Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ο “νηών κατάλογος της Ιλιάδας


Ο “νηών κατάλογος” (ο κατάλογος των πλοίων) είναι από τα πιο πολυσυζητημένα εδάφια της Ιλιάδας. Είναι κατά τον Όμηρο ο κατάλογος των πλοίων και των στρατευμάτων ανά ελληνική πόλη, που παίρνουν μέρος στον τρωικό πόλεμο (γύρω στο 1250 π.Χ.), με ιδιαίτερη αναφορά στα ονόματα των αρχηγών των στρατευμάτων ανά πόλη. Πολλοί υποστηρίζουν ότι βασίζεται σε προγενέστερο ποίημα της μυκηναϊκής εποχής που ο Όμηρος χρησιμοποίησε αυτούσιο ενσωματώνοντάς το στο έπος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Όμηρος περιγράφει στον κατάλογο τις μεγάλες πόλεις της εποχής του (8ος αι. π.Χ.) και τις τοποθετεί αναχρονιστικά πίσω στη μυκηναϊκή εποχή....
Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/to-ntokoumento-tou-omirou-gia-tous-…/
Είτε πρόκειται για έναν κατάλογο των ελληνικών πόλεων του 13ου αι. είτε του 8ου αι. π.Χ., η σημασία του είναι ανεκτίμητη.
MIXANITOUXRONOU.GR

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα άλλο στοιχείο από αυτό που αναφέρει ο αρθρογράφος περί άλλης εποχής που έζησε ο Όμηρος από την εποχή των επών άρα αποποιείται της Ποντιακής καταγωγής kakakakaka (μου το κόλλησες και μένανε φίλε), είναι ότι στον επί λέξει κατάλογο τα πλοία του Οδυσσέα ήταν τα μόνα κόκκινα άρα κάποιος που έζησε τότε θα το γνώριζε αυτό (σα μύγα μεσ΄ στο γάλα ήτανε), ενώ στην Οδύσσεια είναι όλα μαύρα (Τηλέμαχου, μνηστήρων κλπ.). kakakakakaka. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να είχε αχρωματοψία ο Όμηρος και να κάνω λάθος. Αλλά το κόκκινο μαύρο το έβλεπε? Λες να τα έβλεπε όλα μαύρα λόγω της τότε οικονομικής κρίσεις? Παίζει και αυτό μπάλα όπως και να ήτανε ποδοσφαιριστής τση ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ!!!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kakakakaka μας εμεινε από τα κακα-βα,,, τωρα με το κοκκινο χρωμα εχω πιθανες λογικες απαντήσεις.
    το τραβάει το κοκκινο το νησί μας,,βλέπε Παπαρήγα, και τα τεραστια ποσοστα στο κομμα,,ειδικα την ερυσσο.
    τωρά εφόσον του τα βούλιαξε ο πωσειδωνας ,,οπωε και λόγο ένθους όπως τα Λευκάτα που έγιναν Μαυράτα ,,λογικό ο Τηλέμαχος να ειχε Μαυρα βαπόρια ,, αργότερα! χαχαχαχα, και αυτό με την Γιούβε ,,το κλεψες από το ανέκδοτο με τον Γαιδαρο,, και ασε τα σάπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ που τα λέμε σα να έχεις δίκιο. Το kakaka το έκλεψα, τη Γιούβε την έκλεψα, άσε με όμως να προπονηθώ λίγο τον έρημο. Σε λίγο τώρα με τσι οικονομικές δυσπραγίες λέω να αρχίσω να παίζω «Πάμε Στοίχημα» αλά Kefalonia, και από ό,τι βλέπω θέλω πολύ προπόνηση γιατί με έπιασες αμέσως!! Κακακακακακα.
    Βέβαια υπάρχουνε και εκείνα τα παπούτσια στη παραλία που ανάρτησες τσι προάλλες. Μου φαίνεται θα τα φορέσω και να πάνε στο διάολο οι προπονήσεις. Υπάρχουνε ακόμα ορέ ή τα πήρε ο Γραίος??
    Τώρα για το χρώμα τση πατρίδα μας τη πρώτη φανέλα του Βάζελου μου θυμίζει «γοζέ», λες να έχω πάθει αχρωματοψία?
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για πεταμα τσι ειχα τσι αρβύλες,απλα με βοηθησαν στον σχολιασμο με τσου ξυπολυτους, και σκεφτηκα να τις ξαναχρησιμοποιησω!! Λοιπόν εχε τα μεντε σου,, πλησιάζει μεγλαλη μέρα του Πινόκιο,, και με τον καλιτέχνη ειμαστε ετοιμοι, ελπιζω να μην φάμε ξυλο ομως,,εσυ σαν Ναυτικός,, θα μας ριξεις πολύ γιουχα προβλέπω!!! μείνε συντονισμένος,,αν και θαρώ οτι θα μας κλέψουν και άλλο,,εχει κάνει φοβερή δουλεια ο Αβρααμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή