Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΣΚΥΛΑ &ΧΑΡΥΒΔΙΣ) - Τι να επιλέξω να με κρεμασουν ή να με κάψουν ???????


Dimitris Armodoros
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΣΚΥΛΑ &ΧΑΡΥΒΔΙΣ) (ΝΔΠΑΣΟΚΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ & ΣΥΡΙΖΑ) Τι να επιλέξω να με κρεμασουν ή να με κάψουν ???????
Η επιστολή Τσίπρα για νέα δανειακή σύμβαση - μνημόνιο δύο χρόνων
Δημοσίευση: Τρί, 30/06/2015 - 19:16
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 30/06/2015 - 22:09
Επίσημο αίτημα για νέα δανειακή σύμβαση, για ποσό τουλάχιστον 29,2 δισ. ευρώ και διάρκεια δύο χρόνων κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τους επικεφαλής του Eurogroup και του ESM, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα συνοδεύεται από λίστα όρων και προϋποθέσεων, δηλαδή του μνημονίου που θα συνοδεύει αυτή τη νέα δανειακή σύμβαση.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Kλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει πως «με δεδομένο ότι σήμερα, 30 Ιουνίου 2015, είναι το deadline βάσει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, η Ελλάδα ζητά οικονομική στήριξη από τον ESM υπό τη μορφή μίας διετούς δανειακής συμφωνίας, και βάσει των συνθηκών που ισχύουν σύμφωνα με το Άρθρο 13 του ESM και των όρων στο Άρθρο 2. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας είτε προς το εξωτερικό είτε προς το εσωτερικό». (σ.σ τα άρθρα που επικαλείται ο Αλ. Τσίπρας αναφέρονται στις διαδικασίες με τις οποίες χορηγείται η οικονομική στήριξη. Μεταξύ αυτών είναι και η υπογραφή μνημονίου, όπου αναφέρονται οι δεσμεύσεις για την πολιτική που θα εφαρμόσει το κράτος που δανείζεται, αλλά και οι διαδικασίες συνεχούς ελέγχου εφαρμογής των υποχρεώσεων και τμηματικής καταβολής του δανείου).
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός για το χρέος αναφέρει ότι «σε σύνδεση με το δάνειο, η Ελλάδα ζητά την αναδιάρθρωση των χρεών της στον EFSF βάσει των προτάσεων που έγιναν από την Κομισιόν και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έως το πέρας του δανείου ή νωρίτερα η Ελλάδα έχει στόχο να κερδίσει εκ νέου την πρόσβαση προς τις διεθνείς αγορές, ούτως ώστε να καλύψει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές της ανάγκες».
Μέχρι να συμφωνηθεί το νέο πρόγραμμα - μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας ζητά μικρή παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, αναφέροντας «έως ότου αυτό το δάνειο συμφωνηθεί η Ελλάδα ζητά από το Eurogroup την παράταση για ένα μικρό διάστημα του υπάρχοντος προγράμματος, ούτως ώστε να μην υπάρξει τεχνική χρεοκοπία της χώρας».
Τόσο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης όσο και τα αντιλαϊκά μέτρα που συγκροτούν τη λίστα των όρων και των προϋποθέσεων, θα συζητηθούν στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
ΛΑΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑ
Δεν σε φοβάμαι Νταισεμπλουμ
Δεν σε φοβάμαι μέρκελ
Δεν έχω ανάγκη ΔΝΤ
Δεν θέλω ούτε ένα burger.
Δεν πήραμε μείς δάνεια
Αλλού ρίξτε τα βέλη
Δε σας χρωστάμε τίποτα
Πάρτε απ’ αυτούς που τα ‘δωσαν
ΣαμαροΒενιζέλοι.
Η χώρα ετούτη έβγαζε
Ήρωες και αντάρτες
Μα έβγαζε κι από παλιά
Νενέκο – Εφιάλτες.
Υπάνθρωποι της αρπαχτής
Πάντοτε τυχοδιώχτες
Τυχάρπαστοι και χαμερπείς
Υποτελείς προδότες.
Η Ελλάδα μας παρήγαγε
Και του πουλιού το γάλα
Μα αλλότρια συμφέροντα
Την έκαναν να βρίσκεται
Σαν ψάρι μες τη γυάλα.
Ακροβατούμε διαρκώς
Σε μία σφαίρα κοίλα
Στον πάτο πάντα είμαστε
Με Χάρυβδη και Σκύλα.
Μνημόνια δε θέλουμε
Και νόμους εφαρμοστικούς
Ούτε αποδεχόμαστε
όρους εξευτελιστικούς.
Ουτοπικό ν’ αναζητείς
Λύσεις εκ των ενόντων
Η Ευρώπη πάντα ήτανε
‘’Ο λάκκος των λεόντων’’.
Αντίσταση στη μιντιακή
Πορνογραφία του τρόμου
Με σύσσωμη απάντηση
Διαδήλωση του δρόμου.
Αντίσταση στο δίλημμα
Του πιο μικρού κακού
Μ’ αγώνα αδιάκοπο
Στη ρίζα του κακού.
D.ARMODOROS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου