Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ - Ενέργειες της δημοτικής αρχής που προσβάλουν τους απανταχού κεφαλονίτες αλλά και τον Γεράσιμο Αρσένη

Αγαπητέ κύριε εκδότη
Αργοστόλι 20.7.2017

Σας παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε στο έγκυρο μέσο σας την επιστολή διαμαρτυρίας που σας αποστέλλω, γιατί πιστεύω ότι οι αποφάσεις που έλαβε η δημοτική αρχή για να «τιμήσει» τον αείμνηστο Αρσένη προσβάλλουν τους απανταχού Κεφαλλονίτες αλλά και τον Γεράσιμο Αρσένη



Ενέργειες που προσβάλλουν τους απανταχού Κεφαλλονίτες
αλλά και τον Γεράσιμο Αρσένη

Πληροφορήθηκα ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να ανεγείρει ανδριάντα του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας στο Αργοστόλι. Δηλαδή στο κεντρικότερο σημείο του νησιού μας. Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τους ανδριάντες και ούτε θέλω να μάθω το σκεπτικό της δημοτικής αρχής για την εν λόγω ανέγερση.

Είμαι σίγουρος όμως ότι οι αρμόδιοι αφού συνέκριναν και αξιολόγησαν το έργο του Γεράσιμου Αρσένη - βάσει των γνώσεων που φυσικά έχουν - σε σχέση με το έργο άλλων επιφανών Κεφαλλονιτών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Μέγιστος των Μεγάλων είναι ο Γεράσιμος Αρσένης. Μάλιστα, αποφάσισαν ότι ο τελευταίος δεν δικαιούται μόνο ανδριάντα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, αλλά (καταλήγοντας προφανώς στο συμπέρασμα ότι αξίζει περισσότερο από το σύνολο των απανταχού εν ζωή αλλά και αποθανόντων Κεφαλλονιτών) και να μετονομαστεί – αν είναι ποτέ δυνατό - η περιφερειακή λεωφόρος Αργοστολίου από Λεωφόρος Κεφαλλήνων σε Λεωφόρο Γεράσιμου Αρσένη!!!
Επιπλέον τούτων και η αίθουσα αμφιθεάτρου των ΤΕΙ της Κρανιάς θα ονομαστεί σε αίθουσα Γεράσιμου Αρσένη! (Κατά τη γνώμη μου και μόνον αυτό θα αρκούσε)
Αφού όμως ζούμε σε μια χώρα όπου οι «πιστοί» συρρέουν κατά χιλιάδες στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο για να προσκυνήσουν το κόκκινο κάστανο που είχε ευλογήσει το 1990 ο αγιοκαταταχθείς όσιος Παΐσιος, ας κάνουμε και τον σταυρό μας που οι «ειδήμονές» μας δεν αγιοποίησαν κάποιον δικό τους ήρωα ώστε να μας υποχρεώνουν να τον προσκυνάμε κιόλας!
Πάντως για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: Αν ζούσε ο Γεράσιμος Αρσένης και έβλεπε ότι κάποιοι υπέστειλαν το όνομα των ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ για να αναρτήσουν το δικό του, θα αισθανόταν ότι είχαν σκοπό να προσβάλουν βάναυσα όχι μόνο τη δική του αξιοπρέπεια αλλά και όλων των Κεφαλλήνων. Όσο για τον ανδριάντα του και πάλι θα διερωτάτο: «Μα καλά, έκανα κάτι σπουδαίο ή κάποια ηρωική πράξη την οποία εγώ ο ίδιος δεν γνωρίζω;».
Σημείωση
Γνωρίζουν άραγε οι ειδήμονες ότι ο πρώτος συνταγματικός πρωθυπουργός της χώρας αλλά και μέγας εθνικός ήρωας ήταν ο Κεφαλλονίτης Ανδρέας Μεταξάς; Γνωρίζουν άραγε οι ειδήμονες την αξία και το έργο του Αριστείδη Δημητράτου; Αλλά να μου πεις… αν γνώριζαν, αυτά θα έπρατταν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου