Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πρόγνωση σεισμών -εκρήξεων ηφαιστείων
Για τον Ιούνιο υπάρχουν πολλές και ισχυρές αφετηρίες και οι αρμόδιοι παρότι ενημερώνονται αδιαφορούν, όπως π.χ. στον σεισμό της Λεκάδας: Πρόγνωση σεισμού Λευκάδας 2015 Η πρόγνωση για τον τελευταίο σεισμό με νεκρούς στην Ελλάδα (17 Νοεμβρίου 2015 Λευκάδα) είχε παρουσιαστεί και σε ειδική ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου για την Πρόγνωση των Σεισμών στις 2 Νοεμβρίου 2015, εκεί παρευρίσκονταν και Δημόσιοι Λειτουργοί.
ΦΩΤΟ: Ο συν. Σπ. Χαραλαμπόπουλος (αρμόδιος για τις προγνώσεις) που παρουσιάζει την μέθοδο πρόγνωσης των σεισμών, αναλύοντας την παρακάτω, η οποία επαληθευτικε πλήρως, με το σεισμό που ακολουθησε τις επόμενες μέρες στη Λευκαδα, παρουσία του κ. Πράσινου Ανδρέα, Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑττικήςΕνσωματωμένη εικόνα 1

Με αυτή την θεωρία  http://www.tsiapas.gr/forumgr/viewtopic.php?f=26&p=4523#p4523    μπορείτε να προβλέπετε με ακρίβεια τους σεισμούς χρόνο – μέγεθος – χώρο, τις εκρήξεις ηφαιστείων αλλά και χρονικές περιόδους σεισμικής ηρεμίας - ασεισμικές, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.ά.)


Με την πρώτη μέθοδο της θεωρίας γνωρίζουμε τον χρόνο, το μέγεθος και με σχετική προσέγγιση το επίκεντρο.
Για τον ακριβέστερο προσδιορισμό του επικέντρου,το πλέον αξιόπιστο πρόδρομο φαινόμενο την αύξηση της θερμοκρασίας του φλοιού, που εντοπίζεται σε ένα κώνο με κορυφή το υπόκεντρο και κέντρο βάσης το επίκεντρο του αναμενόμενου σεισμού. με θερμόμετρα τοποθετημένα σε δημοτικές γεωτρήσεις, που αντλούν συνεχώς απο τις υπόγειες υδροφόρες λεκάνες ανιχνεύεται άμεσα η μεταβολή.

Συνεργασία με την υπηρεσία ύδρευσης των Δήμων,τους τοπικούς επιστημονικούς,πολιτιστικούς συλλόγους για την παρακολούθηση  τυχόν αύξηση θερμοκρασίας η οποία συμβαίνει 1-2 μέρες πριν την εκδήλωση ενός σεισμού,που σημαίνει ότι εγκλωβίστηκε η αναμενόμενη ποσότητα υγρών (κυρίως  H2OCO2 καιSO2.) η διαφυγή τους ανατολικά θα προκαλέσει σεισμό.
Ότι παρατηρούμε  αναρτάται στην ιστ. www.tsiapas.gr, μπορειτε όλοι να γράφετε,ν' ανταλάσετε πληροφορίες και για άλλα πρόδρομα που γίνονται αντιληπτά. με τις αισθήσεις π.χ.θειούχες οσμές ή ενόργανα. (για απορίες,οδηγίες,κ.λπ.tsiapaselias@gmail.com )

 

Θέμα: Πρόγνωση σεισμών -εκρήξεων ηφαιστείων

http://www.tsiapas.gr/forumgr/viewtopic.php?f=14&p=8159#p8159


Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 20 Μαίου 2016 
Δημοσίευση από Ηλίας » Σάβ Απρ 16, 2016 11:23 am
Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:

M 5.5 - GULF OF CALIFORNIA - 2016-03-28
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/49/4 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους ή σμήνος μικρότερων σεισμών
στην Ελλάδα γύρω στις 20 Μαίου 2016

Η πρόγνωση ακυρώνεται,ως προς το μέγεθος τουλάχιστον,αν γύρω στις 16 Μαίου 2016 
εκδηλωθεί ισχυρή ηφαιστειακή ή σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία.

………………………………………………………………………

Στον αναμενόμενο χρόνο ηφαιστειακή δραστηριότητα 


Από το βράδυ της 17ης Μαΐου 2016 σε εξέλιξη έντονη Strombolian

δραστηριότητα στο Βορειοανατολικό Crater (NEC) της Αίτνας


 
https://www.facebook.com/www.etnaguide.eu/


Στον αναμενόμενο χρόνο τμήμα που διέφυγε από Αίτνα.
Περιμένω 1-2 παρόμοια,ίσως και λίγο μεγαλύτερα.


Εικόνα

4 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σεισμική δραστηριότητα σύμφωνα με την παραπάνω εκτίμηση.
  M 4.4 - SOUTHERN GREECE - 2016-05-20
  M 4.3 - AEGEAN SEA - 2016-05-20
  M 4.3 - ADRIATIC SEA - 2016-05-20

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεκίνησα να μετράς θερμοκρασία εντός και εκτός υπόγειας πηγης σε πόρο Κεφαλονιά,συμφωνα με την θεωρεία Ηλ.Τσιαπα μία άνοδος στην θερμοκρασία νερού υποδειλωνει πιθανή σεισμική δραστηριότητα.σημερα λοιπόν εντός νερου ήταν 18,εκτος 19.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Πόρος όπως είναι σήμερα είναι το γέννημα του πολύ μεγάλου σεισμού 1953,νομιζω ότι δικαιούται να είναι πρωτοπόρος και στις προγνώσεις με την βοήθεια αξιόλογων μελετητών όπως και του Τσιαπα,και μακάρι ή φτηνές μέθοδοι πρόβλεψης του να βοηθήσουν στην γρήγορη
  Αντιμετώπιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή