Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΝΕΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ARIS

http://porosnews.blogspot.gr/2013/07/1953.html

ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Σκάλα Κεφαλληνίας

Αυτά τα λίγα έγραψα εγώ ο προγενέστερος
Για να γνωρίζει για τους σεισμούς αυτούς, και ο μεταγενέστερός.

  1. Ωραίος φίλε!!
    Εγώ μόνο άκουσα δεν είδα, αλλά πολλά συγκράτησα.
    Καλά κάνεις και τα γράφεις και αν ξέρεις και ιστορίες γράψε τες α δε βαριέσαι γιατί θα χαθούνε και είναι κρίμα.

    Μέναμε λοιπόν εσωτερικοί μετανάστες στην Αθήνα καμιά εκατοπενηνταριά μέτρα από τις γραμμές του τρένου αρκετά χρόνια μετά τους σεισμούς.
    Όταν πέρναε κάνα βαρύ τρένο φορτηγό, στην ησυχία τσή νύχτας ακουότανε μια απόμακρη βουή και μάνα μου πετιότανε από το κρεβάτι και φώναζε Άη Γεράσιμε νομίζοντας ότι είναι σεισμός και μας ξύπναε όλους. Τι να τση πείς όταν είχε στρώσει το τραπέζι όξου στα χωράφια και ήρτε όλο τούμπα? Τι να τση πείς όταν πάνου στο κρεβατάκι παιδιού της είδε σπασμένη και πεσμένη τη μισή ελιά που τόχε απουκάτουθε για ίσκιο? Τι να τση πείς όταν είδε το κουνιάδο της με τη κασέλα του κάρου στη πλάτη να τρέχει για το βουνό φωνάζοντας βουλιάζουμε, πνιγόμαστε και ήταν και ένας από τους πιο ξύπνιους και περπατημένους του χωριού?
    Ένα από αυτά που μου έμειναν:
    Δυό τρείς φορές άκουσα σκεπές να γκρεμίζουνται από ερειπωμένα και εγκαταλειμμένα σπίτια με ένα απαίσιο θόρυβο και ένοιωθα ένα απαίσιο κενό μέσα μου λές και το σπίτι ήταν κάτι το ζωντανό που πέθαινε.
    Ευτυχώς φίλε που ο Θιακοκεφαλλονίτης έχει τουλάχιστο το τσαγανό να τραβάει στα δύσκολα.
    Να είσαι πάντα καλά.

    POROSNEWS..  Λόγο  του ότι το  χωριό μας αποκλειστικά  δημιουργήθηκε  μετά  τον  σεισμό,, και  μια  όμορφη κίνηση ,θα  ήταν   να  καταγράφαμε  μαρτυρίες από  γεροντότερους  ,και  να  φτιάχναμε ένα αρχείο  γνώσης  για  μια από τις χρονιές  που άλαξε  "ΡΟΤΑ"  το νησί μας,, όπως  έλεγε  και η ανάρτηση με την ποίηση!!,,  Ενα νησί  ταλαιπορημένο ,, με  πολύ μεγάλες προσωπικοτητες   όπως  αυτόν με τα τόσα σχολιά μας,, "και  σας ξανα-ευχαριστω  για τον όμορφο διάλογο που έχει συντελεστει, από  ομηρικούς σχολιαστές  στο  μπλοκ μου,, με την θεωρεία  του καθένα μας,, "  ,,,  
     τον μεγάλο εξερευνητή Φωκά,, και  τόσους  άλλους μεγάλους Κεφαλλήνες!!
    ελπίζω κάποα  στιγμή  να κάνουμε  κε  κια  την Εθνοσυνέλευση  ΑΡΗ,,  αλλά  μην  φέρεις  σπάθες,,  και πυραύλους  θα μιλήσουμε πολιτισμένα  χαχαχαχαχαχαχα!  δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε,, όλοι από αγάπη για την  ιστορία μας  ψαχνόμαστε!
    Δηλαδή μπαίνουνε τα θεμέλια για την πρώτη εν Πόροις Οδυσσειακή Εθνοσυνέλευση?? Ωραία ιδέα! Εγώ θα έρτω με τη στολή μου και τη χατζάρα του Αβραάμ πειράζει? Χα χα χα. Υπάρχει ένα πρόβλημα: Άμα το ρίξουμε στα κοψίδια και τσι ρομπόλες πόσες Ιθάκες θα βγάλουμε? Μία θα λες εσύ, τρείς θα γλέπει ο άλλος!! Να νερώσεις το κρασί όπως έκανε ο Οδυσσέας, τρία νερό ένα κρασί, γιατί άκρη δε θα βγάλουμε. Και από ποιά πηγή θα βάλουμε το νερό? Τώρα εγώ δε νερώνω τη ρομπόλα μου και είναι πρόβλημα, θα κρατάω και χατζάρα βράστα, φυλακή θα με κλείσεις μου φαίνεται… Στα δύσκολα να βάζεις τσι Χαβανέζες να χορεύουνε όπως στο μπάσκετ ρίχνουνε τσι τσιρλίντερς. Βέβαια άμα δει αυτά αηπάνουθε ο Αινήσιος ο γεροξεκούτης τονε γλέπω ντυμένονε μασκότ του Ολυμπιακού (Ολύμπιος γαρ) να χορεύει τσιφτετέλι με τσι χαβανέζες και πάει η συνέλευση! Έχει πολλά προβλήματα αυτή η μάζωξη αλλά θα είναι ενδιαφέρουσα . Ψηφίζω ναι και ο Δίας βοηθός! Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα. σε ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΩΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου