Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην απεργία της 4ης/02/16 ενάντια στο ΑΝΤΙασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κατεδαφίζεται το ασφαλιστικό σύστημα και κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα του και μετατρέπεται η κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Η κατάργηση όλων των Εθνικών Συστημάτων (ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας) και η ενοποίησή τους σε ένα φορέα με κορμό το ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) έχει σκοπό την εξίσωση όλων των παροχών τους στα χαμηλότερα επίπεδα, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό θα οδηγήσει στην υφαρπαγή όλων των αποθεματικών και στο ξεπούλημα της περιουσίας των ταμείων. Το δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα μετατρέπεται σε ανταποδοτικό-κεφαλαιοποιητικό με την αναλογική σύνταξη ενώ η εθνική σύνταξη θα δίνεται μετά τα 67 χρόνια. Για τους συνταξιούχους από 1/1/16 μειώνεται δραστικά ο συντάξιμος μισθός, αφού θα υπολογίζεται με βάση το Μ.Ο. των μηνιαίων αποδοχών στο σύνολο του εργασιακού βίου με διαγραφή του τελευταίου έτους! Η μεγάλη περικοπή συμπληρώνεται με τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.

       Επίσης θα ξαναϋπολογιστούν και οι συντάξεις των ήδη 2.707.000 συνταξιούχων με βάση τα νέα δεδομένα του νέου νόμου. Με τον επανυπολογισμό, οι συντάξεις φυσικά θα μειωθούν. Όμως δε θα περικοπούν τα χρήματα και η διαφορά ανάμεσα στην παλαιά σύνταξη και στη νέα σύνταξη, θα ονομαστεί «προσωπική διαφορά» και θα συνεχίσει να καταβάλλεται στους παλαιούς συνταξιούχους, μέχρι το 2018. Η προσωπική διαφορά μπορεί να κοπεί οποτεδήποτε, χωρίς καν νέο νόμο, μόνο με Υπουργική Απόφαση ή «επειδή δε βγαίνουν τα δημοσιονομικά».  Η επικουρική σύνταξη θα εξαρτηθεί από το προσδόκιμο επιβίωσης! Το εφάπαξ θα μειωθεί από 10%-15%, εάν δεν καταργηθεί και τελείως. Το ΕΚΑΣ των 200.000 οικογενειών που σήμερα το δικαιούνται, θα σταματήσει να καταβάλλεται στο τέλος του 2019 και από 1/1/2020 καταργείται. Η συνταξιοτοτική δαπάνη μειώνεται το 2016 κατά 1,8 δις. Ευρώ προκειμένου να δοθούν στους δανειστές για την αποπληρωμή δημόσιου χρέους. Ρήτρες-αυτόματοι κόφτες θα μειώνουν το ύψος των συντάξεων χωρίς νέο νόμο,  κάθε φορά που «δε θα βγαίνουν τα δημοσιονομικά».
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
- Δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
- Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους , όσο και για τους ανέργους.
-Ανώτατο συνταξιοδοτικό όριο στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη για τους άντρες και 58 για τις γυναίκες. Μόνο με τη μείωση του χρόνου εργασίας και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης μπορεί να υπάρξει μεγάλη μείωση της ανεργίας, να βρουν οι νέοι δουλειά!
-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.
-Κατάργηση της μαύρης- ανασφάλιστης εργασίας με αυστηρές ποινές στους εργοδότες. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.
-Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για τη μερική απασχόληση, την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, τις διάφορες μορφές μαθητείας και κατάρτισης, την απασχόληση με βάουτσερ ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τα χρόνια στράτευσης.
-Καμιά σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό και κρατική διασφάλιση όλων των συντάξεων που υπερβαίνουν αυτό το ύψος.
-Ένταξη των υγειονομικών επαγγελμάτων στα ΒΑΕ.Δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια, εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία και εξοικονόμηση χρήματος για φάρμακα και πρόσληψη προσωπικού.
Όλοι στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου