Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ





ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς
Κ. Ν. Ανουσάκη

ΘΕΜΑ: « ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ
Δ.Σ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: ΕΚΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ»



Στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, με βάση τις ανακοινώσεις της Τ.Ο. Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στο Πάρκο Λιμενικού, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ της ναζιστικής-φασιστικής-τραμπούκικης οργάνωσης, που όπως τονίζεται θα είναι αφιερωμένο στο 4αυγουστιανό δικτάτορα, υποστηρικτή της φασιστικής ιδεολογίας και του Χίτλερ, Ι. Μεταξά.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι προκλητικό για το λαό και κάθε προοδευτικό άνθρωπο της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου, της Κεφαλονιάς και όλης της Ελλάδας. Πραγματοποιείται με την άδεια του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και την έγκριση της απόφασης του, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.


Πρόκειται για ενέργεια που και μόνο η εξαγγελία της, αποτελεί πρόκληση για τα χιλιάδες θύματα και νεκρούς της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα, στην περίοδο της κατοχής(1941-1944). Ιδιαίτερα αποτελεί πρόκληση για την Πελοπόννησο του ολοκαυτώματος των μαρτυρικών Καλαβρύτων, των οικογενειών των εκτελεσθέντων και κατατρεγμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και των ντόπιων συνεργατών τους στην Μεσσηνία(Σκάλα, Άγιος Φλώρος) και τα ολοκαυτώματα από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες του στην επικράτεια του νομού Κεφαλονιάς (Μουζακάτα, Αργίνια, κ.α.).

Αποτελεί επίσης πρόκληση ο ύμνος στον δικτάτορα Ι.Μεταξά που με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου άνοιξε τα ξερονήσια και τις εξορίες. Παρέδωσε 100 πατριώτες κομμουνιστές στους Γερμανούς κατακτητές, έδωσε γη και ύδωρ στα ξένα μονοπώλια, Αγγλικά, Αμερικανικά και Γερμανικά(στην ιστορία έχει μείνει, η λεγόμενη σύμβαση Κούπερ και η σύμβαση του Αχελώου). Εξέθρεψε τον φασισμό στα συνδικάτα και επέβαλε την αναγκαστική διαιτησία και την απαγόρευση των απεργιών. Θέσπισε κάτι ανάλογο με την σημερινή «εκ περιτροπής εργασίας» με τον ΑΝ 2000/1939. Κατάσχεσε, με την μορφή δανείου προς το κράτος, όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών που έφταναν «τα 850 εκατομμύρια δραχμές, από τα οποία τα 500 εκατομμύρια ήταν του ΙΚΑ». Θέσπισε τον αναγκαστικό νόμο 117 «Περί μέτρων προς καταπολέμησιν του κομμουνισμού και των εκτούτου συνεπειών» προς αντικατάσταση του περιβόητου δηλαδή «ιδιώνυμου». Απαγόρευε τη σύσταση σωματείων ή ενώσεων που θεωρούνταν ανατρεπτικά για το καθεστώς και διέλυε όσα από τα υπάρχοντα είχαν χαρακτηριστεί ως τέτοια από τα όργανα του καθεστώτος. Επιπλέον, απαγόρευε τις συγκεντρώσεις σε υπαίθριο ή  κλειστό χώρο στις οποίες επρόκειτο να αναπτυχθούν ανατρεπτικές για το κοινωνικό καθεστώς θεωρίες και ιδέες.

Εμείς οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεφαλονιάς καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, κάθε Σύμβουλο ξεχωριστά, να αναλάβει ευθύνη, να μην συμβάλουν να βρίσκουν απήχηση σήμερα οι υμνητές του Χίτλερ, οι υμνητές των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, όταν μάλιστα στην χώρα μας, στην Πελοπόννησο και στην Κεφαλονιά χιλιάδες ήταν τα θύματα τους.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής και με την απόφαση του να συμβάλει στην ακύρωση του.

Καλεί ταυτόχρονα τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, να πάρουν πίσω τις άδειες που έδωσαν για την υλοποίηση του Φεστιβάλ των σύγχρονων απογόνων των ναζιστών και του δικτάτορα Μεταξά.


Αργοστόλι 4 Ιούλη 2013

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης
Σταύρος Γρηγορόπουλος
Γιάννης Κουρούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου