Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου περνά σε πολύ μικρή απόσταση από τη Γη

O εντοπισμός μικρών αστεροειδών, με διάμετρο μερικών δεκάδων μέτρων, είναι πραγματική πρόκληση για τους αστρονόμους -εικόνα αρχείουΈνας διαστημικός βράχος με διάμετρο γύρω στα 11 μέτρα θα περάσει το απόγευμα της Παρασκευής...
σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από τη Γη, μόλις 59.000 χιλιόμετρα. Συγκριτικά, η μέση απόσταση της Σελήνης είναι έξι φορές μεγαλύτερη στα 386.000 χιλιόμετρα.

Η NASA διαβεβαίωσε πάντως ότι ο αστεροειδής είναι τόσο μικρός ώστε, ακόμα κι αν βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης, θα ήταν απίθανο να έφτανε ανέπαφος στην επιφάνεια της Γης.

«O αστεροειδής 2012 BX34 είναι πολύ μικρός [...] Δεν θα περνούσε μέσα από την ατμόσφαιρα ακόμα κι αν τολμούσε» έγραψαν στο Twitter ερευνητές του προγράμματος Asteroid Watch της NASA.

Ο αδέσποτος βράχος, ο οποίος έγινε αντιληπτός μόλις την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στην ελάχιστη απόσταση από τον πλανήτη στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Θα είναι βέβαια αόρατος στο γυμνό μάτι, αφού η φωτεινότητά του δεν υπερβαίνει τη φωτεινότητα του μακρινού Πλούτωνα, ωστόσο οι ερασιτέχνες αστρονόμοι ίσως καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα NEO της NASA, το οποίο επαγρυπνεί για τυχόν επικίνδυνους αστεροειδείς και κομήτες, ανακοίνωσε ότι έχει πλέον αναγνωρίσει το 90% των αστεροειδών που έχουν διάμετρο άνω του ενός χιλιομέτρων και βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 200 εκατ. χιλιόμετρα από την τροχιά της Γης.ΠΗΓΗ  : 24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου