Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Nutella

–10 πράγματα που δεν ξέρουμε για το άλειμμα [εικόνες]

Δημιουργήθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει τη δική της Παγκόσμια Ημέρα (5 Φεβρουαρίου). Καθημερινά πάντως πουλιέται 1 βάζο κάθε 2,5'' σε όλο τον κόσμο.
Παγκόσμια Ημέρα Nutella –10 πράγματα που δεν ξέρουμε για το άλειμμα [εικόνες]

Διαβάστε τα 20 παράξενα πράγματα για την ιστορία της που σίγουρα δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

1. Δημιουργήθηκε από έναν Ιταλό φούρναρη, ονόματι Πιέτρο Φερέρο το 1940. Η ιδέα του φούρναρη ήταν να παρασκευάσει μια φθηνή εναλλακτική της σοκολάτας η οποία σπάνιζε εξαιτίας του πολέμου. Οι βασικές πρώτες ύλες ήταν τα φουντούκια (μπορούσε να τα προμηθευτεί εύκολα) και λίγο κακάο.
2. Το προϊόν αρχικά ήταν σε στερεά μορφή και ονομαζόταν «πάστα τζιαντούγια». Μπορούσε να κοπεί σε φέτες και να σερβιριστεί πάνω σε ψωμί. Σύντομα όμως έγινε κρέμα, με την ονομασία Supercrema.
3. Η ονομασία Nutella προέκυψε από τον συνδυασμό της αγγλικής λέξης nut (=φουντούκι) και της ιταλικής κατάληξης -ella που υποδηλώνει «γλύκα».
4. Η ονομασία Nutella καθιερώθηκε το 1964 όταν το προϊόν εισήχθη για πρώτη φορά στην Αγγλία.
5. Για πολλά χρόνια οι καταστηματάρχες στην Ιταλία πρόσφεραν κέρασμα στα παιδιά των πελατισσών τους μια φέτα ψωμί αλειμμένη με Nutella.
6. To 2012 όταν η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε την αύξηση του φόρου στο φοινικέλαιο (συστατικό της Nutella) ξέσπασε διεθνής καβγάς. Η τροπολογία έγινε γνωστή ως «Φόρος Nutella».
7. Στις αρχές του 2015 πουλιόταν ένα βάζο Nutella κάθε 2,5 δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο.
8. Το 2013 εκλάπησαν 5 τόνοι Nutella αξίας περίπου 16.000 ευρώ από παρκαρισμένο βαν στη Γερμανία.
9. Η ποσότητα του προϊόντος που παρήχθη το 2013 έιναι αρκετή για να αλειφτεί η περίμετρος της Γης 1,4 φορά.
10. Η Nutella κατασκευάζεται από την Ferrero SpA που ανήκε στον γιό του φούρναρη Πιέτρο Φερέρο, Μικέλε, μέχρι τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 2015. Ο Φερέρο εκτιμάται πως ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία – σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται στα 26.8 δισ. Η ίδια εταιρεία κατασκευάζει και τα σοκολατάκια Ferrero Rocher – του Πρέσβη, αν θυμάστε. 
ΠΗΓΗ   INKEFALONIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου