Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

1st KEFALONIA BIKE CHALLENGE: ενα φεστιβάλ αθλητισμου, πολιτισμού και τουρισμού!


 
 αναδημοσίευση απο την    KEFALONIAPRESS

1st KEFALONIA BIKE CHALLENGE
Σάββατο 2 Μαΐου 2015

200+ χιλιόμετρα διάρκεια 13 ώρες και 30 λεπτά

Ξεκίνημα και τερματισμός Πλατεία Πόρου

Ο Πόρος που αγωνίζεται, ο Πόρος που αντιστέκεται στο μαρασμό!  
Ένα μεγάλο μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΡΟΝΗΣΟΣ για την πρωτοβουλία του 1stKEFALONIA BIKE CHALLENGE
Με την καθολική υποστήριξη του Ποδηλατικου Ομίλου Πάτρας, (ΠΟΠ), ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, η διοργάνωση ενός πρωτότυπου αθλητικού event ποδηλασίας.

Συγκεκριμένα.

Στις 2 Μαϊου καλούνται ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος στοevent το οποίο θα έχει χαρακτήρα φεστιβάλ όπου ο αθλητισμός θα συνδεθεί με τη μοναδική φύση της Κεφαλονιάς τον Μάη αλλά και με τον πολιτισμό αφού θα είναι ενεργή η συμμετοχή των κατοίκων της Κεφαλονιάς από όπου θα περάσουν οι ποδηλάτες.
Όπως μας αποκάλυψαν οι διοργανωτές αυτή η εκδήλωση προετοιμάζεται πολύ καιρό μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΟΝΗΣΟΣ και του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βγει η Κεφαλονιά στην Ευρώπη κυρίως με αυτή την εκδήλωση προσελκύοντας ποδηλάτες αλλά και φίλους των ποδηλατικών αγώνων.

Μια ακόμα καινοτομία του αγώνα είναι ότι στην διάρκειά του οι ποδηλάτες θα μπορούν να παρεκλείνουν τις πορείας τους πχ για να συναντηθούν με κατοίκους κυρίως παιδιά με ποδήλατα, να μιλήσουν με τα παιδιά, να τους δείξουν τα ποδήλατά τους. Από την άλλη  τα χωριά που θα υποδεχτούν τους ποδηλάτες θα έχουν οργανώσει μικρές πολιτιστικές συναντήσεις, με χορούς, ανθοδέσμες, μικρές ξεναγήσεις, παιδικές ποδηλατοδρομίες κλπ.
Μια εκδήλωση στην οποία μπορούν (και πρέπει) να συμμετέχουν όλα τα χωριά ή να συγκεντρώνονται στα κεφαλοχώρια, από τα οποία περνάει η διαδρομή.
Οι μέρες περνάνε και δεν μένει πολύ χρόνος. Τα χωριά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα πρέπει να οργανωθούν άμεσα είτε με την βοήθεια της ΚΕΔΗΚΕ είτε και με δική τους πρωτοβουλία.
Αυτό που επείγει επίσης είναι η χορηγία του εγχειρήματος από τοπικές επιχειρήσεις. Θερμή παράκληση να συνεισφέρει ο καθένας μας όπως μπορεί ώστε να δώσουμε την ευκαιρία της συμμετοχής ποδηλατών από όλη την Ευρώπη.

 Στη σημερινή συνέντευξη τύπου τον Δήμο Κεφαλονιάς εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “ O  Δήμος στηρίζει αυτή την διοργάνωση γιατι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την περιφέρεια , από το Πόρο αλλά και γιατί ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το νησί μας.  Την εκδήλωση μάλιστα ήδη προώθησε στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού που παραβρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΡΟΝΗΣΟ  εκπροσώπησε η πρόεδρος του κυρία Σταματία Γκιάφη, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για αγώνα αλλά για γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Ο κ.Παύλος Χαλκιόπουλος. Παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας (ΠΟΠ) αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες και την αγάπη του για το ποδήλατο, την ιστορία του Ομίλου του αλλά και για τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του (προηγείται το ποδήλατο), την Κεφαλονιά. Ο αθλητής έχει γνωρίσει και έχει ερωτευτεί το νησί μας σαν τουρίστας – ποδηλάτης έχοντας πάντα στο νου «να γίνει κάτι στην Κεφαλονιά»
Και έγινε! Στο χέρι μας είναι , στο χέρι του καθένα μας να κάνουμε αυτή την οργάνωση πραγματική γιορτή αθλητισμού και τουρισμού διεκδικώντας για το νησί μας μια θέση στους ποδηλατικούς προορισμούς.
Το Kefalonia prerss και οι Αναγνώστες του θα στηρίξουμε θερμά αυτή την πρωτοβουλία με τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή της!
 
 √ Ακούστε όλη τη συνέντευξη από το μαγνητόφωνο του kefaloniaNews: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
 
 
 Η διαδρομή των 200+ χιλιομέτρων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου