Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου Λήξη Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 και φωτογραφίες




ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥsxedio new greek (1).JPG


Στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας που είχε θέμα:  « ΓΙΝΕ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»  με  διοργανωτή την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και αποκλειστικό δωρητή το ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Φέτος συμμετείχαν στο δίκτυο των βιβλιοθηκών 125 βιβλιοθήκες  και η Κοργιαλένειος  Βιβλιοθήκη πραγματοποίησε 30 δράσεις  στις οποίες  πήραν μέρος  1009 παιδιά και διακινήθηκαν 685 παιδικά βιβλία.


Στη γιορτή λήξης υπήρχε έκθεση με τις δημιουργίες των μικρών εξερευνητών,  προβλήθηκε ταινία αφιερωμένη σε όλες τις δράσεις και αντίγραφό της δόθηκε σε κάθε παιδί μαζί με το δίπλωμα συμμετοχής του. Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο καλοκαιρινός «βιβλιοφάγος»  και ο μικρότερος σε ηλικία αναγνώστης, «χτίστηκε» ο τοίχος καλοκαιρινών αναμνήσεων και η γιορτή έκλεισε με χορό τραγούδι και κεράσματα.                                                    
  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και όλους τους μικρούς μας φίλους. Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους εθελοντές - εμφυχωτές για την εκπληκτική και συγκινητική ανταπόκριση στο πέμπτο κατά σειρά κάλεσμά μας, γιατί πρόθυμα διέθεσαν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους, προσέφεραν τις γνώσεις αλλά και τον ενθουσιασμό τους και γιατί, χωρίς την δική τους πολύτιμη βοήθεια και συμβολή, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το καλοκαιρινό πρόγραμμά μας.
Ευχαριστούμε λοιπόν όλους και ένα-έναν χωριστά:
Τη Μαριέτα Μουρελάτου νηπιαγωγό, τη Νικολέτα Μπίρμπα νηπιαγωγό ,τη Μαρία Κουλουμπή μαθηματικό ,τη Βάσω Χαλιώτη δασκάλα, την Ειρήνη Κόντου γεωπόνο,τον Μάκη Σκλαβουνάκη μουσικό, τη Βαρβάρα Βασιλάτου αρχιτέκτονα, τη Ρενάτα Χαλιώτη νομικό, την Άλκηστη Γεωργούλη μουσειολόγο-δασκάλα, την Αλεξία Μαρτσέλου - Κουρή μουσικό και μαέστρο, τον Βαγγέλη Μοσχόπουλο φοιτητή περιβαλλοντολογίας και διαχείρισης φυσικών πόρων του Π. Πατρών και τη Μαριαλένα Δημογιάννη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Π.Πατρών, την Μαριλίνα Καλογερά δασκάλα, τη Δήμητρα Παπαγεωργίου καθ. Αγγλικών, την Αγγελική Γιαννάτου Δρ. Πολιτικών Επιστημών και Δημ. Διοίκησης, το Ηλία Τουμασάτο εκπαιδευτικό – θεατρολόγο, την Δήμητρα Κουρή Χημικό, την Αντζελίνα Αρκούδη Ιστορικό, το ζαχαροπλαστείο Βοσκοπούλα 1910 και τον Αντώνη Καππάτο.
Τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, εικαστικό κ. Γιώργο Κακή Κωνσταντινάτο/ Θέατρο Δίδελφυς για τα μαθήματα θεάτρου για παιδιά «Οδύσσεια: ταξίδι μέσα από το δρόμο του θεάτρου και της τέχνης»
Ευχαριστούμε θερμά  για την συνεργασία: το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου                           ΄΄Ο ΣΩΤΗΡ΄΄, Το Χαροκόπειο εργαστήριο και την κ. Στάμω Σκλαβουνάκη, Τον πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς « Μπάλλος» και τις Ελένη Λιναρδάτου και Εύη Πεφάνη, Την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τις Ελένη Παπαφλωράτου και Φρόσω Τζαννετάτου,  το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κεφαλονιάς και τις Αναστασία Στρακάτου ψυχολόγο και Φωτεινή Φωή κοινωνική λειτουργό, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και την Γεωργία Λυσίτσα, τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου (Ν.Ο.Α.) και ιδιαίτερα τους προπονητές των τμημάτων του, Αλεξία Μωραΐτη, Μαρία Κουνάδη, Ειρήνη Κουνάδη και Μάκη Βαρτελάτο, το Kids Art Festival και την Όλγα Γαλιατσάτου δασκάλα χορού.
Εμείς μαζί με τους εμψυχωτές προσπαθήσαμε μέσα από τις δράσεις που το πρόγραμμα φέτος πρότεινε, να κάνουμε τα παιδιά να γνωρίσουν και να ΄΄εξερευνήσουν΄΄ τη βιβλιοθήκη μας, να ΄΄παρατηρήσουν΄΄, να ΄΄βιώσουν΄΄ τον χώρο και να τον ΄΄νοιώσουν΄΄ οικείο, να μάθουν ότι εδώ στη βιβλιοθήκη μπορούν να βρουν απαντήσεις και να κάνουν έρευνα για τις σχολικές τους εργασίες αλλά και να γίνουν μέλη της δανειστικής βιβλιοθήκης διαλέγοντας βιβλία που θα τους ταξιδέψουν και θα τους κρατήσουν συντροφιά στον ελεύθερο χρόνο τους, να ανακαλύψουν ενδιαφέροντα, να αναπτύξουν δεξιότητες και τέλος να γνωρίσουν καινούριους φίλους.  
         Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού για την προβολή, δημοσίευση και κάλυψη όλων των εκδηλώσεών μας!
  
Ο Πρόεδρος του ΚΔΣ
+ Ο ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου