Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

τεσσερα προγραμμάτα του ΕΠΑΝΕΚ που έχουν ήδη προκηρυχθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης για την ανάθεση του έργου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020) , που έβαλε χώρα την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΦΕΠΑΕ , η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ,  με γεωγραφική αρμοδιότητα τις περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, αναλαμβάνει καταρχήν τη διαχείριση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ που έχουν ήδη προκηρυχθεί.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα προγράμματα:

Α) Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , Β) Νεοφυής Επιχειρηματικότητα , για τα οποία η ηλεκτρονική υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων έχει λήξει, καθώς και τα Γ) Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και Δ) Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές , όπου η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων λήγει στις 6 & 9 Ιουνίου αντίστοιχα.
Εκτιμάται ότι το αντικείμενο διαχείρισης του φορέα θα αυξηθεί σημαντικά στην πορεία, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες αναπτυξιακές αναγκαιότητες.
Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΠΑΕ, στο πλαίσιο διαχείρισης των προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ, θα συνεργαστεί με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), με την οποία συνεργάστηκε με επιτυχία και κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Η σύμβαση συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ ΕΦΕΠΑΕ και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας κ. Νίκου Μυρτάκη προβλέπει :
  • Παροχή στον ΕΦΕΠΑΕ των αναγκαίων για την εκτέλεση του έργου εγγυητικών επιστολών (καλής εκτέλεσης, προκαταβολών για χρηματοδοτήσεις δικαιούχων, προκαταβολών για άντληση λειτουργικών πόρων).
  • Τήρηση τραπεζικών λογαριασμών του ΕΦΕΠΑΕ για χρηματοδότηση δικαιούχων και διατήρηση λειτουργικών πόρων.
Το πλήρες ενημερωτικό υλικό των προγραμμάτων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων diaxeiristiki.gr , στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ antagonistikotita.gr, του ΕΣΠΑ espa.gr, του ΕΦΕΠΑΕ efepae.gr  στα κοινωνικά δίκτυα της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου