα σε κενές οργανικές θέσεις άλλων Νοσοκομείων". 
Και το σημαντικό είναι ότι από τη διαθεσιμότητα δεν εξαιρείται κανένας κλάδος της Υγείας τη στιγμή που μέχρι πρότινος όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν ότι από τα νοσοκομεία δε θα πειραχθεί κανείς επειδή ακριβώς παρουσιάζουν έλλειψη προσωπικού. 
 
Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης παραβρέθηκε το Σάββατο στη συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου. Ο κ.Γεωργιάδης παρέμεινε για αρκετή ώρα και συμμετείχε στις εργασίες της συνέλευσης ενώ συζητησε αναλυτικά με τους εκπροσώπους του κλάδου. 
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του ΠΙΣ.
ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ  Χ.ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΗΓΗ  ΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου