Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Εικαστικό Κέντρο ο Πόρος

Με ιδιαίτερη τιμή υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς, εκ μέρους του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση, ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος την διακεκριμένη ζωγράφο κ.Νατάσα Μεταξά στα πλαίσια της οργάνωσης από την ίδια Θερινά Εργαστήρια Ζωγραφικής στον Πόρο.
Η κ.Μεταξά ενημέρωσε τον κ.Κεκάτο για την εξαιρετική πρωτοβουλία της, που θα καταστήσει την πανέμορφη περιοχή του Πόρου Εικαστικό Κέντρο και συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες οργάνωσης, έτσι ώστε όσον το δυνατόν περισσότερα άτομα αξιοποιήσουν την σημαντική αυτή εικαστική δυνατότητα.

Ο κ.Κεκάτος συνεχάρει την κ.Μεταξά και επιβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΗΚΕ), που προεδρεύει ο κ.Αγγελος Κωνσταντάκης, είναι στην διάθεση κάθε Καλλιτέχνη, ο οποίος επιθυμεί να συμβάλλει δημιουργικά στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη του Νησιού μας.
Θερινά Εργαστήρια Ζωγραφικής στον Πόρο Κεφαλλονιάς 
Η Κεφαλλονιά αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να προσεγγίσει κανείς την τέχνη με όλες του τις αισθήσεις.

Το καθαρό φως της και οι ατελείωτες χροιές του τοπίου της διεγείρουν την φαντασία και μετατρέπουν το μάθημα της ζωγραφικής, του σχεδίου, του χρώματος και της σύνθεσης σε απόλαυση.
Το Θερινό Εργαστήριο Ζωγραφικής «Metaxart» σας δίνει την ευκαιρία να μελετήστε και ερευνήστε την τέχνη της ζωγραφικής κοντά στη φύση και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.
Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε όλους όσους αγαπούν την ζωγραφική ανεξάρτητα από το επίπεδο τους. 
ΟΙ αρχάριοι που θα ήθελαν να μάθουν τα βασικά, αυτοί που για κάποιους λόγους εγκατέλειψαν το καβαλέτο για χρόνια, ακόμα επαγγελματίες ζωγράφοι αλλά και λάτρεις της ζωγραφικής που ψάχνουν για ειδυλλιακές τοποθεσίες και θέλουν να ζωγραφίσουν μακριά από το συνηθισμένο περιβάλλον τους, στο Θερινό Εργαστήριο Ζωγραφικής «Metaxart» μπορούν να :
Εξερευνήσουν τον καλλιτεχνικό τους κόσμο

Ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια καλλιτεχνικής έκφρασης
Εξελίξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες
Διευρύνουν την οπτική τους αντίληψη
Βελτιώσουν την δομή του έργου τους, με την ανάπτυξη ισχυρής και δυναμικής σύνθεσης
Εμπλουτίσουν την οπτική μνήμη τους 
Δημιουργούν αρμονικές ισορροπίες μεταξύ θερμών-ψυχρών αποχρώσεων και φωτεινών-σκοτεινών τόνων.

Το φετινό καλοκαίρι θα λειτουργήσουν 4 8ήμερα εργαστήρια. Το καθημερινό πρόγραμμα είναι 6ωρο,. Το πρωί περιλαμβάνει 4 ώρες, 9.00-13.00, ζωγραφική στην ύπαιθρο και 13.00-14.00 γεύμα. Το απόγευμα το μάθημα είναι 2ώρο, 17.00-19.00, στο εργαστήριο για να ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες τα έργα τους και γίνεται διδασκαλία χρώματος, σύνθεσης, ζωγραφικής προσέγγισης και ανάλυσης του τοπίου, συζήτηση γύρω από την πρόοδο του καθενός και ανταλλαγή ιδεών. Ένα απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μία διάλεξη με θέμα «Το τοπίο στην Ιστορία της Τέχνης».
Το κάθε ένα τοπίο που έχει επιλεγεί να απεικονιστεί κατά την διάρκεια του εργαστηρίου έχει ένα διαφορετικό διδακτικό κίνητρο με αποτέλεσμα το πυκνό περιεχόμενο της 8ήμερης διδασκαλίας να εμπλουτίζει τις ζωγραφικές δεξιότητες με μεγάλη ποικιλία εκφραστικών στοιχείων όπως η απεικόνιση του βάθους (δημιουργία της τρίτης διάστασης), η μεταφορά ενός τεράστιου και χαοτικού περιβάλλοντος στο μικρό μέγεθος του τελάρου, η κατανόηση της αμβλυμμένης τονικής κλίμακας στα φωτεινά και σκιερά μέρη και πως η αρμονική σχέση ανάμεσα στα θερμά και ψυχρά χρώματα διαμορφώνει την ατμόσφαιρα του τοπίου. Κατά την διάρκεια του κάθε κύκλου θα επισκεφθούμε τον Θολωτό Τάφο των Τζανάτων και το Μοναστήρι της Παναγίας της Ατρου όπου θα γίνει ξενάγηση και μετά κανονικά θα ζωγραφίσουμε στην ύπαιθρο.

Οι ημερομηνίες των εργαστηρίων του φετινού καλοκαιριού είναι οι εξής:
• 5 Ιουλίου -12 Ιουλίου 2015 
• 19 Ιουλίου -26 Ιουλίου 2015 
• 2 Αυγούστου-9Αυγούστου 2015 
• 30 Αυγούστου-6 Σεπτεμβρίου 2015 
Επίσης δίνεται η δυνατότητα αποσπασματικής ημερήσιας συμμετοχής.
Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί από την εικαστικό Νατάσα Μεταξά η οποία έχει μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και πολλές εκθέσεις στο ενεργητικό της, στην Αθήνα, στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. (http://metaxanatasha.com)
«.....Η διαύγεια που έχει το φως της Κεφαλλονιάς έχει επηρεάσει πολύ το τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνομαι το χρώμα. Είναι τόσο πρωτόγονο και δυνατό που αμβλύνει τα χρώματα μέχρι τα όρια τους. Αν και είναι ένα φως από το οποίο δεν μπορείς να ξεφύγεις, ποτέ δεν θα σε κάνει να υποφέρεις γιατί πάντοτε θα βρίσκεις καταφύγιο κάτω από μια σκιά. Εκεί μέσα στις δροσερές φυλλωσιές ανακαλύπτεις ότι το μπλε γίνεται πιο δυνατό, το πράσινο αναλύεται από το πιο τρυφερό λαχανί στο πιο βαθύ σμαραγδί που φανταστικές ποτέ σου .Το κόκκινο και το πορτοκαλί διαχωρίζονται με μεγάλη διακριτικότητα και το δύσκολο κίτρινο προσφέρει με απλοχεριά όλη του την διακύμανση.


Το Κεφαλλονίτικο τοπίο σε οδηγεί σε μια ατελείωτη κλίμακα χροιών, τόνων και σχημάτων. Το φως διαχέεται προκλητικά μέσα από τα φυλλώματα, τις τρύπες, τις γρίλιες και φωτίζει ακόμα και το πιο σκοτεινό δωμάτιο αποκαλύπτοντας τα πάντα στον αυθεντικό τους όγκο. Αυτή την εμπειρία θέλω να μοιραστώ με όσους αγαπούν την ζωγραφική.
Στο εργαστήριο το φυσικό τοπίο αποτελεί οπτικό ερέθισμα μέσω του οποίου οι μαθητευόμενοι μπορούν να καλλιεργήσουν τις ικανότητες τους ανεξάρτητα από το επίπεδο ή το στυλ της δουλειάς τους....»
Νατάσα Μεταξά, ζωγράφος



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επεσκέφθητε την ιστοσελίδαhttp://workshops.metaxanatasha.com/ , να επικοινωνήστε μέσω email στην ηλ.διεύθυνσηnatashametaxart@gmail.com και στο τηλέφωνο +306974768668 
Οι φιλότεχνοι επισκέπτες μπορουν να επισκεφτούν το εργαστήριο κατόπιν συννενοήσεως, να απολαύσουν τα εργα και να εχουν την ευκαιρία να συζητησουν περι τέχνης με την εικαστικό Νατάσα Μεταξά.
ΠΗΓΗ   KEFALONIAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου