Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

βεργωτεια 2017 - Πρωταθλητές του Στίβου έρχονται στην Κεφαλονιά

ας ενημερώνουμε ότι λόγω της απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά και προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν οι αποστολές, οι αγώνες στίβου «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2017» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απρίλη, αντί της Κυριακής που είχε αρχικά οριστεί. Το πρόγραμμα των αγώνων  και οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.



Πρωταθλητές του Στίβου έρχονται στην Κεφαλονιά για τα «Βεργώτεια 2017»

Λίγο πριν το μεγάλο γεγονός για τον στίβο της Κεφαλονιάς οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Συνολικά αναμένονται να αγωνιστούν περισσότεροι από 120 αθλητές από 20 σωματεία από όλη την Ελλάδα.
Χωρίς αμφιβολία το αγώνισμα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο στα φετινά Βεργώτεια είναι το ύψος γυναικών. Το νέο στρώμα ολυμπιακών προδιαγραφών που έφερε η ΚΕΔΗΚΕ θα «εγκαινιάσουν» κορυφαίες αθλήτριες, σε έναν αγώνα που θυμίζει τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος. Όμως και στα υπόλοιπα αγωνίσματα θα συμμετέχουν αθλητές υψηλού επιπέδου που θα μας χαρίσουν όμορφο θέαμα και ρεκόρ. Ας γνωρίσουμε κάποιους από τους πρωταγωνιστές, ξεκινώντας με το ύψος γυναικών:
Ντούνη Κατερίνα, πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2017 στον κλειστό στίβο. Έχει καταγωγή από την Πάτρα, ρεκόρ 1.76 και αγωνίζεται για τον Γ. Σ Κηφισιάς. Δόση Παναγιώτα από την Κέρκυρα που έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στις κορασίδες με 1.80, 2η στο βαλκανικό πρωτάθλημα νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη. Ρέτζιου Αθηνά, αθλήτρια της Κηφισιάς, ήταν 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών κλειστού στίβου με ατομικό ρεκόρ 1.76. Κυριακοπούλου Κατερίνα, πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής. Έχει 1.84 ατομικό ρεκόρ και έχει κερδίσει πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις . Επανέρχεται φέτος μετά από μια δύσκολη περίοδο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Στο ύψος έχει δηλωθεί αρχικά και η περσινή νικήτρια Ιωάννα Ζάκκα της Φιλοθέης, το αν θα αγωνιστεί όμως θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

100-200μ: Μουρτά Δέσποινα. Πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Πάτρας στα 200 και 400μ, έρχεται στα Βεργώτεια για 2η φορά. Το καλοκαίρι εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ. Μαζί της αγωνίζονται οι περσινές νικήτριες Χριστίνα Ευστρατίου και Μαντά Πολιτίμη της Ολυμπιάδας και η Γκλόρια Νζάνγκα του Γ.Σ Ηλιούπολης με ατομικές επιδόσεις 12.32 στα 100 και 25.48 στα 200
Άλμα σε μήκος: Νίκος Καψής πρωταθλητής της ΑΕΚ. Πέρυσι στο Γκραν Πρι Παπαφλέσια στην Καλαμάτα έκανε άλμα στα 8μ! Στο μήκος των γυναικών αγωνίζεται η Αναστασία Φουτσιτζίδου από τη Σύρο, με ατομικό ρεκόρ 5.77. Είχε αγωνιστεί στα Βεργώτεια το 2015. Μαζί της και η Παπαδημητροπούλου του Κούρου που έχει επίδοση 5.70.
Σφαιροβολία: Θεοδώρου Γεράσιμος,. Αγωνίζεται για τον Ολυμπιακό, με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις και ατομικό ρεκόρ 17.35! Στη σφαίρα θα αγωνιστεί και ο Παπασπύρου της ΑΕΚ που έχει 14.87.
Σπουδαίος αγώνας αναμένεται στα 100μ ανδρών. Οι Καυκάς του Πέλοπα, Οικονόμου της Ολυμπιάδας και ο Ανδρέας Μπουτεράκος του ΑΠΟΕΛ Κύπρου έχουν ατομικά κοντά στα 11 δευτερόλεπτα, ενώ στα 400μ ο Αποστόλης Μασούρας του Πελασγού Λάρισας έχει φετινό ρεκόρ 50,42.
Όμως και οι αθλητές και οι αθλήτριες της Γ.Ε Κεφαλληνίας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα προσπαθήσουν να κάνουν διεκδικήσουν ρεκόρ και μετάλλια. Στο ύψος γυναικών θα συμμετέχουν η έμπειρη Μέμη Αλυσανδράτου με ατομικό 1.62 και η ανερχόμενη Άννα Κρούσσου με 1.58. Στο μήκος ανδρών επανέρχεται ο Σωτήρης Καγκαράς ενώ σε 100 και 200 γυναικών θα αγωνιστούν η Γεωργία Κορνελάτου και Αλλεξάνδρα Σαρρίδη. Στη σφαιροβολία θα αγωνιστούν οι παλιοί πρωταθλητές Γιώργος Αντωνάτος και Χαράλαμπος Καβαλλιεράτος.
Τον ΣΕΓΑΣ θα εκπροσωπήσουν ο εθνικός προπονητής της κατηγορίας παίδων-κορασίδων κ. Αποστολόπουλος Απόστολος και ο υπεύθυνος ανάπτυξης κ. Ορφανόπουλος Δημήτρης.
Τους αγώνες θα καλύψουν τηλεοπτικά η ΕΡΤ με τα ρεπορτάζ του Νίκου Γιαννόπουλου και μουσικά ο DJ Akillis, Αχιλέας Θωμάτος .
Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις θα προηγηθούν του κυρίως προγράμματος παιδικά αγωνίσματα και Κids’ Athletics με ελεύθερη συμμετοχή και προς το τέλος θα υπάρχει και αγώνισμα δρόμου 3000μ Βετεράνων επίσης με ελεύθερη συμμετοχή. Σε όλα τα παιδιά και τους Βετεράνους θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Πολύ σημαντική για όλους τους αθλητές θα είναι η στήριξη σας, για αυτό σας καλούμε όλους αύριο Σάββατο στο δημοτικό στάδιο «Ανδρέας Βεργωτής» να χειροκροτήσετε την προσπάθειά τους. Οι παιδικοί αγώνες αρχίζουν στις 5μμ, το κυρίως πρόγραμμα στις 6μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου