Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΦΝΟΦΥΛΟΥ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΑΜΠΙΤΣΑΤΩΝ ,,ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΡΙΤΗς ΤΟΥ 1953,,ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ,, ΕΒΛΕΠΑ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΤΩ,,ΜΙΑ ΣΚΟΝΗ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΑΝ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΣ,,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ,, ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΟΡΟ,,ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ,,ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟς ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΕΝΟ,,, ΠΑΝΤΟΥ ΠΕΣΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕς!!,, ΕΥΤΥΧΩς ΣΤΟ ΠΟΡΟ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ,,ΟΠΩΣ ΣΕ ΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ,,!


  • Petros Athanasatos Σαν να ακουω τα λογια του πατερα μου φιλε Γιωργο και τις τόσες αφηγήσεις των συγχωρεμενων μου παππού και γιαγιάς..

  • Leonidas Vandoros Γενικότερα οι κάτοικοι των χωριών Καμπιτσάτων ,Ξενοπουλο ,Καπανδρίτη ,Ανδριολάτα δεν είχαν ,παρά μόνο μια αθρωπινη απώλεια (αν δεν κάνω λάθος).
    Ο λόγος ήταν ότι την στιγμή του σεισμού ,μάζευαν δαφνόφυλλα.

  • Giannis Stellatos Ακριβώς φίλε Λεωνίδα ...δαφνόφυλλα και η απώλεια ήταν μια γυναίκα στο Καπανδρίτι..η δραματική αφήγηση των πατεράδων μας είναι πλούσιο υλικό για να έχουμε μια εικόνα εκείνων των τραγικών στιγμών..


  • ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ (δεκαετία του 1960) Το μαγαζί του Οδυσσέα Μεταξά στο Φλωράτο.Αριστερά το μετασεισμικό σπίτι της οικογένειας που μετατράπηκε αργότερα σε μαγαζί και δεξιά το πρώτο μετασεισμικό μαγαζί που αργότερα έγινε η αποθήκη του νέου μαγαζιού για το δαφνόφυλλο, το λάδι και την σταφίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου