Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ενημερωση από Νίκο Καμπάνη


Odysseus Unbound - The Search for Homer's Ithaca
ODYSSEUS-UNBOUND.ORG|ΑΠΟ ROBERT BITTLESTONE

Από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθέρα Παλλικής Κεφαλληνίας κ. Σπυράτο και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης τόσο για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, όσο και για την πορεία του νέου μας βιβλίου, έμαθα κάτι πολύ δυσάρεστο.... Πέθανε από κατάθλιψη, λόγω του πριν από 3 χρόνια θανάτου της γυναίκας του, ο συνάδελφος (όσον αφορά την Παλλική) Άγγλος ερευνητής Ρόμπερτ Μπίττλεστόουν.

Ο Σπυράτος είναι από την ομογένεια της Αμερικής. Ήταν πάντα κοντά του, και έμαθα συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πως κατέληξε να πιστεύει ότι η Παλλική είναι η Ομηρική Ιθάκη... Κάποτε, την πρώτη φορά, λέει, που ήρθε, μόλις πήρε τη στροφή για τον Αθέρα, έμεινε ακίνητος, ώρα αποσβολωμένος,... Ήταν ήδη πεπεισμένος ότι σε αυτή την παραλία βγήκε ο Οδυσσέας.

2 σχόλια:

  1. Τώρα κ Καμπάνη ξέχωρα από τις αιτίες του θανάτου ενός συνανθρώπου που με λύπη διαβάζω, τί βάση μπορώ να δώσω στο επίπεδο του αποδειχτικού στοιχείου της πρότασης: … «μόλις πήρε τη στροφή για τον Αθέρα, έμεινε ακίνητος, ώρα αποσβολωμένος,... Ήταν ήδη πεπεισμένος ότι σε αυτή την παραλία βγήκε ο Οδυσσέας.» ????
    Αλήθεια πόσο περισσότερες γνώσεις είχε ο αποθανών περί Ιθάκης από έναν οποιονδήποτε Έλληνα αρχαιολόγο??
    Η δική μου άποψη ήταν ότι η αποσβολωμάρα του προέκυψε από μια πετρελαιοκηλίδα που είδε ανοιχτά του σημερινού Αθέρα και νόμισε ότι αναβλύζει πετρέλαιο!!
    Σε αυτό το επίπεδο δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση αν πράγματι είμαστε αντικειμενικοί και ενδιαφερόμαστε για την Ομηρική Ιθάκη.
    Αυτού του είδους οι αναρτήσεις δεν ωφελούν στη συμμετοχή σοβαρών ανθρώπων ώστε να βγεί κάποιο τουλάχιστον συζητήσιμο αποτέλεσμα.
    Έχετε διαφορετική περί αυτού άποψη μήπως?
    Από μένα κανένα πρόβλημα.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι λόγια του κου προέδρου και δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη μαρτυρία του για την εντύπωση που ΚΑΠΟΤΕ είχε αποκομίσει ο αποθανών.
    Το ανέφερα δε, εντυπωσιασμένος από τη διαισθητική άποψη που πολλοί έχουν αποκομίσει και περιγράψει για το ίδιο σημείο. Μάλιστα ο Νίκος Λιβαδάς το είχε κάνει εξώφυλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή