Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σ. ΚΟΥΡΗΣ : Σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 

Αργοστόλι,   4-07-2013
                                                                           Αρ. Δελτίου 76

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σύσκεψη στην Π.Ε. Κεφαλονιάς με σκοπό την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-14».


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 στις 12.00π.μ στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κεφαλονιάς με θέμα την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-14. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τη νέα ΚΥΑ αριθμ. 24001(ΦΕΚ 1449 Β’/14-06-2013) οι Περιφέρειες, που έχουν την αρμοδιότητα για την οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών στα δημόσια σχολεία, έχουν στη διάθεση τους τρεις τρόπους για να φέρουν σε πέρας το έργο αυτό. Ο πρώτος αφορά στη μεταφορά με τη χρήση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων (Ε.Μ.Δ.) και ο δεύτερος προβλέπει τη χρήση ιδίων μέσων του Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Σε περίπτωση που παραμείνουν δρομολόγια σε εκκρεμότητα, τότε η Περιφέρεια δύναται να προκηρύξει διαγωνισμό για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών. 
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα από τον Δήμο Κεφαλονιάς ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου κος Κονταρίνης Β., από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η κα Βασιλάτου Τ., από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Μαρκάτος Δ., από τα ΚΤΕΛ ο κος Κακουράτος Κ., από την ΥΔΕ Κεφαλληνίας ο κος Βαγγελάτος Ζ. και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Οικονομικών, Μεταφορών και Τεχνικών Έργων των ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Κοινή απόφαση των παρευρισκομένων της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να προκηρυχθεί εγκαίρως και προσηκόντως ο σχετικός διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                      ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
ΠΗΓΗ  KEFALONIAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου