Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο για το «Θαλάσσιο Τουρισμό» στην Κεφαλονιά

  Δελτίο Τύπου

Με τη συμμετοχή πλήθους Στελεχών, Ταξιδιωτικών Πρακτόρων  και Ειδικών της Βιομηχανίας του Θαλάσσιου Τουρισμού, Πολιτειακών και Πολιτικών Παραγόντων, Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού αλλά και πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα το «Θαλάσσιο Τουρισμό» στις Συνεδριακές εγκαταστάσεις του Apollonion Resort & Spa στο Ξι της Παλλικής.

Με Οργανωτικούς Φορείς την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Κεφαλονιάς, την κήρυξη των εργασιών έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ.Δημήτριος και ακολούθησαν Χαιρετισμοί από τους : Α/Περιφερειάρχη Τουρισμού κ.Σ.Γαλιατσάτο, Α/Δήμαρχο Παλλικής κ.Α.Μοσχονά, α/α Λιμενάρχη, Πλωτάρχη Λ.Σ. κ.Π.Κολοβού και Α/Πρόεδρο ΚΕΔΗΚΕ κ.Γ.Κατσιβέλη.
Το Συνέδριο τίμησαν με Χαιρετισμό που απέστειλαν οι : Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ.Α.Θεοπεφτάτου, Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Α.Παρίσης και Α/Περιφερειάρχης Π.Ε.Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ.Π.Δρακουλόγκωνας.
Η συγκεκριμένη Συνεδριακή Εκδήλωση ήταν η συμβολική συμμετοχή της Κεφαλονιάς στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όπου και κατατέθηκε πρόταση με το Μήνυμα «Το μέλλον του Τουρισμού ανήκει στη θάλασσα» και στους Εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας , που έχει θέμα “Shipping: Indispensable to the world” και κατατέθηκε το Μήνυμα  του Γενικού Γραμματέα του IMO κ.Kitack Lim, με θέμα  «Ναυτιλία : Απαραίτητη στον κόσμο».
Εξαιρετική τιμή για το Συνέδριο ήταν η συμμετοχή των δύο διακεκριμένων Παγκόσμιων Πρωταθλητών της Παραολυμπιάδας του Ρίο κ.Γεράσιμου Πυλαρινού (Ξιφομαχία) και κ.Γεράσιμου Λιγνού (Κολύμβηση), οι οποίοι και απηύθυναν Χαιρετισμό στους κ.κ.Συνέδρους.
Επίσης η Ένωση Εφοπλιστών (ΕΕΚΦΝ) , τίμησε με ειδική Τιμητική Διάκριση,
« για την συμβολή τους, με κάθε τρόπο,
στην προβολή του θαλάσσιου τουρισμού
και ιδιαίτερα της Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά,
με στόχο την ανάπτυξή της »
τους :
κ.Θεόδωρο Γαλιατσάτο, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων,
κ.Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο Κεφαλονιάς,
κ.Ευάγγελο Κεκάτο, Α/Δήμαρχο Τουρισμού και
κ.Γεράσιμο Στρίντζη, Επιχειρηματία.
Συμβολική Τιμητική Πλακέτα εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Παρίση προσέφερε ο κ.Κεκάτος στον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών (ΕΕΚΦΝ) κ.Θεόδωρο Κόντε και στον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) κ.Αντώνη Στελλιάτο.
Με πλήθος ομιλιών, διαλέξεων, ειδικών επισημάνσεων και εξειδικευμένων τοποθετήσεων αναλύθηκαν και παρουσιάσθηκαν όλες οι παράμετροι  ανάπτυξης σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό περιβάλλον της Κρουαζιέρας και του Yachting στην Αδριατική και το Ιόνιο και κυρίως στην Κεφαλονιά.
Με χορηγό της Φιλοξενίας των κ.κ.Συνέδρων τον κ.Γεράσιμο Στρίντζη και τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς για το Αποχαιρετιστήριο Δείπνο, η Οργανωτική Επιτροπή εκφραζόμενη από τον κ.Α.Καλούδη και τον κ.Ε.Κεκάτο απευθύνει  τις εγκάρδιες ευχαριστίες της τόσο στους κ.κ.Χορηγούς όσο και στους κ.κ.Ομιλητές και Συντελεστές του Συνεδρίου.
Τα Συμπεράσματα και οι Προτάσεις της Ένωσης Εφοπλιστών επισυνάπτονται όπως ακριβώς διατυπώθηκαν.
Συνέδριο στην Κεφαλονιά στις 26 Σεπτεμβρίου 2016

Θέμα: Θαλάσσιος Τουρισμός

Συμπεράσματα – Προτάσεις

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
  1. Ο Θαλάσσιος Τουρισμός είναι αναμφισβήτητα κλάδος που συνδράμει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής των λιμένων που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια, καθώς και μικρά σκάφη αναψυχής. Τα οικονομικά οφέλη του είναι επίσης σοβαρά για την Εθνική Οικονομία.
  2. Η Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά έχουν τις προϋποθέσεις, από πλευράς ενδιαφέροντος του επισκέπτη, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη του κλάδου αυτού του θαλάσσιου τουρισμού.
  3. Οι τοπικοί φορείς, αναγνωρίζουν τα ποικίλα οφέλη και είναι πρόθυμοι από την πλευρά των να πράξουν ότι απαιτείται για να υπάρξει ανάπτυξη.
  4. Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, καθώς και η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που απασχολούν και τους δύο κλάδους του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να μπορούν να προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες και παρεμβάσεις προκειμένου να επιλύονται αυτά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

  1. Θα πρέπει να γίνουν αναγκαίες παρεμβάσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς προς την Κεντρική Διοίκηση – αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων και Νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν τους λιμένες, τα αεροδρόμια και οτιδήποτε έχει σχέση με την ανάπτυξη γενικότερα του τουρισμού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
  2. Προς τον σκοπό αυτό, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, θα συνδράμει, από την πλευρά της, στις προσπάθειες, παραπέμποντας στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, τα θέματα που κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να εξεταστούν από τα αρμόδια όργανα αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου