Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙς ΑΠΟ ΝΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΗ

ΓΙΑ ΑΡΧΗ Ας ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΩΤΟ ΣΕ ΦΕΙς

ΠΥΛΑΡΟΣ - ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΜΥΡΤΟΣ ,ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΣΑΜΗ. ΜΑΚΡΥΟΤΙΚΑ=ΤΗΛΕΒΟΕΣ
Σχόλια
Nikos Karalis ο ρημαδις ο μυρτος φοβερο μερος αλλα και καθε χρονο ενας φυλαει χερι εκει μεσα.......
 
Νικόλαος Καμπάνης Αιγίλιψ Γιώργο μου Αιγίίψ...
 
Νικόλαος Καμπάνης ...Και από πίσω, προς την Αγία Ευφημία όλα τα παράλια Κροκύλια.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΜΑΚΡΥΟΤΙΚΑ,, δΟΥΛΙΧΙ?

Αυτό που γράφω πιο πάνω, δεν είναι τυχαίο γιατί και τα πλοία του Οδυσσέα, που τελικά "έπιασαν" πολλά λιμάνια, κοκκινόπλευρα ήταν... Και εάν την όλη ιστορία περιέγραφαν Κίκονες, θα ομιλούσαν για ληστρική επιδρομή Φοινίκων... Το ίδιο πιθανόν να ομολογούσαν και οι διάφοροι παρεπιδημούντες ιθαγενείς Κύκλωπες.... Στο τέλος τέλος και αν εξαιρέσουμε τις Σειρήνες, που όλως περιέργως ήξεραν ότι ενώπιόν τους διέρχεται ο Οδυσσέας, την ίδια εντύπωση ίσως σχημάτισαν και οι Λαιστρυγόνες, των οποίων η μανία καταστροφής των πλοίων του στόλου των Κεφαλλήνων, δικαιολογείται μόνο από το γεγονός ότι ήδη θα είχαν υποστεί συνέπειες επιδρομών από άλλους Οδυσσείς και λοιπούς Λαούς της Θάλασσας. σε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΙΣΤΗ ΦΙΛΟ Ν. ΚΑΜΠΑΝΗ
την 6/4/2016
Είχε μπει ολόκληρο, μετά το είδα και το διέγραψα, ώστε να το φτιάξω με παραγράφους και να το ξαναδημοσιεύσω: "-Πουθενά δεν διαπιστώνεται από αρχαίες πηγές η ύπαρξη λαού με το όνομα "Φοίνικες". ...Ούτε σε πλάκες που αποκαλύφθηκαν στον Ελληνικό χώρο, ούτε αντίστοιχα σε Αιγυπτίους και Χετταίους. Ενώ παράλληλα είναι τελείως άγνωστο φύλλο στον κατάλογο των Λαών της Θάλασσας που περιγράφουν τόσο οι Αιγύπτιοι όσο και οι Χετταίοι. Είναι μια μεταγενέστερη "εφεύρεση" βασιζόμενη στη μοναδική αναφορά που υπάρχει στο ο' της Οδύσσειας για την απαγωγή του Εύμαιου σε μικρή ηλικία από κάτι Φοίνικες γυρολόγους, πειρατές, κλέφτες και τυχοδιώκτες... Δηλαδή μπορεί άνετα να διαπιστωθεί ότι όποιος έβαφε κόκκινα τα πλοία (σε χρώμα φοινικούν) για να τον δουν οι κυράδες και να πάνε στην παραλία να ψωνίσουν από την πραμάτια του, ήταν Φοίνικας... σε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΙΣΤΗ ΦΙΛΟ Ν.


5 σχόλια:

  1. Α) "-Πουθενά δεν διαπιστώνεται από αρχαίες πηγές η ύπαρξη λαού με το όνομα "Φοίνικες".
    Β) … «δεν είναι τυχαίο γιατί και τα πλοία του Οδυσσέα, που τελικά "έπιασαν" πολλά λιμάνια, κοκκινόπλευρα ήταν»...

    Αγαπητέ μου κ. Καμπάνη σε πάω!
    Με αυτά που μας γράφεις έγινα και εγώ Άγιος, τί να κάμω?
    Άρχισα λοιπόν να μιλάω σαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο!

    Έχεις διαβάσει αλήθεια στην Οδύσσεια περί κόκκινων (μιλτοπάρηων) πλοίων του Οδυσσέα?
    Έτσι γιατί μας αναπτύσσεις ολόκληρη θεωρία με βάση ένα στοιχείο που θα έπρεπε αν το πρόσεχες να σε είχε προβληματίσει αντίστροφα από τα λεγόμενά σου. Περισσότερα στοιχεία δεν θα σου δώσω για να κουραστείς και λιγάκι.
    Έχεις παρασυρθεί άσχημα φίλε, δεν γνωρίζω πώς ακριβώς αλλά καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις κάποιες απόψεις σου διαβάζοντας πιο προσεκτικά.
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Ρόκκο, σε παρακολουθώ χρόνια και διαπιστώνω ότι όλα με τα οποία ασχολείσαι έχουν δόση μεγάλου χιούμορ, το οποίο και θα ήθελες να είναι εφάμιλλο ενός Σουρή, ας πούμε Λασκαράτου και ακόμα καλύτερο. Όμως οι καιροί έχουν παρέλθει για πρίγκιπες και έτσι ασχολείσαι και με πιο σοβαρά θέματα όπως το Γεωγραφικό στίγμα της Ομηρικής Ιθάκης... Εκεί σε "συλλαμβάνω" ημιμαθή, γιατί σου έχει διαφύγει το καταφύγιο για εμάς τους Κεφαλλονιστές που λέγεται "Κατάλογος των πλοίων από την ΙΛΙΑΔΑ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. …« Όμως οι καιροί έχουν παρέλθει για πρίγκιπες»…
    Και εγώ σας παρακολουθώ κατά το δυνατόν κ Καμπάνη μια και ασχολείστε με το θέμα της Ομηρικής Ιθάκης, αλλά ποτέ μου δεν υπήρξα «πρίγκιπας» για να χάσω το οφίτσια.
    Άρχοντας του εαυτού μου όμως θα είμαι πάντα μια και αυτόν τον τίτλο δεν μπορεί να μου τον στερήσει κανένας χα χα.
    Ως άρχοντας λοιπόν προσπαθώ μέσα στο χιούμορ μου να διατηρώ την απαραίτητη ευγένεια και ευγενικότατα θα σας απαντήσω ότι αναφέρθηκα επ΄ακριβώς τοιουτοτρόπως:
    «Έχεις διαβάσει αλήθεια στην Οδύσσεια περί κόκκινων (μιλτοπάρηων) πλοίων του Οδυσσέα»?
    Περί Οδύσσειας αναφέρθηκα νομίζω γιατί σε αυτό το έπος αναφερόσασταν και εσείς.
    Αν τώρα θέλετε και λεπτομέρειες η αναφορά σε κόκκινα πλοία γίνεται μια φορά στην Ιλιάδα στο κατάλογο των πλοίων και μια φορά στην Οδύσσεια όχι όμως για πλοία του Οδυσσέα.
    Αν διαβάσετε τώρα προσεκτικά Οδύσσεια θα δοκιμάσετε μία άλλη έκπληξη ως προς το χρώμα των πλοίων του. Θα σας έδινα ραψωδίες και στίχους αλλά είμαι ως λέτε ημιμαθής και έτσι γνωρίζω τα μισά, δηλαδή εν προκειμένω μόνο για τα κόκκινα πλοία.
    Έπειτα όπως έλεε κι ο νόνος μου (που λέει και κάποιος άλλος εδώ μέσα), όποιος βρίσκει την καρδάρα γεμάτη γάλα εύκολα την αποκουπίζει, όποιος όμως κουράζεται να την γεμίσει την φυλάει σαν τα μάτια του.
    Φιλικότατα πάντα παρά τις «κόντρες»
    Σπ. Ρόκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα,,, αν και δικη μου δουλεια ειναι να φτιαχνω καλα σουβάκια,, κάνω υποθετικές ερωτήσεις,, και προτάσεις,, μπας και πεσουνε ιδέες, και αφου κανείς επισημως δεν ασχολείτε με την αναζήτηση της Ομηρικής Ιθάκης, και αξιοποίησης οσων υπάρχουν να πω την απόψη μου!! (φυσικα οτι ηταν Ποριότης ο Οδυσσεας το εχω ξαναπει) ότι ηταν ο Πόρος Πρωτοπ'ορος στο Σίδερο επίσης το εχω ξαναπεί,, (σαν ιδεες φυσικά) Να σας λύσω και το θέμα κοκκινων πλοιων λοιπόν! Αν δεν ειναι οτι ο Πόροσ ηταν Πρωτοπόρος και ειχαν ανακαύψει την Μοράβια,, δευτερη πιθανη εκδοχη ,, ήταν ότι ο Οδυσσεας Ηταν Θρυλος ,,φανατικος! Το ειχα προνοησει (σαν Πρόννειος) ποια ομάδα θα γραφει ιστορία όταν αναζητησουμε την πατρίδα του χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φευγω λοιπον για ενα τριημερο ρεπορταζ σε Πειραια,, να δψ τι παιζει με τον θρυλο, τι παιζει με τα μαγικο 12 (ντουζίνα ) 12 αθλοι, 12 στασεις του Οδυσσεα, 12 ζωδια, 12 μηνες 12 πλοια,, 12δεκαδες σερι τα πρωταθλήματα του θρυλου,, και μετα την ερευνα μου,, θα το αναλύσω περισσότερο,, κατω και απο ιδεολογικές πτυχες στο Ομηρικό ζητημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή