Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

καλο Πασχα.. από το Ρισιάνο σχολιαστή μας,, που βρήκε αφορμή να μας κογιοναρει

Προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τζαννάτων:


Φίλοι μου έκανα κάποιους συσχετισμούς με τα τοπωνύμια της περιοχής σας όπως τα αναφέρετε στο σχετικό άρθρο του "POROSNEWS".
Λέτε λοιπόν:

«Το τμήμα του χωριού μας δυτικά και βόρεια του Μυκηναϊκού τάφου φέρει το τοπωνύμιο “Ρωγός “ χώρος που έλκει την ονομασία του κατευθείαν από τα Ομηρικά κείμενα και ονομαστικά έχει σχέση με το παρακείμενο ρήγμα σχισμάδα .όπως ο Πόρος έλκει το όνομά του από το στενό πέρασμα, έξοδος προς τη θάλασσα.
 (ρωξ, ρωγός (ρήγμα, άνοιγμα Οδ. χ. 143 ανά ρώγας μεγάροιο = διά των στενών διόδων περασμάτων ή διαδρομών των αγόντων εις το μέγαρο) ρωγμή – ρωχμός (σχίσμα, σχισμάδα, ).
Η δίπλα και Ανατολικά του τάφου τοποθεσία “Περόνη” η ονομασία έχει και αυτή σχέση με το πιο πάνω ρήγμα , ξετρύπωμα ( ρήμα συνηρημένο Περονάω , διατρυπώ ,διαπερνώ)».
Έχουμε λοιπόνε τη Θεία Τριάδα:
Ρωγός – Περόνη – Πόρος = Πέρασμα.
Όπως λέμε:
Πατήρ – Υιός – Άγιο Πνεύμα = Θεός.
Και επειδή και η Ομηρική Ιθάκη κρύβει κάτι το Θεϊκό μάλλον είστε στα αχνάρια της.
Υπάρχει όμως και μια άλλη περίπτωση που πρέπει πρώτα να αποκλείσετε:
Ρωγός – Περόνη – Πόρος = πέρασμα = ΠΑΣΧΑ.
Πρέπει λοιπόν να αποκλείσετε ότι εκεί γύρω με τις κατολισθήσεις που ισχυρίζεστε ότι κάλυψαν τα πάντα και από νησιώτες (Ιθακήσιοι)  γίνατε με τη πάροδο του χρόνου «στεριανοί» Κεφαλλονίτες, δεν υπάρχουν θαμμένα γλυπτά θεοτήτων σαν τση παραπάνω φωτογραφίας.
Πάρτε λοιπόνε ειδικούς ραβδοσκόπους (γιατί που να σκάβετε τόσα στρέμματα)  και αν δε βρούνε τίποτις τότε σίγουρα δε θα είσαστε το χαμένο δίδυμο αδερφάκι τση νήσου του ΠΑΣΧΑ και έτσι θα θέσετε ισχυρά ερείσματα επί του τίτλου τση Ομηρικής Ιθάκης.
Εμ όταν παίζουμε με τσι λέξεις έχει και τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του το πράμα.
Υ.Γ.
(Από τσίγκλισμα αντέχετε εκειάπουκάτου? Αν όχι τα παίρνω όλα πίσω…χα χα)
Φιλικότατα, να είστε καλά και χαίρομαι για το ενδιαφέρον σας για θέματα που αυτή η χώρα τα έχει γράψει στα παλιά της υποδήματα, μόνο που όπως έλεε κι ο νόνος μου χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον.
σε 
http://porosnews.blogspot.com/2017/04/blog-post_62.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου