Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιός ήταν ο Τζαμαρίας Μπουχάγιερ;

Ο Τζαμαρία Μπουχάγιερ, ο άνθρωπος που ίδρυσε το ιστορικό εργοστάσιο καροσερί αυτοκινήτων και λεωφορείων στην Πάτρα, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα εργαζόμενος στο αμαξοποιείο του Βεργωτή, για να ανοίξει στη συνέχεια τα πανιά του για την Αθήνα και την Ιερά Οδό και να καταλήξει, γύρω στα 1910 να εγκατασταθεί στην Πάτρα στην Τσαμαδού 38-40, ιδρύοντας το περίφημο καροποιείο και αμαξοποιείο του.
αναδημοσίευση από την KEFALONIAPRESS.GR

Ο γιος του Τζαμαρία, Λαζαρής Μπουχάγιερ (Ληξούρι 1906- Πάτρα 1993) και τα εγγόνια του, αποτέλεσαν τους βασικούς συνεχιστές της επιχείρησης, η οποία ήταν μια από τις σημαντικότερες και μακροβιότερες στην Ελλάδα.
Στην δεκαετία του 1980, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, όπως και για όλες τις επιχειρήσεις του είδους και το 1990 κορυφώθηκε για να βάλει λουκέτο μερικά χρόνια αργότερα.


O “Τιτάνας”, ένα Volvo B54 47 που κατασκευάσθηκε το 1972 από τον Πατρινό αμαξοποιό Μπουχάγιερ για το ΚΤΕΛ Νάξου
Αστικό λεωφορείο Volvo με αμάξωμα Μπουχάγιερ, στα τέλη της ζωής του, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εκτελεί το θερινό δρομολόγιο “Εγλυκάδα – Τερψιθέα”
Οι φωτογραφίες είναι από το Λεύκωμα Αχαϊκής Βιομηχανίας του Νίκου Σαραφόπουλου και συλλεκτικές φωτογραφίες από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου