Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

γνωρίζει κανεις ποιο ηταν το πρωτο αυτοκινητο στο νησι μας?


  • Orestis Kappatos Κάπου έχω διαβάσει ότι αυτό ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην Κεφαλονιά.............
  • Dennis Germenis Ορεστη δεν ειμαι σίγουρος ..........Ξερω οτι ο Μπαρμπα Αλέξης Τσελεντης ( Ζαβαλης ) απο το Φισκαρδο ειχε φέρει περίπου την ίδια εποχη ενα Ford Model-A και εκανε την συγκοινωνία Φισκαρδο Αργοστολι και το ειχαν ονομάσει η ( Μπερού ) . Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να μάθει κανεις ποιο ηταν το πρώτο αυτοκίνητο !!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΥς ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥς ΑΡΙς ,, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς..!


4 σχόλια:

  1. Για ποια χρονολογία συζητάμε? Γιατί ψάξε - ψάξε άκουσα μια καταπληκτική ιστορία για την άφιξη στην Έρισσο ενός αυτοκινήτου όχι όμως για ταξί αλλά για προεκλογική εκστρατεία!
    Χωρίς χρονολογίες όμως δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Θα παρακαλούσα κάποιον να με ενημέρωνε.

    Χουά χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκειό που λείπει από τούτη την αντίκα είναι η χειρολαβή στο κολονάκι του συνοδηγού για τον επιβάτη που ταξίδευε όρτιος απ΄ όξου στο πλαϊνό σκαλοπάτι! Χα χα χα χα

    Χουά χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EXΩ ΑΦΗΣΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΕΝΗ, ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΙΗΗΣΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΑ ΜΑς ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ μπλέξαμε γιατί μέσα σε αυτές τις χρονολογίες πρέπει να βρίσκεται και η εμφάνιση του αυτοκινήτου και της δικιάς μου ιστορίας. Θα το ξεμπλέξουμε όμως πιστεύω κάποια στιγμή, ή μάλλον θα το ξεμπλέξει ο φίλος μου ο Ρισσιάνος να μη του παίρνω και τα πρωτεία…
    Η ιστορία είναι όμως αρκετά χαρακτηριστική για τα πρώτα βήματα του αυτοκινήτου στα νησιά μας.
    Περίοδος εκλογών τότε με τους Βενιζελικούς – Βασιλικούς. Εκεί κάτου στην Άσσο (πιστεύω ήταν δήμος τότε), αρχηγός στο στρατόπεδο των Βενιζελικών η οικογένεια των εφοπλιστών Γιαννουλάτου, γνωστή και με το τότε θρυλικό πλοίο ΑΣΣΟΣ «μονομαχεί» για συλλογή ψήφων.
    Μέσα στα πλαίσια αυτά αποφασίζει και την εμφάνισή ο εκπροσωπός της (και υποψήφιος?) με αυτοκίνητο στην Κεφαλονιά. Μέσα σε στενά προφανώς περιθώρια χρόνου αποβιβάζεται στη Σάμη ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο χωρίς λάστιχα, γιατί από τα εργοστάσια τότε τα αυτοκίνητα έβγαιναν με ξύλινους τάκους γύρω – γύρω στις ζάντες (πιστεύω να είμαι σωστός) και μετά τους φορούσαν τα συμπαγή λάστιχα.
    Με αυτά τα ξύλα λοιπόν γύρω στους τροχούς ξεκίνησε για την Άσσο!! Χα χα χα χα.
    Καμιά πεντακοσαριά μέτρα πριν το χωριό κοντά στο δρόμο, η οικογένεια της νόνας του φίλου μου είχε δεμένη μια κατσίκα μονάκριβη λόγω φτώχιας, Μαλτέζικης καταγωγής, τη Σκουλαρίκω ένεκα των φυσικών «σκουλαρικιών» που έχουν κρεμασμένα οι Μαλτέζικες κατσίκες.
    Μόλις η κατσίκα είδε για πρώτη φορά αυτοκίνητο μέσα στη σκόνη με όλο αυτό το θόρυβο που έκανε πάνω στις πέτρες με τα ξύλα στις ζάντες τρόμαξε τόσο πολύ που πηδώντας σαν κουρλή να φύγει κρεμάστηκε από τη λιθιά με το σκοινί της και πνίγηκε!
    Πάπαλα η γίδα!
    Ήτανε το πρώτο τροχαίο ατύχημα στην Άσσο, ίσως και στα νησιά μας. Χα χα χα.
    Και επειδή αποβραδίς είχανε βραστό οι κομματάρχες και οι υποψήφιοι των εκλογώνε, αγοράστηκε και μπήκε στο καζάνι ως έδεσμα των ψηφοφόρωνε!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή