Πόρος Αράγια
ΚΑΙ οταν ο Σπ. Ροκκος ειχε πολλά κέφια,, ισως απο τα καλύτερα του!!!
Η χιλιαδες ετων ελιά στα Ντοματα,περι το 1960....( Σπ.Μαρινατος..)
Δημήτρης Κοτροκόης Η ελιά σημερα....
παλιοτερες δημοσιευσεις:
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΓΝΩΣΗΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (η φωτο δυστηχως δεν φαινετε)
"Αυτό το όμορφο αλλά βαθιά ροζιασμένα ελαιόδενδρο μπορεί και να είναι το παλαιότερο δέντρο στον κόσμο και συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες στα Χανιά της Κρήτης. Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του, η ανάλυση του κορμού δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 2,000 ετών. Σημειώνεται ότι οι πέτρες στα δύο κοντινά νεκροταφεία χρονολογούνται γύρω στα 3,000 χρόνια πίσω. Αυτό το υπέροχο δείγμα έχει μια περιφέρεια 41 ft (12.5 τετραγωνικών μέτρων). Έχει κηρυχθεί ως προστατευόμενο φυσικό μνημείο της Ελλάδας ενώ κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο δέντρο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν στεφάνια για τους νικητές των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου".
Ώ ορέ κάπου έχασα τσι συνέχειες αλλά μου έκατσε εκειό το κουίζ του κ Μεταξά με τη φωτό από τα ψηλά τση Πάτρας και δε μπόραα να κλείσω μάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόνε κουίζ: Πώς μπορεί νια ελιά χωρίς να τήνε αγγίξει ανθρώπινο χέρι να ζεί όσες χιλιάδες χρόνια θέλετε???
Τα κωλοριζώνια του Ρόκκου ξεχάστε τα δε γένεται έτσι.
(Έδωσα και βοήθειες).
Γιατί όλοι τση θεωρίας ήσαστε εδώ μέσα μου φαίνεται!!!
Και τόμου το εύρετε γράφτε μου.
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
Και έδεκει στο Κακογγύλο ότα φτιάνανε το δρόμο έβγαλα 17 χταπόδια γιατί φαίνεται είχανε έβγει όξου από τα «σεισμικά» των φουρνέλωνε! Αλλά την ελιά δεν την είχανε φυτέψει ακόμα τότενε φαίνεται, γιατί δεν την είγδα!