ΘΕΩΡΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ,, ΠΕΡΙ ΙΘΑΚΗς ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ!
Λεω να σου θυμίσω που πέφτει η Αστερίδα των Παλικιστών.
Οντως έχουν την καλύτερη Αστερίδα, όπως είπες πιο πάνω.
Βλέπει όλο το Ιόνιο!
"ἔστι δέ τις νῆσος... μεσσηγὺς Ἰθάκης τε Σάμοιό τε"
ΕΔΩ πέφτει το "μεσσηγύς Ιθάκης και Σάμης".
Πάνω στο βουνό, με την ωραία θέα.
Τι να κάνουμε, που δεν υπάρχει θάλασσα μεσσηγύς Παλικής και Θιάκι;
Οντως έχουν την καλύτερη Αστερίδα, όπως είπες πιο πάνω.
Βλέπει όλο το Ιόνιο!
"ἔστι δέ τις νῆσος... μεσσηγὺς Ἰθάκης τε Σάμοιό τε"
ΕΔΩ πέφτει το "μεσσηγύς Ιθάκης και Σάμης".
Πάνω στο βουνό, με την ωραία θέα.
Τι να κάνουμε, που δεν υπάρχει θάλασσα μεσσηγύς Παλικής και Θιάκι;
Έτσι, και για συντομία σας παρουσιάζω αποσπασματικά μόνον ενδιαφέροντα σημεία που αφορούν την στενή δική μας περιοχή, ως ακολούθως:
«...Η τελική διαμόρφωση της ελληνικής γης ολοκληρώθηκε κατά το Πλειστόκαινο.
Σ' αυτή την εποχή που κράτησε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια (από 2 εκατομμύρια π.Χ. μέχρι το 10.000 π.Χ.), σημειώνονται νέες γεωλογικές μεταμορφώσεις και γεωγραφικές διαφοροποιήσεις, μικρής σχετικά κλίμακας, με ανόδους και καθόδους της στάθμης των θαλασσών και έντονες κλιματολογικές διακυμάνσεις ψυχρών ή θερμών εποχών.
Είναι η εποχή των παγετώνων.
Σε μία παγετώδη περίοδο μεγάλου ψύχους το Αιγαίο και το Ιόνιο έχασαν τεράστιους υδάτινους όγκους και η στάθμη της θάλασσας κατέβαινε από 100 έως 200 μέτρα.
Οι συνέπειες αυτής της μεταβολής της στάθμης ήταν σημαντικές:
Η Κρήτη και η Πελοπόννησος επικοινωνούσαν ίσως με γέφυρα ξηράς δια μέσου Κυθήρων και των Αντικυθήρων.
Δεν υπήρχε ακόμα Παγασητικός, ούτε Ευβοϊκός ή Αμβρακικός.
Η Κέρκυρα και η Λευκάδα, ήταν ενωμένη με την Ήπειρο και η Εύβοια με την Αττική.
Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ήταν ήδη ΝΗΣΟΣ από πριν Προ-Μειόκαινου περίοδου, (25 000 000 χρόνια π.Χ.) όταν «Σχηματίστηκε» η Ιόνιος Αύλαξ ...και φυσικά πριν του φαινομένου της καταπόντισης της Αιγηίδας.
Ακόμη και στην εποχή των παγετώνων (Πλειστόκαινος - 2 εκατομμύρια π.Χ. μέχρι το 10.000 π.Χ.), όπου το Αιγαίο και το Ιόνιο έχασαν τεράστιους υδάτινους όγκους και η στάθμη της θάλασσας κατέβηκε από 100 έως 200 μέτρα, η Κεφαλονιά ουδέποτε «ενώθηκε» με την ηπειρωτική Ελλάδα ή την Πελοπόννησο, αφού τα βάθη ακόμη και σήμερα στο μεταξύ τους υδάτινο κανάλι είναι πάνω από 200 μέτρα....»
Να σημειωθεί εδώ, όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα, λόγω των μεγάλων τεκτονικών ρηγμάτων ιδιαίτερα έξω από τις δυτικές ακτές της Κεφαλονιάς, έχει ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ότι οι Δυτικές ακτές της ανυψώνονται κάποια εκατοστά ανά δεκαετία, ενώ οι Ανατολικές της ακτές «βυθίζονται» αντίστοιχα!
Απομονώνω το «Η Κέρκυρα και η Λευκάδα, ήταν ενωμένη με την Ήπειρο...» έως και στις αρχές του 10.000π.Χ.
Που σημαίνει, ότι αν τα ΤΡΩΙΚΆ έλαβαν χώρα κατ’ άλλους το 1.230π.Χ. κατ άλλους (και κατ΄ εμένα) το 1.640π.Χ., η Λευκάδα ΔΕΝ ήταν πλέον ΕΝΩΜΕΝΗ με την Ήπειρο....εκτός και αν τα ΤΡΩΙΚΑ έλαβαν χώρα πολύ πριν του 10. 000π.Χ....!
Gerasimos Valsamis Κε Αρβανίτη, λυπάμαι αν δεν σας "ικανοποιήσει" η απάντησής μου περί νήσου ή περί χερσονήσου στα Ομηρικά Χρόνια της Λευκάδας. Όπως σας παρουσίασα, σε κάποια αποσπάσματα από επιστημονικές και τεκμηριωμένες έρευνες, η ΛΕΥΚΆΔΑ ήταν ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ. Γι αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο Όμηρος την "ταυτοποιεί" στην ήπειρο (ηπειρωτική στεριά) και σαφέστατα την ξεχωρίζει από την "απέναντι" του Βασιλείου της Ιθάκης, Ακαρνανία (όπως καλώς με διορθώσατε, που εκ παραδρομής έγραψα Αιτωλία). Σας κοινοποιώ επίσης κάτι ιδιαιτέρως κατατοπιστικό: http://geomythiki.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html
επισης ενας χαρτης,, - ΘΕΩΡΕΙΑ .
KAI συνεχεια σε μερικους ακομη σχολιασμους σε αλλη κοινοποιηση
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟρέ εδώ γλέπω ανεβοκατεβάζετε ό,τι θέλετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλτε τα Τρωικά όποτε θέλετε με πεντακόσια χρόνια διαφορά όμως θα είναι πάντα στην εποχή που λειώνουν οι πάγοι δηλαδή στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας, άρα όπως και να το κάνετε η Λευκάδα ήταν ενωμένη με την Ακαρνανία και την καταστήσανε νησί οι Κορίνθιοι,αφού το 700 πχ σκάψανε διώρυγα.
Έπειτα με τη λογική τη δική σας και ο Αγαμέμνονας κατέβαινε έδεκει όξου από το κάστρο των Μυκηνώνε και έπλενε τσι ποδάρες του στη θάλασσα και η Τίρυνθα ήταν υποθαλάσσια πόλη προστατευόμενη με αδιάβροχη γυάλινη καμπάνα, μια και η θάλασσα έφτανε μέχρι το σημερινό Άργος!
Αλήθεια πού λέει ότι ο Τηλέμαχος θα πήγαινε ποδαράτο απέναντι να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι??
Από πού συμπεράνατε ότι δεν είχε καταστραφεί τότε η Κρήτη?
Τα στοιχεία των επών άλλα δεικνύουν.
Έπειτα είστε σίγουροι για τον ακριβή λόγο καταστροφής της?
Η Λευκαδία ήταν προίκα απλά και μόνο του Οδυσσέα, τίποτε περισσότερο.
Για ψάχτε για τον πατέρα τση Πενέλοπε και θα καταλάβετε.
Χά χα χα χα.
Ψεύτικο προφίλ του Καμπάνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωνάζει από μακριά, τόσο η φρασεολογία, όσο και το θυμικό.
ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ,, ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΓΙΝΕΤΕ ΤΗς ΚΑΚΟΜΟΙΡΑς ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥς,, ΜΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙς ΦΕΙςΜΠΟΥΚ,, ΧΑΧΑ,, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ,, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΩ ΒΙΒΛΙΟ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΚΙΟΛΑς ΧΑΧΑ, ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΠΟΜΠΕς ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΧΑΜΠΑΡΙ,, ΚΑΙ ΦΚΙΟ ΤΟ ΕΜ-ΠΟΡΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΛΕΞΟΠΑΙΧΝΙΔΑ ΑΛΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΕΝ ΚΑΙΡΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΜΠΑΝΗς ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ,, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΒΛΙΑ,, ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΙΘΑΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως κάποιες απόψεις για την Ομηρική Λευκάδα μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο /www.portoassos.gr/η-λευκάδα-του-ομήρου/ και μετά ας ξανασφαχτούνε στο facebook.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα χα χα.