Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης χαιρετίζει την έκφραση έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης από τους συναδέλφους του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου. Η εργατική τάξη της Ζακύνθου ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα αδέρφια της στην Κεφαλονιά. Τα είδη αυτά μεταφέρονται με φορτηγό και θα παραδοθούν από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Τάκη Στρούζα τη Δευτέρα. Το Ε.Κ.Κ.Ι. σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα στην Παλική θα τα διανείμει σε όσους έχουν ανάγκη.
Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων και της διεκδίκησης ολοκληρωμένης αντισεισμικής θωράκισης και πλήρους αποκατάστασης των πληγέντων, στα χέρια τους. Να συμμετάσχουν ενεργά και μαζικά στην επιτροπή αγώνα φορέων της Κεφαλονιάς, να μπορέσουμε να οργανώσουμε την πάλη για την κάλυψη βασικών αναγκών μας.

Οι συνέπειες του σεισμού ολοένα θα αποκαλύπτονται σε όλη την έκτασή τους όσο περνάει ο καιρός. Συνέπειες που οφείλονται στην διαχρονική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις και οι τοπικές διοικήσεις με κριτήριο όχι τις ανάγκες του λαού και την ασφάλεια των δημόσιων υποδομών (σχολείων, νοσοκομείων, γηροκομείων, εργατικών κατοικιών, οδικού δικτύου κλπ) αλλά τα κέρδη των μονοπωλίων και των κατασκευαστικών ομίλων. Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού δεν εκφράζει απλά μια «ανευθυνότητα» κυβερνητικών και τοπικών αρχών. Είναι συνέπεια μιας πολιτικής, κεντρικής και τοπικής διοικητικής, που δίνει βάση στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Η λογική του μικρότερου κακού, του συμβιβασμού με την φτώχεια και την ανέχεια, τον εργασιακό μεσαίωνα και τη μιζέρια συνδέεται με την αποκόμιση τεράστιων κερδών και χτίσιμο τεράστιων περιουσιών ακόμα και στην περίοδο της κρίσης.
Στην σημερινή περίοδο που τα βάσανα των εργαζομένων οξύνονται περισσότερο και από το σεισμό, είναι υποχρέωση των εργατικών, ταξικών σωματείων η αλληλεγγύη και η οργάνωση του αγώνα. Μακριά από εμάς οι λογικές φιλανθρωπίας και υποκριτικής κατανόησης του ανθρώπινου πόνου και από την άλλη η συμμετοχή με τα μπούνια στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής Ε.Ε. και κεφαλαίου.
Το Ε.Κ.Κ.Ι. μαζί με τους συναγωνιστές, συναδέλφους του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με την αποστολή υλικής βοήθειας, θα συντονίσουν την δράση τους το επόμενο διάστημα.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Κ.Ι ΚΑΙ Ε.Κ.Ζ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/2/2014 ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου