Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Η Κεφαλονίτικη Προοδος,περίοδος Β,τευχος 18

POROSNEWS: ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΚΑΒΑ?

porosnews.blogspot.com/2013/01/blog-post_3329.html

7 Ιαν 2013 - Για τα Κάκαβα όμως μιλούν και νεότεροι συγγραφείς ,όπως ο Ζυγομαλάς και οGoodisson. 

στην  σελ.  7
Ποιος  ήταν ο πρώτος  Αγιος της  Κεφαλονιας , και που  ζουσε?
Τι σχέση έχουν τα Κάκκαβα, και  τι σχέση το Παλιόκαστρο  ?
Τι αναφέρει σε αυτό το θέμα  , ο Αείμνηστος Ιατρος και ιστορικός
Γερ. Πεντόγαλος ?

Τελικά η Αρχαία Μελίτη που ναυάγησε ο Απόστολός  Πάυλος  ήταν το νησί μας  ?
 Ο  Αποσ.Πάυλος ή ο  Αποσ.Αντρεας  έφερε τελικά  τον χριστιανισμό στο νησί μας?

Πότε  καθιερώθηκε η Λαιμητόμος στο νησί μας  ,  
και  ποιος  ήταν ο μόνος που εκτελέστηκέ?  (σελ 80)
ενημερωτικά
Τα  παλιά τευχη των περιοδικών ετών 1972 εως 1978,, αρ, 6 εως  82
αντί του ποσου των 5€  εκάστος
μπορεί κανεις να το προμηθευτει είτε σε εποικινωνία στο 

email kproodos@otenet.gr  ή  στο τηλ.  6932603203

Το τευχος 18 , σε Αργοστόλι στα Βιβλιοπωλεία
Πετράτος και Κύβος, στο Ληξούρι στου  Μουρελάτου
και σε Αθήνα στον Νικολάτο,  Σόλωνος 118 τηλ. 2103820164

και μια ανάρτηση με υποσυνδέσμους,,σε παλιότερα τεύχη

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού “Κεφαλονίτικη Πρόοδος” με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ύλη. Σταγόνες δροσιάς στην πνευματικά άνυδρη εποχή μας.. Αναζητείστε το στα βιβλιοπωλεία του Αργοστολίου. Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ…
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ









4 σχόλια:

  1. Ορέ και ετούτο το περιοδικό η «πρόοδος» όλο ερωτήσεις και έρευνες μας βάνει!
    Έδεπα για τη διδαχή του χριστιανισμού στη Κεφαλονιά, εγώ ξέρω από το νόνο μου ότι έγινε από τον απόστολο Παύλο.
    Μου έλεε λοιπόνε ότι από τα δικά του συμπεράσματα ένεκα τση τόσης «αληθινής» πίστης και Χριστιανοσύνης των κατοίκωνε τούτου του νησιού, ο Θεός δεν μπόραγε να βγάλει άκρη και τήνε επλέρωσε ο κακομοίρης ο Παύλος που τα δίδαξε απά στο νησί σαν διαστρεβλωτής τάχα τση Θρησκείας μας!
    Δε ξέρω και εγώ μου έλεε ο συγχωρεμένος, πώς καταφέραμε και εκάμαμε ολόκληρο Θεό να μπερδευτεί και αντί να πάρει εμάς στο ξελάκι, επήρε τον Σεούλη.
    Μετά από όλη αυτή την κασκαρίκα ήτανε που είδε ο Παύλος το Θεό εξαγριωμένο να του λέει «Σαούλ, Σαούλ τί με διώκεις» και τόνε στράβωσε για να μάθει να μη κάνει λάθη!
    Το δε καταραμένο μέρος που έβγηκε με το κανώε και δίδαξε το εξαφάνισε με ένα κούνημα του χεριού του.
    Ό,τι απόμεινε από δαύτο είναι τα σημερινά Κάκαβα, και κάτι κακάβια που πλέοντας εβγήκανε έδεκει στο Ληξούρι και ευκείνοι τα εξετάζουνε ακόμα σαν υπερόπλο των Αργοστολιωτώνε!
    Μετά λοιπόνε ήρτε ο ίδιος εδώ πέρα, αλλά πάλε άκρη δεν έβγαλε με τη Κεφαλλονίτικη «φιλοσοφία», εσυγχώρησε τον Παύλο που γίνανε καλά τα μάτια του και δεν επέτρεψε ποτέ από τότενες να πάει Κεφαλλονίτης στο Παράδεισο.
    Επειδής όμως και στο διάολο δεν τόνε συνέφερε να μας στείλει γιατί θα διαλάγαμε τον τόπο τση τιμωρίας των απίστων, μας έφτιασε εκείνο το ανεξάρτητο επί τους ουρανούς κομμάτι, με τη παράγκα από τα ξύλα τσή κιβωτούς του Νώε και τα αμπέλια με τη ρομπόλα και έβρηκε την ησυχία του.
    Από τότενες ο Απόστολος όπου έστερνε τσι επιστολές του, έλεε τσού εβραίους να μη ξαναπατήσει εβραίος απάνου στο νησί γιατί θά ΄βρει το μπελά του, πράμα αδιάψευστο γιατί ισχύει ακόμη!!
    Τάδε έφη νόνος μου και σαν να ήξερε πολλά πράματα μου φαίνεται.
    Τώρα αφού θέλετε να κάμετε έρευνες αγαπητοί «Προοδήτες» για δε ψάχνετε να εύρετε κάτι πιο «επίγειο» ??

    Ποιος μου έφαε τα λεφτά ορές με το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» να τα πάρουμε πίσω και να τα δώσουμε σε κάνα φτωχό Άγιες μέρες που έρκουνται???
    250 «ελεγχόμενες» επιταγές έτσι δειγματοληπτικά δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό, για φοβάστε μη ρίξει τη «ρομφαία» του ο Θεός και πάρει πολλούς η μπάλα???
    Κό κο κο κο κο κο κο (Και πάει και με τα αυγά τα Λαμπριάτικα)!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ,, ΚΑΙ ΚΑΛΕς ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ!! ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ,, Ως ΣΥΝΗΘΩς!!
    Τα ερωτήματα τα βάνω εγω εντομεταξύ,, για να κάμω τσου Κεφαλλονήτες να απορήσουν και να πάνε να το αγοράσουνε (κολπο δηλαδη) εξάλου δεν κανει να καμω εγω τον εξυπνο με δουλριά αλουνου,, να ειμαστε και λίγο διακριτικοι!!
    ΑγιοςΓερασιμος,, λοιπόν πρωην Αγια Ιερουσαλήμ,,, (εποχη Σταυροφοριων,, και Γουικάρδου)
    Τώρα το τι ναός ήταν πρίν,, θέλει πολύ κουβέντα! Οπότε ας πάμε στον παλιότερο Αγιό και τα Κάκκαβα (κακακακακα) , Λοιπον για να δεσουμ και με τα σχολιά σου,, που μάλλον θα
    γνωρίζεισ την ονομασία του Αγιου οπώς αναφέρει το περιοδικό,, ήταν ο Αγιος Νώε, (γι αυτό ίσως και να βούλιαξαν εξάλου) και είχε λέει την Επισκοπ'η του κιο πάνω, και μετα μεταφέρθηκε σε Παλιόκαστρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΙΟΣ ΝΩΕ ΜΑΛΙΣΤΑ,, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗς Δ" ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟ 451 μ.χ ΦΥΣΙΚΑ,, ΟΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΟ Ο ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΝΩΕ.
    Αν θελεις τωρα να τον γιορτασεις,, Γιορταζει 13 Ιουνιου μαζι με τους 630 πατέρες που συμμετυχαν σε εκεινη την συνοδο.
    Μετά και το παλιόκαστρο το αρθρο αναφερει οτι η επισκοπη μεταφέρθηκε στο Αράκλι, στην θέση του γκεμισμένου σήμερα Ναου του Αγιου Νικολάου (Ισως η σημερινη Αγια Ειρήνη,, ειναι το χωριό φαινόμενο με τσι περισσοτερες εκκλησιες εξάλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Μάλτα βρισκόταν στο αφρικανικό πέλαγος και γι΄αυτό ονομαζόταν στην αρχαιότητα Melita Africana.

    Αντίθετα η Κεφαλληνία πληρεί όλες συνολικά τις προϋποθέσεις του γεωγραφικού στίγματος της νήσου Μελίτης, όπως αυτό προσδιορίζεται στις Πράξεις. Το ίδιο ισχύει και για την τοπογραφία του σημείου του ναυαγίου, που λεπτομερώς περιγράφουν οι Πράξεις. Οι βυθομετρήσεις, ο βαθύς θαλάσσιος κόλπος με την χαρακτηριστική χερσόνησο και τις υφάλους, στις οποίες ναυάγησε το πλοίο, ταιριάζουν άριστα με την νοτιοδυτική Κεφαλληνία στην είσοδο του κόλπου του Λιβαδιού. Τα τοπογραφικά δεδομένα της Μάλτας δεν παρουσιάζουν σημεία, που να ανταποκρίνονται στις πληροφορίες της διηγήσεως των Πράξεων. Όλα αυτά, βέβαια, που αναπτύχθηκαν στην διατριβή του κ. Warnecke, συζητήθηκαν και στις προηγούμενες συναντήσεις. Αλλά αυτό είναι προς όφελος της επιστημονικής έρευνας, διότι διαλύθηκαν και τα ελάχιστα ίχνη αμφιβολίας για την ορθότητα των σχετικών επιχειρημάτων-απαντήσεων του Γερμανού ερευνητού.

    Δύο, πράγματι σταυρικά σημεία στα δεδομένα των Πράξεων, είναι το όνομα "Μελίτη" για την Κεφαλληνία και ο χαρακτηρισμός των κατοίκων της νήσου, που πρωτοσυνάντησαν οι ναυαγοί, ως "βαρβάρων". Και το γεγονός, ότι η εμμονή κάποιων στη μη αποδοχή της θεωρίας του Δρος Warnecke, κυρίως Κεφαλλήνων, ερείδεται στα δύο αυτά σημεία, προπάντων στο δεύτερο για ευνόητους λόγους. πηγη http://new.imk.gr/el/showcat.asp?CatID=5&scatid=25

    ΑπάντησηΔιαγραφή