Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δεύτερης Συνάντησης Πολιτιστικών Φορέων στην Κέρκυρα.



  
Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Ιονίων Nήσων  πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα το Σάββατο,  20/10/2012 στο θέατρο του Δήμου Κέρκυρας, η Δεύτερη Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Την συνάντηση συντόνισαν ο Δήμαρχος Μεγανησίου και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ι.Ν. κ. Ζαβιτσάνος Ευστάθιος, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας, υπεύθυνος του ΔΟΠΑΠ Κέρκυρας, κ. Πανδής Σπυρίδων και ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, υπεύθυνος για τον Πολιτισμό, κ. Λαδικός Διονύσιος.

Στην Συνάντηση συμμετείχε πλήθος φορέων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες των Ιονίων Νήσων.
Κατά την έναρξη της Συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Ζαβιτσάνο για τα αποτελέσματα και τις διαπιστώσεις της πρώτης συνάντησης πολιτιστικών φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα και επισημάνθηκε ότι η δεύτερη Συνάντηση αποτελεί συνέχεια της πρώτης και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης που ανέλαβε η ΠΕΔ ΙΝ, ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, με σκοπό  την ενίσχυση της Περιφερειακής Συνείδησης.
Επίσης, έγινε σαφές ότι η προσπάθεια αυτή δεν αναιρεί την αυτονομία και την ιδιαιτερότητα οποιουδήποτε φορέα, ούτε υπονοεί την μεταφορά πιστώσεων σε επί μέρους φορείς και πως το δίκτυο που θα στηθεί θα υποστηρίζει κοινές δράσεις με περιφερειακό χαρακτήρα.
Επιπρόσθετα, την Συνάντηση απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας , αλλά και οι θετικές προοπτικές της δικτύωσης των Επτανήσων και χαιρετίστηκε από όλους η αναγκαιότητα υποστήριξης της δράσης, ενώ προτάθηκε η αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Επιπλέον, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Καρύδης Δημήτριος, επισήμανε ότι τα Επτάνησα δεν τα συνδέει μόνο ο Πολιτισμός, αλλά και η Ιόνιος Πολιτεία, το πρώτο ελληνικό κράτος στην Ιστορία και γι αυτό τον λόγο τα Επτάνησα έχουν και Διοικητικούς δεσμούς, ενώ διαβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη δράση θα υποστηριχθεί από την Επιτροπή Τουρισμού της Π.Ι.Ν. Ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου, κ. Λαδικός Διονύσιος, επισήμανε από την πλευρά του ότι πρέπει να εξασφαλιστεί αρχικά ότι οι φορείς που είναι Περιφερειακοί, να αρχίσουν να κάνουν πράξη τον τίτλο τους, αναλαμβάνοντας περιφερειακές δράσεις, ενώ ο κ. Μεταλληνός Δημήτριος, εκπρόσωπος της πρυτανείας  του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ανέφερε πως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα σταθεί αρωγός της όλης προσπάθειας.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, αποκρυσταλλώθηκαν οι στόχοι και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.
Επισημάνθηκε ότι κύριος στόχος είναι η κατάρτιση ενός προγράμματος ετήσιων δράσεων σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σχεδιάστηκε το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί. Πιο αναλυτικά, μέχρι το τέλος του χρόνου, η ΠΕΔ ΙΝ, θα ολοκληρώσει στο site της,  τη βάση δεδομένων με την δικτύωση και καταγραφή όλων των πολιτιστικών φορέων της Περιφέρειας, ενώ το επόμενο Δ.Σ. της ΠΕΔ ΙΝ θα αποφασίσει, ύστερα από σχετική εισήγηση που θα περιλαμβάνει τα συμπεράσματα των δυο πρώτων συναντήσεων, το Νομικό υπόβαθρο της δικτύωσης, τις δράσεις, τα μέλη του Φορέα, τους στόχους, τη Διοίκηση και τους πόρους.
Συμπερασματικά, κλείνοντας την συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας, κ. Πανδής Σπυρίδων, ανέφερε ότι στόχος της δράσης είναι να γίνει ο Πολιτισμός της Επτανήσου γνωστός όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό του αξίζει.



                                                             Ο πρoεδρεύων της συνάντησης 


                                                                                                                Ευστάθιος Ζαβιτσάνος
                                                                        Δήμαρχος Μεγανησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου