Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Δευτέρα, 1η Μαΐου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Εργατική Πρωτομαγιά.
Η Ομοσπονδία έχει αναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.
«Ναυτεργάτες και εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ τονίζει, ότι το διεκδικητικό πλαίσιο της πρωτομαγιάτικης απεργίας περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:
– Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16.
– Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
– Συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας -Ειδικές συνθέσεις.
– Αναστολή του άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας.
– Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017.
– Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
– Άμεση διόρθωση της ρύθμισης (άρθρο 6 παρ. 1) του Κανονισμού, με την υπ’ αριθμ. 3522.2/08/2013/28-6-2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.
– Αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών.
– Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ν. 4387/2016, απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του.
– Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες
– Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.
– Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.
– Άμεση υλοποίηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών.
Πηγή:  | iefimerida.gr &  portoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου