Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εθελοντών Κεφαλλονιάς


Με χαρά μας ξεκινάμε έναν δημόσιο διάλογο, παρ΄ότι αυτού του είδους η επικοινωνία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για το γενικότερο καλό των Κεφαλλήνων εργαζομένων οι οποίοι  περιμένουν να πληρωθούν. 
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πράξεις δικαιώνουν τον λόγο.
Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση στην απάντηση του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχου ότι πολύ σωστά έχει κατανοήσει όπως αναφέρει ότι, από την στιγμή που εγκρίνονται οι θέσεις εργασίας για τον Νομό μας η αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας ( Συμπράττων Φορέας ) είναι η εποπτεία και η πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου ( δηλαδή, η πιστοποίηση των εργασιών που εκτελούσαν οι απασχολούμενοι ).
Αυτό ζητούμε να πράξει η Αντιπεριφέρεια όπως το έπραξε για την Α΄& Β΄ πράξη του προγράμματος, και επειδή πρέπει να είμαστε και ακριβείς και αυτό γιατί οι συνάνθρωποι γύρω μας οικονομικά υποφέρουν, παραπέμπω δια την αποκατάσταση της τάξεως στο έντυπο με αρ. πρωτ. 3.11761/οικ.6.2746 και άρθρο 7 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο αναλυτικά αναφέρει τις υποχρεώσεις του Συμπράττοντα Φορέα ( Αντιπεριφέρεια ) όσον αφορά την σύνταξη της βεβαίωσης υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλλονιάς διεκδίκησε με επιτυχία και έφερε στον Νομό θέσεις εργασίας το οποίο και στο μέλλον θα συνεχίσει να κάνει ως υποχρέωση του στα πλαίσια της εσωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Ο Δικαιούχος ( Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλλονιάς ) ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο κάλεσμα ανάληψης, κατάθεσης προτάσεων, διεκδίκησης και υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, γεγονός που έχει αναγνωρισθεί από τον φυσικό ελεγκτή του που δεν είναι άλλος από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. 
Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς για το κάλεσμα που μας έγινε, όπως έπραξε και για πολλούς άλλους Συλλόγους του Νησιού μας.
Ο Δικαιούχος ( Σύλλογος ) επιβραβεύτηκε γα τον κόπο του από τον φυσικό ελεγκτή του το Υπουργείο Εργασίας με την ανάληψη και την υποδειγματική υλοποίηση του Προγράμματος. 
Επειδή παράχθηκε έργο κοινωφελές και εξαιρετικά σημαντικό για τον Νομό μας, θα πρέπει ο Συμπράττοντας Φορέας ( Αντιπερειφέρεια ) να ενεργήσει όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας.
Το τι συνέβη από μέρους της Αντιπεριφέρειας στην τελευταία φάση της συνεργασίας μας, που ενώ τις προηγούμενες τις ενέκρινε και υπέγραφε τις πιστοποιήσεις του φυσικού αντικειμένου, είναι άξιο λόγου, μιας και εμείς αποδεχόμασταν πλήρως τις υπογεγραμμένες βεβαιώσεις του φυσικού αντικειμένου, βάσει του προαναφερθέντος εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας.
Χαίρομαι που η αντικατάσταση των μελών του Συλλόγου βρήκε καινούργια μέλη με επιθυμία και ζήλο για προσφορά.
Στην Χώρα μας οι καταγγελίες γίνονται στις Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές και δη όταν ζητάς οικονομικά στοιχεία. Αυτή την φορά η καταγγελία έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, όπως δίκαια αναφέρει το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.
Γνωρίζοντας που βρισκόμαστε ως κοινωνία, ο Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλλονιάς είχε ήδη ζητήσει οικονομικό έλεγχο με έγγραφο που απέστειλε τις 08-04-13 στο Υπουργείο Εργασίας.
Περιμένουμε με μεγάλη χαρά τον έλεγχο καθώς και το πόρισμα της Εισαγγελίας Κεφαλληνίας. Σεβόμενοι τις εργατοώρες των εργαζομένων στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και τις εργατοώρες των μονίμων υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς,οι οποίοι έπραξαν πέραν του καθήκοντος τους, τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά.
Είναι καλό πάντα να αποφαίνονται για το οποιοδήποτε θέμα οι υπηρεσίες του Κράτους, ώστε οι θεσμοί να μην κλυδωνίζονται.
Θα συνεχίσει ο Σύλλογος και εγώ προσωπικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε στο Νησί μας.

Μετά τιμής 

Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου