Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΟΓΗΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΗΣΙΟΥ?

Μούσκαρι

     Το μούσκαρι είναι ένα από τα πιο ωραία βολβώδη που ανθίζουν νωρίς την άνοιξη. Είναι αρκετά κοντό σε ύψος και συνήθως δεν ξεπερνά τα 15 εκ. Έχουν μπλε χρώμα και υπάρχει και ποικιλία που είναι λιλά. Έχουν απαίτηση σε έναν καλό πρωινό ήλιο και νερό αλλά με χώμα που έχει καλή στράγγιση. Επίσης καλό είναι το χώμα να είναι ελαφρώς όξινο. Είναι πάντως ένα φυτό όπου για να δείξει θα πρέπει να μπαίνει σε ομάδες με τουλάχιστον 15 φυτά μαζί. Επίσης πολύ όμορφο εκτός από σημεία στον κήπο και για γλάστρες ή κασπώ. Αντέχει το κρύο.








Muscari-Κουρκουτσέλια   ΤΑ  ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ,  ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΙΑ  ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ...,,,! ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΒΡΙΕΣ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΥΓΕΙΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΣΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΛΟΓΗΡΙΑ,   ΚΑΙ  ΟΒΡΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΡΑΣΤΑ!!, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΛΕΞΗ ΚΑΛΟΓΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ,ΑΦΟΥ ΣΤΟ  GOOGLE, ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Π.Χ ΑΥΤΟ..!!

Altri piatti vegetariani sono i carciofi ripieni al marato, i kalogiria, una variante locale molto gustosa di asparaggi, le radici (radikia) cotte al vapore

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό!!! Μου θύμησες τη Μακαρίτισα τη Νόνα μου!!! Ήταν το αγαπημένο της φαγητό, καλοήρια με αυγά (ομελέτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή