Καλά ανάρτησες χάρτη που γράφει Asso – Pronus – Pronessus, χα χα χα. Εγώ φταίω τώρα? Πάντως αν κρίνει κανείς από άλλες τοποθετήσεις τοπωνυμίων που είναι αρκετά άναρχες αθωώνεσαι λόγω αμφιβολιών. Χα χα χα. Αν ξεκινήσεις αργά – αργά το πρώτο βιντεάκι « ΠΑΛΙΑ ΣΑΜΗ» στον παλιό χάρτη θα το διαπιστώσεις φίλε Γιώργο. Ορέ μπας και είσαι πράχτορας των αντιπάλων? Χα χα χα χα χα. Οι παλιοί χάρτες μόνο κάποιες ενδείξεις μπορεί να παρέχουν πάντως, καμία φερεγγυότητα, λαχτάρησες?? Πρόσω και ηρέμα!!
Makis MetaxasΑγαπητοί μου φίλοι Γιώργο Σάκη, Καπετάνιε, Πρόννοιε, Αβράμη, Κάτε και Άρη θέλω να ξέρετε πως παρακολουθώ πάντοτε με ενδιαφέρον και εκτίμηση τα όσα κατά καιρούς γράφετε για το ζήτημα της Ομηρικής Ιθάκης.Ο λόγος που δεν παρεμβαίνω στις συζητήσεις σας έχει να κάνει με τον πολύ λίγο χρόνο που έχω στην διάθεσή μου μου για να ανταποκριθώ σε μια συζήτηση μέσω του F/B που εάν κάνω το λάθος και την ξεκινήσω ποτέ δεν θα ξέρω πότε θα τελειώσει.Εάν ποτέ βρω το χρόνο με πολύ χαρά θα βρεθώ στην παρέα σας.!
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ,, ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ!!,ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΗΔΗ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ! ΕΞΑΛΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΞΟΠΑΙΧΝΙΔΑ,,, ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΟΥΛΙΧΙΟΥ (ΔΟΛΙΧΑ=ΜΑΚΡΥ) ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΡΥΟΤΙΚΑ,, ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ,,ΤΟ ΜΑΚΡΥΟΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΡΙΝ ΚΕΦΑΛΟ ΤΗΛΕΒΟΕΣ (ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ)! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ,, ! ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ,,! ΙΣΩΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ? ΝΟΤΙΑ ΙΘΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΝΗΙΟ (ΠΑΧΝΙ) ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΡΙΖΑ, ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ!
Σ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΕΝΑΡΙΑΚΙΑ,,ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ,,ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΩ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ! βοχυνας "χυνεται με βοή " έχει και ομοιοκαταληξία με το Φόρκυνας, και στην σπηλιά της Δράκαινας υπάρχει σόγουρα λατρεία σε νύμφες .., κάτι λογικό φυσικά εφόσον υπήρχε ποτάμι! , τώρα για το θέμα Ερισσος ..'οντως περίεργο που ο κέφαλός δεν είχε και κανά γιό Φισκαρδιώτη,, 'ή Νέσσος ,, και λογικό του να σου δίνει τροφή να την αποκαλείς Ιθάκη! ας τα ψαξουν οι ειδικοι ομως,,εμεις ας μεινουμε στα σχόλια!
και αυτό με τους Τηλεβόες,,ίσως τελικά να έχει σχέση και με τα επόμενα ονόματα που ακολούθησαν ! Τηλέμαχος-Τηλέγονος, Τηλεγονιά,, και συνεχίζω με αρχαια ονόματσα που μπορούμε να συσχετίσουμε με το πρόθεμα τηλέ--- Τήλεφος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Όταν οι Έλληνες έπλευσαν για την Τροία, κατά λάθος σταμάτησαν στη Μυσία, με βασιλιά τον Τήλεφο. Στη μάχη που επακολούθησε ο Αχιλλέας τραυμάτισε τον Τήλεφο. Η πληγή δεν έκλεινε κι έτσι ο Τήλεφος ρώτησε ένα μαντείο το οποίο δήλωσε "ο τρώσας και ιάσεται" δηλαδή ότι «αυτός που πλήγωσε θα θεραπεύσει». Σε μια μετα-Ομηρική (αλλά δημοφιλή) εκδοχή του μύθου, ο μάντης Κάλχας δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να νικήσουν δίχως τη βοήθεια του Αχιλλέα, όμως η μητέρα του, η Θέτιδα, ήξερε ότι θα πέθαινε αν πήγαινε στην Τροία. Έτσι τον έκρυψε στην αυλή του Λυκομήδη στη Σκύρο, μεταμφιεσμένο σε κορίτσι. Εκεί είχε ένα δεσμό με τη Δηιδάμεια με αποτέλεσμα ένα γιο, το Νεοπτόλεμο. Ανακαλύφθηκε, όμως, από τον πανούργο Οδυσσέα, που έφτασαν σε ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΠΡΟΝΝΩΝ
Εγώ φταίω τώρα?
Πάντως αν κρίνει κανείς από άλλες τοποθετήσεις τοπωνυμίων που είναι αρκετά άναρχες αθωώνεσαι λόγω αμφιβολιών. Χα χα χα.
Αν ξεκινήσεις αργά – αργά το πρώτο βιντεάκι « ΠΑΛΙΑ ΣΑΜΗ» στον παλιό χάρτη θα το διαπιστώσεις φίλε Γιώργο.
Ορέ μπας και είσαι πράχτορας των αντιπάλων? Χα χα χα χα χα.
Οι παλιοί χάρτες μόνο κάποιες ενδείξεις μπορεί να παρέχουν πάντως,
καμία φερεγγυότητα, λαχτάρησες??
Πρόσω και ηρέμα!!
Χουά χα χα χα χα χα.