Ενημέρωση από τον Βασίλη Λορετζάτο . Γαβράς:
Η Ελλάδα είναι το πρώτο θύμα του Γ' παγκοσμίου πολέμου
«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, που συμμετείχε χτες από το Παρίσι στις εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας που έγιναν χτες σε όλον τον κόσμο. Ο διάσημος σκηνοθέτης του Ζ και του Αμεν μίλησε με σκληρά λόγια για τη Γερμανία:
«Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι «αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τους φόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ' τους ξένους. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά».
Ο Κώστας Γαβράς μίλησε και για το γνωστό «τα φάγαμε όλοι μαζί» του Θόδωρου Πάγκαλου, τονίζοντας ότι «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα».
Τέλος, ο σκηνοθέτης ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία» λέγοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».
//////////////////////////////
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012
Επείγον-εμπιστευτικό: οκτώ αναφορές από τα μέτωπα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου
Αναφορά 1η (22/7/1944): Σαράντα τέσσερις χώρες υπογράφουν τη διεθνή συμφωνία του Μπρέτον Γουντς που καθόριζε τη λειτουργία ενός συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, σύστημα το οποίο συνδέθηκε με την «χρυσή περίοδο» της μεταπολεμικής περιόδου. Η συμφωνία προέβλεπε ότι οι ισοτιμίες των νομισμάτων συνδέονται με το δολάριο και αυτό με το χρυσό, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο σταθερότητας και ανάπτυξης.
Αναφορά 2η (1971-1973): Οι Αμερικανοί άρχισαν να τυπώνουν δολάρια, χωρίς όμως να έχουν κάλυψη σε χρυσό, χωρίς να πουν κουβέντα σε κανένα. Κάποια στιγμή το μυρίζονται οι Γάλλοι, οι οποίοι ζήτησαν να εξαργυρώσουν αξιόγραφά τους σε χρυσό. Οι Αμερικάνοι, αφού δεν είχαν χρυσό να τους πληρώσουν, απέρριψαν το αίτημα για να αποφύγουν να την χρεοκοπία. Έκαναν όμως κι ένα βήμα παραπέρα. Ξεκίνησαν μια διαδικασία αποδέσμευσης του δολαρίου από το χρυσό και την κατάργηση της διεθνούς συμφωνίας του Μπρέτον Γουντς, που ουσιαστικά θα καταλήξει το 1973. Στο διάστημα που είχε προηγηθεί, το δολάριο είχε γίνει το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και οι Αμερικανοί είχαν «πείσει» τους Σαουδάραβες να πουλάνε το πετρέλαιο σε δολάρια.
Αναφορά 3η (1989): Ο Ουίλιαμ Κλαρκ (William R. Clark) συγγραφέας του βιβλίου «ο πόλεμος των πετροδολαρίων», εξηγεί πως όλες οι χώρες που ήθελαν να αγοράσουν πετρέλαιο, αγόραζαν πρώτα δολάρια για να το πληρώσουν. Οι Αμερικάνοι τύπωναν δολάρια και τα πουλούσαν και ..
ταυτόχρονα τύπωναν δολάρια και αγόραζαν τζάμπα το πετρέλαιο! Είναι η ευημερία των πετροδολαρίων... Οι Αμερικανοί κόβουν χρήμα και όλοι κάνουν τα στραβά μάτια γιατί είναι εγκλωβισμένοι σε δολάρια παρ' ότι συνήθως χάνουν από τα σκαμπανεβάσματα της ισοτιμίας του και τα παιγνίδια με τα επιτόκιά του. Η αποδέσμευση του δολαρίου από το χρυσό και το τύπωμα δολαρίων έδωσε τεράστια ώθηση στην αμερικάνικη οικονομία και στις αγορές της δύσης, με αποτέλεσμα να ανέβει το βιοτικό επίπεδο και να εκτιναχθεί η τεχνολογία. Η Σοβιετία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει αυτούς τους ξέφρενους ρυθμούς και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.
Αναφορά 4η (2002): Μέσα στη μέθη του μονοπολικού κόσμου ο Φράνσις Φουκουγιάμα(Francis Fukuyama) ευαγγελίζεται το «τέλος της ιστορίας» και λίγο αργότερα την «εμπιστοσύνη». Είναι η εποχή του εδραιωμένου πλέον μονεταρισμού. Το χρήμα παράγει από μόνο του χρήμα χωρίς καν να μπαίνει στην πραγματική οικονομία! Η φούσκα έχει αρχίσει να φουσκώνει. Μέσα στην μέθη της μίας και παγκόσμιας αγοράς, γεννιέται το ευρώ. Ήδη από το 1999, οι Αμερικανοί προαναγγέλλουν μέσω του «φόρεϊν αφέρς» την «επερχόμενη σύγκρουση δολαρίου - ευρώ», όπου, όπως μας θύμισε ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου (Καθημερινή, 30.5.2010) στο εν λόγω αφιέρωμα, ο πρώην υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Φρεντ Μπέργκστεν (C. Fred Bergsen), έγραφε:.......................
1«τώρα η ευρωζώνη θα φτάνει ή και θα ξεπερνάει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κάθε σημαντικό δείκτη οικονομικής ισχύος και θα μιλάει, ολοένα και περισσότερο, με μία φωνή σε ευρύ φάσμα ζητημάτων. Το ευρώ είναι πιθανό να αμφισβητήσει τη διεθνή κυριαρχία το δολαρίου. Επιπλέον, το τέλος του "ψυχρού πολέμου" μείωσε αισθητά τη σημασία της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος για την Ευρώπη και τράβηξε τον μανδύα της ασφάλειας που έκρυβε τις οικονομικές αντιθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών ή τις υπέτασσε στο ευρύτερο συμφέρον της αντικομουνιστικής συμμαχίας. Έτσι, η διμερής σχέση διολισθαίνει επικίνδυνα προς την κρίση».
Αναφορά 5η (2003): Όταν ο Σαντάμ (Saddam) ξεκίνησε πωλήσεις ιρακινού πετρελαίου σε ευρώ, οι Αμερικανοί κατάλαβαν πως έπρεπε να ανατραπεί. Έγινε η εισβολή στο Ιράκ και το πρώτο πράγμα που έκαναν οι Αμερικάνοι το 2003 ήταν να επαναφέρουν τις πωλήσεις πετρελαίου σε δολάρια.Thus, for a short time our currency crises was averted. In 2006, Hugo Chavez thePresident of Venezuela started selling his country's oil for currencies other than dollars and anumber of attempts on his life and regime change were attempted, which were traceable to ourCIA.Το 2006, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες (Hugo Chávez) άρχισε να πουλάει το πετρέλαιο της χώρας του σε άλλα νομίσματα εκτός δολαρίου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει μια σειρά από απόπειρες δολοφονίας. Next, the Iranian President Ahmadinejad decided to startselling oil for every currency except US dollars.Ακολούθησε ο Ιρανός πρόεδροςΑχμαντινετζάντ(
Αναφορά 6η (2005): Το κόλπο των πετροδολαρίων έχει τελειώσει. As the nations of the worldfind that they can buy oil with their own currencies instead of holding our dollars, and moreOPEC nation will abandon the dollar. Κάποιο άλλο κόλπο έπρεπε να βρεθεί για να μην σημάνει αιφνιδίως το τέλος της συστηματικής υπερ-χρηματοδότησης της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος, την καταστροφή της αμερικάνικης οικονομίας και κατ' επέκταση, της ίδιας της αμερικάνικης αυτοκρατορίας. Η απελευθέρωση της κυκλοφορίας των κεφαλαίων, η αποϋλοποίηση των τίτλων (μετοχές, ομόλογα, αξιόγραφα) και οι «λεωφόροι της πληροφορικής» θα διευκολύνουν το πέρασμα σε ένα νέου τύπου καπιταλισμό, τον άυλο και στην παγκοσμιοποίηση. Μια νέα εποχή αρχίζει για την ανθρωπότητα. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να προκύψουν νέοι παίκτες.
Ο ισχυρότερος από τους νέους παίκτες είναι το ευρώ. Το ευρώ θα ανδρωθεί και θα γίνει εναλλακτικό διεθνές αποθεματικό νόμισμα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα φθάσει τα 27 μέλη!
Η Ρωσία θα εκμεταλλευθεί μια δεκαετία παγκόσμιας ανάπτυξης για να θησαυρίσει με το πετρέλαιό της, να ξεχρεώσει, θα μπει στο G8 και να αναταχθεί σε σημείο που να κάνει ο στόλος της γυμνάσια στην Καραϊβική.
Η Κίνα που γίνεται το 2005 δεκτή στον «παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου» (ΠΟΕ), θα πάρει όλες τις δουλειές και θα γίνει το παγκόσμιο εργοστάσιο, με 364,000 εκατομμυριούχους (σύμφωνα με την 13η ετήσια «έκθεση παγκοσμίου πλούτου») και με μια νέα μεσαία τάξη 200 εκατομμυρίων.
Η Ινδία, η Βραζιλία συμπληρώνουν το καρέ των BRIC και το G7, θα υποχρεωθεί να μετεξελιχτεί σε G20 (με την Τουρκία δυναμικό μέλος του και όχι μόνο...).
Αναφορά 7η (2008): Οι Αμερικανοί θορυβήθηκαν μόλις άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως χάνουν το παιγνίδι της παγκοσμιοποίησης. Το 1987 τοποθετούν τον 'Αλαν Γκρίνσπαν(AlanGreenspan) διοικητή της ομοσπονδιακής τράπεζας (FED), η οποία είναι ιδιωτική τράπεζα και έχει το αποκλειστικό προνόμιο έκδοσης δολαρίων. Ο Τζον Κένεντι (John Kennedy) αναίρεσε το προνόμιο αυτό μερικούς μήνες πριν δολοφονηθεί... Ο Γκρίνσπαν, έχοντας αντιληφθεί τον ανορθολογισμό των αγορών, έριξε τα παράγωγα, τις «βόμβες υδρογόνου», στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, καταργώντας κάθε κανόνα. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στις αμερικανικές τράπεζες να αλλάξουν επάγγελμα και να γίνουν σπεκουλαδόροι. Έτσι, από το μυαλό του μεγάλου αυτού οικονομολόγου γεννήθηκε η πυραμίδα των δομημένων ομολόγων που οδήγησε την αγορά των παραγώγων σε υπερθέρμανση και στο σκάσιμο της φούσκας. Η FED έκτοτε τυπώνει τόνους δολαρίων για να σώσει τις τράπεζες...
Αναφορά 8η (2011): Η παγκοσμιοποίηση έχει συντελεστεί. Η Κίνα έχει βάλει ένα μεγάλο μέρος των κερδών της σε αμερικάνικα ομόλογα και είναι εγκλωβισμένη, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος. Ο μέσος κοσμοπολίτης αισθάνεται πως κάτι πολύ μεγάλο παίζεται, μια συνομωσία(συνομωσία είναι ένας εφαρμοσμένος ορθολογισμός από ολίγους) που υπερβαίνει τις ΗΠΑ, που είναι μεγάλη ιστορική καμπή. Οι αγορές με τους μηχανισμούς τους επιτίθενται κατά των κρατών. Δηλαδή, αυτοί που καθοδηγούν το χρηματιστικό κεφάλαιο και που εκπροσωπούνται πολιτικά από τους λαϊκιστές του «τσαγιού» επιτίθενται ευθέως κατά της δημοκρατίας. Οι κακοί μοιάζει να έχουν το πάνω χέρι. Ο Ομπάμα (Obama) συμβιβάστηκε, στη λογική να κερδίσει χρόνο για μία δεύτερη εκλογή. Το ερώτημα είναι αν το παγκόσμιο σύστημα μπορεί να περιμένει. Φαίνεται πως όχι, εκτός κι αν όλοι οι παίκτες τρομάξουν πολύ. 'Aλλωστε υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες της ιστορίας, όπως οι πιτσιρικάδες του Λονδίνου, ημεσαία τάξη του Τελ Αβίβ, οι γενναίοι της Χάμα, οι «απολίτικοι» στις πλατείες (Ταχρίρ, Πουέρτα ντελ Σολ, Συντάγματος), οι εργαζόμενοι του Ουισκόνσιν κ.ο.κ. Υπάρχουν βέβαια και οι μη απολίτικοι, όπως ο 'Αντερς Μπρέιβικ (AndersBreivik), που είναι και καλά εξοπλισμένοι. Οι αστάθμητοι παράγοντες της ιστορίας, έχω την αίσθηση πως έχουν ενεργοποιηθεί.
ΥΓ: Τι θεωρία συνομωσίας ήταν εκείνο που έβγαλαν πρόσφατα οι Ρώσοι, ότι δηλαδή ο Στρος-Καν(Strauss-Kahn)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου