Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο καλος φιλος Αρις ,,αναλύει το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, και μετα του ΡΟΥΑ-ΜΑΤ NIKOY KAMΠANH

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ


Κάποιοι λένε ότι είσαι ακόμη μικρή, ότι δεν καταλαβαίνεις. Άλλ&omic…
ANY-NEWS.GR


Αν προσπαθήσουμε να δούμε κάπως ουδέτερα και ψύχραιμα τη σημερινή μας κατάσταση πιστεύω ότι θα καταλήξουμε στο γνωστό «και με το Ναι στη φυλακή και με το ΟΧΙ μέσα».
Να πάρουμε το ΝΑΙ πρώτα:

Το ΝΑΙ σημαίνει ξαναγυρνάμε στην πριν Τσιπραία εποχή κατάσταση.
Ήμασταν ευχαριστημένοι? Τότε γιατί αλλάξαμε κυβέρνηση?
Και αφού η πριν κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν αρεστή στις αγορές γιατί δεν τη βοηθήσανε έστω για λίγο και στα ψέματα, να την ξαναψηφίσει ο Έλληνας και για τέσσερα χρόνια να τους πιέζουν και να κάνουν ό,τι θέλουν με την άδεια του Ελληνικού λαού??
Το ΟΧΙ τώρα τι θα αλλάξει?
Ξεκάθαρα φαίνεται ότι θα τρώμε το π@δημα της αρκούδας όπως και στην πριν κυβέρνηση με μια διαφορά όμως, θα γνωρίζουν ότι ο Έλληνας έχει ούμπαλα και ίσως κάπου να μαζεύουνται ξέροντας ότι αντιμετωπίζουν ένα λαό που δεν του αρέσει το «φυστίκωμα» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τα πολιτικά πρόσωπα της διεθνούς σκηνής τώρα:
Το όνειδος του κόσμου συρόμενα από τις αγορές, την ελίτ, όπως παλιά οι εκπρόσωποι του Πάπα.
Τότε εκμεταλλευόντουσαν την αμάθεια, την διαστρέβλωση της θρησκείας  και το φόβο του υπερφυσικού, τώρα είναι ακόμα χειρότερα γιατί σέρνονται από το διεθνές κεφάλαιο δίνοντας του την έννοια του υπερφυσικού, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχει αυτή την ιδιότητα. Με άλλα λόγια έγιναν οι ρουφιάνοι μας και οι ρουφιάνοι της φιλοσοφίας των θρησκειών τους θέλοντας κρέμασμα.
Οι δική μας πολιτική σκηνή:

Το όνειδος και το πρόβλημα του Έλληνα! Δεν εξαιρώ κανέναν!
Τουλάχιστον την τελευταία 15ετία όλοι γνώριζαν που βαδίζουμε και κανένας δεν είχε τα ούμπαλα να βγεί μπροστά και σαν ηγέτης να μας σώσει κατά το δυνατόν πάντα. Κανείς ακόμα δεν τα έχει και να βγεί να μας ξεστραβώσει, αντιθέτως κάποιοι κατά τη γνώμη μου κερδοσκοπούν ακόμα σε βάρος μας.

Λύση:
Σαν λύση υπάρχει μόνο η επιλογή του λιγότερου κακού που μπορούμε να πάθουμε.
Ας ψάξουμε να βρούμε τί «παίζει» γύρω μας, και πού αποβλέπει αυτό το βρώμικο παιχνίδι που μας έριξαν στα δίχτυα του.
Μη πιστεύετε σε αυταπάτες κανείς δε θέλει τη σωτηρία μας. Σιγά - σιγά τα 5 ευρώ που παίρνουμε σήμερα θα τα φτάσουν στα 2 με οποιαδήποτε κυβέρνηση και τρόπο, ξεγελώντας μας με χαντρούλες και καθρεφτάκια για να αφαιμάξουν ό,τι προλάβουν από το Δημόσιο πλούτο μας χωρίς αυτό να έχει σταματημό, μια και όταν εμείς δηλώσουμε υποταγή θα έχει άλλο κράτος σειρά για μία από τα ίδια.
Το διεθνές χρήμα,  ή πιο sic οι διεθνείς «αγορές» δεν παίζουν παιχνίδια για να περνάει η ώρα. Πρώτα σχεδιάζουν σπαταλώντας χρήμα, και μετά βαράν «πολιτισμένα» και σίγουρα χωρίς να υπολογίζουν τον άνθρωπο αναλώσιμο είδος για αυτές ανέκαθεν.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις πολιτικές διαφορές που πλέον δεν υπάρχουν και όποιος πιστεύει στο αντίθετο ζει στην ευτυχία του, ας αφήσουμε τα μικροσυμφέροντα δουλεύοντας ο καθένας για την πάρτη του και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας να δείχνουμε ένας λαός συντεταγμένος και συμπαγής δημιουργώντας τουλάχιστον κάποια προβλήματα στον εχθρό.
Είναι μια μέθοδος που δεν θα αποδώσει άμεσα πολλά προς το καλύτερο, αλλά θα δυσκολέψει τουλάχιστο την κατρακύλα και στο άμεσο μέλλον καλές ευκαιρίες θα υπάρξουν γιατί πάντα υπήρχαν και απλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε.
Φιλτράρετε τις ειδήσεις των ΜΜΕ, παραδειγματιστείτε από τα χάλια της Γιουγκοσλαβίας, Λιβύης, κλπ, που πήγαν σα σκυλιά στο αμπέλι, σκεφτείτε πρακτικά πού οδηγεί η διάσπαση ενός λαού αφού δυστυχώς έχουμε και δικιές μας εμπειρίες πολύ άσχημες και προπαντός μην ακούμε σειρήνες γιατί ποτέ δεν λένε την αλήθεια.
Τα πράγματα ποτέ από δύσκολα δεν γίνονται ξαφνικά εύκολα, είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε σαν Ευαγγέλιο στο μυαλό μας γιατί όσες φορές το πιστέψαμε μας πήρε Θιακοκεφαλλονίτικα ο διάολος.
Εκεί στο Μεσολόγγι, στην έξοδο προς την ελευθερία, κάποιος στα δύσκολα φώναξε πίσω, (που πίσω αλήθεια όταν ήταν ανοιχτές οι «πόρτες») και χάθηκαν όλα!
 Αυτές τις σκέψεις έχω κάνει πατριώτες και να ξέρετε ότι δεν μου άρεσαν ποτέ τα παραμύθια ούτε τα όνειρα θερινής νυκτός, αλλά ίσως όπως πιστεύω είχα το θάρρος να σηκώνω το σπαθί και να κόβω το γόρδιο δεσμό όταν βρισκόταν μπροστά μου και πιστέψτε με ποτέ δε μου βγήκε σε κακό.
Ίσως η επιτυχία εξαρτάται από την αντίληψη του πότε ο κόμπος δεν λύνεται  διαφορετικά αλλά μόνο με μαχαίρι, ίσως…

Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

και σχολιασμοι  με τον ΤΑΦΟ ΟΔΥΣΣΕΑ!
KAI TO ΡOYA MAT,,Ως προς  την σημερινή Ιθάκη!
οπότε μένουμε  τρεις πια θεωρείς ,,με βάσιμες τεκμηριωμένες απόψεις
ΠΑΛΛΙΚΗ-ΕΡΙΣΣΟΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΝΝΟΙ

4 σχόλια :  

  1. Λοιπόνε πρώτα να σας κεράσω κάνα δύο Δούρειους πιττόγυρους του Fotis family για το κόπο του ψαξίματος συμπληρωμένους με καμιά δεκαριά ρομπόλες για να δικαιολογήσετε αργότερα τα συμπεράσματά σας με το γνωστό:
    «Έ έπιαμε και λίγο πάρα πάνω».
    Δεύτερο εκειό το μαλλιοτράβηγμα του σκύλου με το ζαρκάδι που βάνετε μόστρα δε θα σας βγεί σε καλό από τσου ζωόφιλους και εμένα μου θυμίζει το Σόιμπλε και την Ελλάδα. Χα χα χα.
    Άσε που το βλέπει και ο Σπύρος ο Ρισσιάνος και δεν έχει αφήσει γερμανό για γερμανό με το ψαροντούφεκο.
    Με παίρνει τσι προάλλες και μου λέει εχτύπησα καμιά δεκαριά σκάρους και δεκαπέντε Σόιμπλε!
    Εκουρλάθηκες ορέ του λέω?
    Γιατί ορέ μου απαντά, εγώ από δω και πέρα τα ψάρια τσού γερμανούς τα μετονόμασα σε Σόιμπλε και βγάνω το άχτι μου, τσου έχω ξεκληρίσει!
    Να τσου δεις πως σπαρταράνε απά στο καμάκι, απόλαυση σκέτη! Χα χα χα.
    Τώρα πλάκα - πλάκα μου έλεε ότι η Έρισσο έχει γεμίσει από αυτό το κωλόψαρο.
    Έκαμε και διατριβή, αλλάζουνε λέει χρώμα και παραλλαγές που το χταπόδι είναι φτωχός τους συγγενής.

    Να είστε καλά και βάλτε καμιά κόκκινη γραμμή εκεί με τον Οδυσσέα γιατί θα μας αγριέψετε και μαύρα σας μοιρολόγια.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

  2. ΧΑΧΑ,, Αστα εφκίνα,, καλά με τα νερά,, τώρα αντε να βρείτε τα ζαρκάδια,, και κια τα τέρατα της φώτο !Αγριοκάτσικα και λαγους φυσικά δεν μπορω να πω ότι πάτε πισω, και με το πεζός να φτάσει στην Ιθάκη, αλλά
    εγώ πατώ στον Τάφο, και κάποια στιγμή,, και στην ανάλυση με την Αστερίδα!,, που πρέπει να πεις στον φίλο σου
    τον Ρόκκο,, να ξαναπίασει τσι φυλλάδες ,,αλλά πιο παλιά,, πριν την Τηλεμαχιάδα την μετατρέψουν σε Οδύσσεια,, γιατι μάλλον τα λέει ολίγον διαφορετικά μου φαίνεται!,,
    Εντωμεταξύ,, δεν χρειάζεται Διχασμός όπως πολύ συνετά σαν τον Οδυσσέα συστήνεις,, αλίμονο να συμφωνούσαμε όλοι,, ένα ποσοστο ψηφίζει ναι ,και ενα άλλο ψηφίζει οχι,, πρέπει δηλαδη να βγάλουμε τα όπλα?
    Ετσι και στο Ομηρικό,,ο καθένας υποστηρίζει την απόψή του, απλα το ρητο,, το σοφο, λέει οτι γελάει καλυτερα όποιοσ γελάσει τελευταίος,, χαχαχα, καλη συνέχεια,, και καλό βόλι την Κυριακή
    1. ΑΡΙΣ -  Χα χα χα χα Εγώ πάντα βόλι μονόβολο θα ρίχνω μην ανησυχείς, αλλά πριν τη Κυριακή ρίχνω και καμιά κούφια στη Κεφαλλονιά έτσι γιατί στη ζούλα μολάτε τα αποκλαμάκια σας.

      Τώρα λοιπόνε που το πρόσεξα με λίγη καθυστέρηση ομολογώ, δεν γνωρίζω αν τυχαία, ή όχι υπάρχει τουγκέδερ και η παρουσίαση του κ. Λυκούδη περί Αλεξιάδας – Ομηρικής Ιθάκης.
      Έ μη το παίρνει και στα σύν ο κ. Καμπάνης γιατί υπάρχει το ευαίσθητο σημείο ποιο ήταν το ακρωτήριο Αθέρας, που μάλλον αλλού το αποδεικνύει ο Σ. Ρόκκος στο porto assos και στο άρθρο «Το πόρτο Φισκάρδο του Μεσαίωνα».
      Βλέπετε ότι είμαι αρκετά ενημερωμένος τόσο τουλάχιστον όσο να σας κάμω να γίνεται μαλλιά κουβάρια έδεκει στη Κεφαλλονιά. χα χα χα.
      Γλέπω λοιπόνε ότι ο σημερινός Αθέρας σα πόρτο Κέρας αναφέρεται στους παλιούς χάρτες!
      Η ονομασία βέβαια σχετίζεται με την Ομηρική Ιθάκη γιατί άμα έβγηκε έδεκει ο Οδυσσέας τότε θα πληροφορήθηκε πόσο κέρατο κουβάλαε 20 όλόκληρα χρόνια!!!!
      Με αυτή τη λογική συμφωνώ η Ομηρική Ιθάκη είναι εκειόπισω στο Ληξούρι!!

      Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

    2. Όσο για το φίλο το Σπύρο άμα περάσουν τα πιο ενδιαφέροντα των ημερών επιφυλάσσει μια φωτό έκπληξη (για εμένα τουλάχιστο) και καμάρι για όλη τη Θιακοκεφαλονιά και όχι μόνο. Όχι βέβαια του Οδυσσέα αλλά σχετική με κάποιον πολύ γνωστό της ναυτοσύνης.stop.

      Χουά χα χα χα χα χα χα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου