Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση - Διαμαρτυρία για τη πεζογέφυρα του παραλιακού Σάμης - Καραβομύλου.

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3/2017 & ΩΡΑ 10:30 π.μ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΑΜΗΣ


 Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Σάμης  “ΓΙΑΛΟΣ” καλεί όλους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δικαστηρίων Σάμης την Δευτέρα 27/3/2017 και ώρα 10:30 με αίτημα την οριστική λύση του ζητήματος της πεζογέφυρας Καραβομύλου-  Σάμης.
 Η επικινδυνότητα της πεζογέφυρας τα τελευταία χρόνια αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής καθώς είναι το μόνο σημείο σύνδεσης των δύο κοινοτήτων. Υπενθυμίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν πως μετά από σειρά ακραίων φυσικών φαινομένων ( εκτεταμένες πλημμύρες και σεισμοί) , η πεζογέφυρα υπέστη σημαντική  καθίζηση καθιστώντας την ακατάλληλη.  Το  μόνο  εναλλακτικό πέρασμα  είναι η επαρχιακή  οδός Καραβομύλου -  Σάμης η οποία είναι πλήρως ακατάλληλη για πεζούς καθότι δεν υπάρχει πεζοδρόμηση, φωτισμός και σήμανση ενώ η ταχεία κυκλοφορία των οχημάτων είναι συνεχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την σχεδόν κατεστραμένη γέφυρα περνούν συνεχώς παιδιά, κάτοικοι των δύο κοινοτήτων προς εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους  καθώς και τουρίστες καθόλη την διάρκεια της θερινής σεζόν. Μια  τέτοια εικόνα  απαξίωσης σίγουρα μας βρίσκει όλους απέναντι.

 Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε μια ανακολουθία έργων και πράξεων από όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι με τη σειρά τους ανέθεσαν την ευθύνη στην γραφειοκρατία με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει άλυτο με μια μοιραία επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει πάντα υπηρεσίες και τοπικούς φορείς, αφήνοντας τον ανθρώπινο παράγοντα πάντα τελευταίο.
 Οι  Σύλλογοι της περιοχής  πήραν την πρωτοβουλία και κατήγγειλαν την ανευθυνότητα αυτή στην Εισαγγελία.  Με αυτή την αφορμή  την Δευτέρα 27/3/2017 θα πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Σάμης Τακτική Δικάσιμος.
 Η χρήση της πεζογέφυρας ήταν και παραμένει  απαραίτητη . Δεν μπορούμε σαν κάτοικοι αλλά και σαν Επαγγελματίες να παραβλέπουμε την αναγκαιότητα κατασκευής μιας πεζογέφυρας που θα διασφαλίζει στους κατοίκους αλλά και στους τουρίστες την ασφαλή διεύλευσή τους από την Σάμη στον Καραβόμυλο και επιπλέον τονίζουμε στους αρμόδιους φορείς πως δεν μπορούμε να αρκεστούμε πλέον σε ημίμετρα και σε πρόχειρες λύσεις- κατασκευές.
 Ζητάμε και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας και οριστική λύση του προβλήματος.



                                                                                                 Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του
                                                                                                  Επαγγελματικού Συλλόγου
                                                                                                      Σάμης “ΓΙΑΛΟΣ”


Σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία, για την πεζογέφυρα του παραλιακού Σάμης - Καραβομύλου, καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης, με πανό που ανάρτησε στην είσοδο της πόλης. Η ιστορία με την πεζογέφυρα είναι λίγο, πολύ γνωστή. Ύστερα από πλημμυρικά φαινόμενα, στις 16/10/2012, στη περιοχή, η γέφυρα ουσιαστικά καταστράφηκε.


Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Κεφαλονιάς, με ημίμετρα προσπάθησε να "μπαλώσει" τη κατάσταση, μη αγγίζοντας, όμως το κυρίως πρόβλημα. Να γκρεμίσει δηλαδή,  την υπάρχουσα κατεστραμμένη γέφυρα και στη θέση της να φτιάξει, άλλη ασφαλή για τους πεζούς.
Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει, την "παρέμβαση"του Δήμου, υπέρ των πεζών του παραλιακού Σάμης - Καραβομύλου!!
 Ύστερα από αυτή την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, για τους κατοίκους και τους τουρίστες της περιοχής, οι τρεις Σύλλογοι της Σάμης, ( Πολιτιστικός, Εμπορικός και Αθλητικός), κατέθεσαν αναφορά στην εισαγγελία Κεφαλονιάς, για την επικινδυνότητα της γέφυρας.  Ο εισαγγελέας , εξετάζοντας την υπόθεση, παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο, τους υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή, στις 27/3/2017. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι υπεύθυνοι έκλεισαν την γέφυρα και η πρόσβαση πλέον από  Σάμη προς Καραβόμυλο και το αντίθετο, γίνεται μόνο από την Επαρχιακή οδό, Σάμης – Παλικής.  Ο Εμπορικός Σύλλογος λοιπόν, καλεί σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία τους κατοίκους της περιοχής, την ημέρα της δίκης 27/3 και ώρα 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια της Σάμης. 
Τάσος Καβαλλιεράτος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου