Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

σχολιασμοι στο ο Καπετάνιος στην κορυφή του Πόρου!!!!!!!!!!

στην  ανάρτηση!!  που  θυμίζει   και  ΑΗ-ΛΙΑ-ΟΔΥΣΣΕΑ -
και  οι σχολιασμοί στην κάτω ανάρτηση
http://porosnews.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6478.html#comment-form

  1. Πολύ όμορφες φωτογραφίες!

  2. ΟΝΤΩΣ ,Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ-ΟΜΗΡΙΚΗ!!!

  3. Ήθελα να σε έβλεπα ορέ καπετάνιε πως θα εστεκόσουνα εκεί απάνου μετά από δυο τρείς μέρες μποφόρια στο πέλαο.
    Σα το πελαργό στο μετέωρο βήμα θα ήσουνα.
ΕΝΑ  ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΟ  ΜΕΡΟΣ,, ΟΠΟΥ ΑΠΟ  ΠΑΝΤΟΥ  ΚΑΝΕΙΣ  ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ!!!
17 Δεκ 2012
ΟΠΩς ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,,ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΒΟΧΥΝΑΣ ,ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΧΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΟΗ,, (ΒΟηΧΥΝΑΣ),, ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΧΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΟ ΑΧΟΥΡΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ,,


29 Σεπ 2012
ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΡΟΥ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. Αναρτήθηκε ... Ο Spiros Sakalis ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ... ΛΙΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ...
13 Οκτ 2012
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ! Ο ΠΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ,, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΙΓΛΗΣ ΤΟΥ , ΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΜΕ!


Ίχνη μια άλλης εποχής

Φωτογραφία: Ίχνη  μια άλλης εποχής


Ίχνη μια άλλης εποχής


Στα ίχνη μια άλλης εποχής, ξεχασμένα όνειρα, παλιά παραμύθια .
Η αλήθεια που είναι? ποιος την ξέρει ? Οι μαρτυρίες από διάφορους ανθρώπους, οι εξηγήσεις των παππούδων μας αφήνει να πλανάτε κάτι το απίστευτο στην περιοχή μας,
Μερικές φωτογραφίες από τα βάθη της σπηλιάς που από τα παιδικά μου χρόνια είχα να επισκεφτώ, θυμάμαι λεπτομερώς τα λόγια του πατέρα μου και αυτά που είχε διηγηθεί ο παππούς μου !, παραμύθια με Δρακόντους! ? ίσως.
Μια έρευνα επιστημονική πάντως κατά την δικιά μου γνώση δεν έχει γίνει .
Ο πατέρας μου έλεγε ότι μια ομάδα Ιταλών την είχα εντοπίσει τότε με τον πόλεμο το 1940 όταν πήγαιναν με τα μουλάρια τους να πάρουν νερό από την πηγή , κατέγραψαν όλα τα στοιχεία σε κάποιων χάρτη ,ακόμη και το καμίνι υπήρχε εκεί , που αργότερα ο μπάρμπας μου ο Τάσης το μετέτρεψαν σε ασβεστοκάμινο ,εξάλλου μερικά πήλινα ευρήματα που παρέδωσα στον αρχαιολόγο μαρτυρούν την ύπαρξη των προγονών στην περιοχή μας .Πιο πάνω προς στο δάσος στο παλιό μονοπάτι που πηγαίνει προς στο βρόχινα, βόρια δυτικά στα διακόσια πενήντα μέτρα βρισκόταν μια μεγάλη πέτρινη πλάκα περίπου δυο τετραγωνικά και περίπου είκοσι πόντους πάχος στο έδαφος, δηλαδή ασήκωτη, όμως καθώς παίζαμε επάνω έδινε την αίσθηση ότι ήταν κενό από κάτω. Σήμερα η άγρια φύση κυριαρχεί και εξαφανίζει καλύπτοντας τα πάντα και το κάθε σημάδι που είχε αποτυπωθεί στην μνήμη μας .Εγώ δεν είμαι επιστήμων αυτού του είδους για να αναλύσω περισσότερα, απλός οι παρατηρήσεις μου μπορεί να είναι χρήσιμες για κάποια πιθανή έρευνα.
Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το νερό τρέχει όπως πάντα μέσα από τον βράχο ..
Η αδιαφορία της πολιτείας πολλές φορές αφήνει τέτοια θέματα να ξεχασθούν μέσα στο βάθος του χρόνο υποτιμώντας τις ρίζες των προγόνων μας .
Γεώργιος Μεταξάς

Φωτογραφία: Ίχνη  μια άλλης εποχής

Στα ίχνη  μια άλλης εποχής, ξεχασμένα όνειρα,  παλιά παραμύθια .
 Η αλήθεια  που είναι? ποιος την ξέρει ? Οι μαρτυρίες από διάφορους ανθρώπους, οι εξηγήσεις των παππούδων μας  αφήνει να πλανάτε   κάτι το απίστευτο στην περιοχή μας, 
 Μερικές φωτογραφίες  από τα βάθη της σπηλιάς  που από τα παιδικά μου χρόνια  είχα να επισκεφτώ, θυμάμαι λεπτομερώς  τα λόγια του πατέρα μου  και αυτά που είχε  διηγηθεί ο παππούς  μου !, παραμύθια με Δρακόντους! ? ίσως.  
 Μια έρευνα  επιστημονική πάντως κατά την δικιά μου γνώση  δεν έχει γίνει .
 Ο πατέρας μου έλεγε  ότι μια ομάδα Ιταλών  την είχα εντοπίσει  τότε  με τον πόλεμο το 1940 όταν πήγαιναν  με τα μουλάρια τους να πάρουν νερό από την πηγή , κατέγραψαν όλα τα στοιχεία  σε κάποιων χάρτη ,ακόμη και το καμίνι υπήρχε εκεί , που αργότερα ο μπάρμπας  μου ο Τάσης το μετέτρεψαν σε ασβεστοκάμινο ,εξάλλου μερικά πήλινα ευρήματα  που παρέδωσα στον αρχαιολόγο μαρτυρούν την ύπαρξη των προγονών στην περιοχή μας .Πιο πάνω προς στο δάσος στο παλιό μονοπάτι που πηγαίνει προς στο  βρόχινα, βόρια δυτικά στα διακόσια πενήντα μέτρα βρισκόταν  μια μεγάλη πέτρινη πλάκα  περίπου δυο τετραγωνικά  και περίπου είκοσι πόντους πάχος στο έδαφος, δηλαδή ασήκωτη, όμως καθώς παίζαμε επάνω έδινε την αίσθηση ότι ήταν  κενό από κάτω.   Σήμερα η άγρια φύση κυριαρχεί  και εξαφανίζει καλύπτοντας τα πάντα  και το κάθε σημάδι που είχε αποτυπωθεί στην μνήμη μας .Εγώ δεν είμαι επιστήμων αυτού του είδους για να αναλύσω περισσότερα,  απλός οι παρατηρήσεις μου μπορεί να είναι χρήσιμες για κάποια πιθανή έρευνα. 
 Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το νερό τρέχει όπως πάντα μέσα από τον βράχο .. 
 Η αδιαφορία της πολιτείας πολλές  φορές αφήνει  τέτοια  θέματα  να ξεχασθούν μέσα στο βάθος του χρόνο  υποτιμώντας τις ρίζες των προγόνων μας . 
  Γεώργιος Μεταξάς

1 σχόλιο:

  1. Από τις λίγες γνώσεις που έχω αυτή η πύλη που φιλοτέχνησε ο Νάπιερ δεν πρέπει να είναι Μυκηναϊκής τεχνοτροπίας γιατί λείπουν παραστάδες αριστερά δεξιά να στηρίζουν τη πόρτα.
    Εκτός και αν πρόκειται για κάτι απλό που δε δείχνει γενικά κάτι τέτοιο όμως.
    (Πιο πίσω έγραψα κάτι για τσί πηγές τσι Ομηρικές)


    ΑπάντησηΔιαγραφή