Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΣΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Με νόμο οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις στον τουρισμό


Η αναβάθμιση της κρουαζιέρας, του αγροτουρισμού και του οινοτουρισμού συνιστούν τους βασικούς άξονες του νέου ειδικού χωροταξικό πλαίσιο που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το νέο χωροταξικό είναι ένα σημαντικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα πραγματικά για μια φιλική προς το περιβάλλον οικονομική ανάπτυξη με πολλά οφέλη και για τη Ζάκυνθο. Την εντάσσει στην κατηγορία των αναπτυσσόμενων νησιών ενώ στις ήδη αναπτυγμένες περιοχές τοποθετεί εκείνες που βρίσκονται από το λογανά μέχρι τις Αλυκές.
Οι αλλαγές
Οι αλλαγές που φέρνει αφορούν στην αύξηση της αρτιότητας, στις ανεπτυγμένες περιοχές από τα 15 στα 20 στρέμματα και στις αναπτυσσόμενες από τα 8 στρέμματα η αύξηση ανέρχεται, ανάλογα με την μορφή του τουριστικού προϊόντος, στα 10 ή 15 στρέμματα. Επίσης, οι βασικοί στόχοι του είναι η προώθηση κινήτρων για τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων υψηλότερου αριθμού αστέρων, αλλά και η αναβάθμιση υφισταμένων τουριστικών καταλυμάτων σε 4 και 5 αστέρων.
Η Κρουαζιέρα…
Σε αυτό τον τομέα προβλέπεται η δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών σε λιμάνια που έχουν ήδη δυνατότητα, ή μπορούν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια και βρίσκονται σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Πρόβλεψη διαχωρισμού λιμενικής ζώνης σε ζώνη για εξυπηρέτηση κρουαζιέρας και ζώνη εμπορικού / επιβατικού-ακτοπλοϊκού λιμένα και προσδιορισμός χρήσεων στην λιμενική ζώνη για εξυπηρέτηση τουρισμού κρουαζιέρας με αντίστοιχες λιμενικές και χερσαίες εγκαταστάσεις. Προστασία του προορισμού από τις ταυτόχρονες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που εξαντλούν τα όρια των διαθέσιμων υποδομών.
… και το γκόλφ
Επίσης όσον αφορά τις μονάδες με γήπεδα γκολφ, μπορούν να χωροθετούνται στις περιοχές αστικών κέντρων ή/και κύριων τουριστικών προορισμών όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Κως, ενώ μπορούν επίσης να χωροθετηθούν στις περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Μεσσηνίας, Χαλκιδικής, Αχαΐας, Αργολίδας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου