Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Διεθνές ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα του Ιονίου, από την αφρόκρεμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας

 

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120905/low/newego_LARGE_t_1101_54105854.JPGΗ αφρόκρεμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας αναμένεται στην Αθήνα για το συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων, στις 5-7 Νοεμβρίου, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των ερευνών γης νορβηγικής εταιρείας PGS για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.
Η  Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία με 38.000 εξειδικευμένα μέλη.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, ενώ αρμόδια στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό της Μεσογείου.
Το ενδιαφέρον αναμένεται στην παρουσίαση των στοιχείων από τη νορβηγική PGS για τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης, με παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς να θεωρούν βέβαιο πως θα παρουσιαστούν πρόσθετα στοιχεία για το Ιόνιο, με στόχο την πώληση των σεισμικών δεδομένων σε εταιρείες που θα παρευρεθούν στο συνέδριο.
Mέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει το Ιόνιο και ειδικά η περιοχή δυτικά της Κέρκυρας έως τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, η αντίστοιχη περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς και ο κόλπος της Κυπαρισσίας.

http://www.thebest.gr  kai   KEFALONIAPRESS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου