Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ –ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
Η Λαϊκή Συσπείρωση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς που αφορούσε την (ΠΝΠ) της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), κατήγγειλε την παραπάνω απόφαση ως  απαράδεκτη και προκλητική  που θα έχει τραγικές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της.

Η απόφαση αυτή με την οποία δεσμεύονται υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, όπως και άλλων Δήμων - Περιφερειών και  δημόσιων φορέων και  οργανισμών, είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα των θεσμών ( τρόικας ) που εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε..  Με αυτήν την απόφαση  η κυβέρνηση  βάζει  «χέρι» και στο ταμείο του Δήμου Κεφαλονιάς για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών [  αυτούς που ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά αποκαλούσε τοκογλύφους ] και τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους, καταδικάζοντας ξανά τα λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες και αφήνοντας για μια ακόμη φορά στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο. Η υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων σημαίνει  ενδεικτικά και πραχτικά ότι, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου από τις ελλείψεις των απαραίτητων υλικών, θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας κυρίως σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους που είναι οι πολυπληθέστεροι φορολογούμενοι, θα παραδοθούν πλήρως  υπηρεσίες  σε ιδιώτες,( πχ της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων)  αφού δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή του προσωπικού η συντήρηση των μηχανημάτων, η μη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, και πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.α.
Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που επιδιώκει, αλλά και ανεξάρτητα  από την επιτυχία η όχι της διαπραγμάτευσης,  δεν αφορά τα λαϊκά στρώματα, δεν αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν τσακιστεί από τα μνημόνια και την χρόνια αντιλαϊκή πολιτική των  προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) για να υπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό και επειδή είναι η κύρια δέσμευση και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ η αποπληρωμή του χρέους και τα ματωμένα μηδενικά ελλείμματα  δεν υπάρχει καμιά  προοπτική για την εξασφάλιση των απωλειών και την κατάργηση όλων των μνημονιακών- αντιλαϊκών νόμων. 
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις της Ευρωένωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο  συναίνεσαν στην παραπάνω πολιτική . Ιδιαίτερα λάβρη ήταν η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ»  που ψήφισε ευθέως να παραδοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Κεφαλονιάς για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών!!! Οι παρατάξεις του  «Ανεξάρτητου» επιχειρηματία Μιχαλάτου και της « Ενωμένης Τετράπολης» (ΠΑΣΟΚ) συμφώνησαν  στην παράδοση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου με την προϋπόθεση της  προηγούμενης «ενημέρωσης» των δημάρχων(!!!) από την κυβέρνηση, επικαλούμενοι την «πορεία της χώρας»  και τη «σωτηρία της πατρίδας». Πιο αποκαλυπτική και προκλητική υπήρξε η Δημοτική Αρχή [ ΝΔ ]  που παρά τις αρχικές της μεγαλοστομίες , στο τέλος της συνεδρίασης συντάχθηκε  με την ΚΕΔΕ να παραδώσει στην κυβέρνηση τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων  αφού πρώτα δοθούν «ικανοποιητικές» εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για τα οικονομικά της χώρας !!!
Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε με απόφαση του Δ.Σ. να μην εφαρμοσθεί η ΠΝΠ. Να μην μεταφερθούν, να μην δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Κεφαλονιάς στην ΤτΕ, αφού αυτά είναι χρήματα που τα έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να του αποδοθούν σε υπηρεσίες και έργα, πηγαίνουν στο χρέος που δημιούργησε η χρόνια επιδότηση και η κερδοφορία του κεφαλαίου.  Ταυτόχρονα ζητήσαμε εδώ και τώρα να δοθούν τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις  και να αποδοθούν στους ΟΤΑ για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών επιτροπών, των παιδικών σταθμών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, και έργων που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες. 
Καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς να βγάλει τα συμπεράσματα του, να καταδικάσει την αδιέξοδη και εξοντωτική για το λαό και τους εργαζόμενους πολιτική  και αυτής της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)-ΕΕ , να οργανώσει την πάλη του, να διεκδικήσει όλες τις απώλειες και συνολικότερα τις σύγχρονες ανάγκες του.
ΌΛΟΙ  στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και οι ταξικές δυνάμεις. 
                                                                         Αργοστόλι 29 Απρίλη 2015

                                                                     Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου