Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙς ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ?

Μεγάλο το ενδιαφέρον Νορβηγών για τα λιμάνια Αργοστολίου και Σάμης

Μεγάλο το ενδιαφέρον Νορβηγών για τα λιμάνια Αργοστολίου και Σάμης

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα συνέδριο όπου παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Λιμενικών Ταμείων των Ιονίων Νήσων μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου.

Σκοπός η αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμένων των νησιών μας και ειδικότερα της Κεφαλονιάς με την τοποθέτηση πλωτών λιμένων που θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό που με τη σειρά του θα συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική οικονομία.
Για τον λόγο αυτό είχαν γνωριμία και εκτενή συζήτηση με Νορβηγική εταιρεία που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει τα πλωτά λιμάνια με την παραχώρηση των λιμένων για συνεκμετάλλευση, αφορά τοποθέτηση ενός λιμανιού στη Σάμη και δύο στο Αργοστόλι, δεξιά και αριστερά στο υπάρχον μπααστούνι. Για το θέμα αυτό μας μίλησε ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χρήστος Λευκαδίτης ο οποίος πρότεινε να μπει και μία πλωτή εξέδρα στο Ληξούρι. Τα πλωτά λιμάνια αποτελούν μία εναλλακτική πρόταση, οικολογική και σίγουρα πιο οικονομική από την κατασκευή νέου μπαστουνιού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές Περιφέρεια και Δήμος βρίσκονται σε συνεχή επαφή έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη και η πιο συμφέρουσα λύση προς όφελος του Δήμου φυσικά και των πολιτών.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε την δημιουργία ζαχαροπλαστείου-καφέ από τον συμπατριώτη μας κ. Σπαθή στην καρδιά της Κέρκυρας και συγκεκριμένα στην περίφημη πλατεία των Ληστών, προσφέροντας τα Κεφαλονίτικα προϊόντα σε Κερκυραίους αλλά και επισκέπτες του νησιού των Φαιάκων. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον κ. Σπαθή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου