Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

με Τσου Λευκαδητες δεν βρισκω Ακρη

Σχολια   σε αναρτηση

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
porosnews.blogspot.pe




Νικόλαος Καμπάνης Τελικά Γιώργο δεν μου είπες, ο Οδυσσέας ήταν τόσο παλιός όπως και οι δεινόσαυροι;
Moellers... (αυτό από μουρουνόλαδο με τον παππού του παππού που έζησε με τον Κανάρη το μπουρλοτιέρη... μποουυυμ).

Διαχείριση
απάντηση.  
ΠΗΓΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ,ΓΙΑ    ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΛΙΓΟ   ΚΑΙ ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ  ΓΑΖΗ,,ΠΟΥ ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΤΗΝ  ΕΠΟΧΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΠΟ   ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ
!ΧΑΧΑΧΑ,,
ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΟΡΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΟΠΩς ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕς ΑΝΑΦΟΡΕς ΠΟΥ  ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ,, ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ,  ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ  ΕΠΕΦΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗ,
Ο ΟΠΟΙΟς ΔΙΑΒΡΩΣΕ ΤΟ ΜΕΡΟς ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ   ΟΛΟΙ  ΣΗΜΕΡΑ  (ΠΡΙΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΟΧΗ ΟΔΥΣΣΕΑ)
Όπως  ΕΛΕΓΕ  ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ  ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΣΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑς
και  στην σελιδα ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ Η ΛΕΥΚΑΔΑ 
Γιωργος Γκιαφης ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΠΠΟΥς ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ,  ΗΤΑΝΕ Ο ΚΕΦΑΛΟς,, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑς ΤΑ ΕΞΗΓΕΙ ΟΛΑ!!!!!!!???

Διαχείριση
Νώντας Γαζής Ο Οποίος όμως έπεσε από το Ναό του Απόλλωνα στη Λευκάδα, που ήταν τότε η Ομηρική Ιθάκη καλέ μου φίλε Γιώργο Γκιάφη. Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

Νώντας Γαζής Για να σοβαρευτούμε λίγο: Ο Κεφαλονίτης Αρχαιολόγος Μιλτιάδης Άννινος – Καβαλιεράτος, ισχυρότατος αντίπαλος της θεωρίας του W. Doerpfeld και των Λευκαδιστών έγραψε σε δημοσιευμένη επίσημη εργασία του: «Διότι και η Λευκάς ήτον ανέκαθεν νήσος και δη εις αρχαιοτέραν εποχήν, ως εκ γεωλογικών παρατηρήσεων αποδεικνύεται, ήτο πολύ μάλλον της Ηπείρου απομεμακρυσμένη ή σήμερον». (1. Αρχαιολογικαί Συζητήσεις – Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΕ…Η ΙΘΑΚΗ. Εστία, αρ. φύλ. 54, 24.04.1900 και 2. Το ίδιο ακριβώς άρθρο αναδημοσιεύτηκε και στην Ψηφιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης). 

Και το σημαντικότατο ερώτημα που πλανιέται: Αγαπητέ συχωρεμένε Μιλτιάδη Άννινε – Καβαλιεράτε, αυτή η τοποθέτηση και επιστημονική σας άποψη, γιατί δεν σας οδήγησε στην πανυπερτάτη προς ζόφον Ιθάκη, μιας και το σημερινό Θιάκι είναι ανατολικότατο και σαφώς με τον τότε προσανατολισμό ήταν Βορειοανατολικό αλλά κατά κανένα τρόπο Δυτικότατο, αφού η Λευκάδα ήταν και δυτικότερη και αποδεκτή από σένα τον ίδιο ως ΝΗΣΟΣ 100%! (ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Γιώργο Γκιάφη και τον Νικόλαο Καμπάνη? Εκείνο όμως που θα σας ταρακουνήσει είναι άλλο! Όμως δεν είναι μόνο ο Άννινος Καβαλιεράτος που έχει αυτές τις απόψεις. Οι κορυφαίοι Χάρτες του Κόσμου για θάλασσες, νησιά, Κόλπους, Ακρωτήρια, Πορθμούς, Ισθμούς κλπ. είναι του Βρετανικού Ναυαρχείου, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν.
Επισημαίνουν σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να τους το ζητήσει κανείς, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σκοπιμότητα, και χωρίς να ασχολούνται καθόλου με την Ομ. Ιθάκη, το εξής χαρακτηριστικό: 
«Lefkas never had any permanent natural connection with the mainland» (British Admiralty Chart 203): Η Λευκάδα δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε μόνιμη φυσική σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα. (Χάρτης Βρετανικού Ναυαρχείου 203).Ψάξτε και βρέστε τον γιατί εγώ γράφω με στοιχεία και αποδείξεις.
Ο Ναός του Απόλλωνα είναι ένα άλλο σοβαρότατο στοιχείο που καθιερώνει την Λευκάδα σαν Ομ. Ιθάκη.
Η ύπαρξη Ναού του Απόλλωνα μονοσήμαντα στην Λευκάδα και μάλιστα από την εποχή του Κέφαλου, ο οποίος έζησε πριν το 1300 π.Χ, μας οδηγεί στην εξής υποχρεωτικά χρονολόγηση! Ως γνωστόν ο Κέφαλος ήταν πατέρας του Αρκείσιου, ο Αρκείσιος πατέρας του Λαέρτη κι αυτός πατέρας του Οδυσσέα. Αυτό σημαίνει ότι ο Κέφαλος έζησε τρεις γενιές πριν τον Οδυσσέα, περίπου 80-100 χρόνια παλιότερα. Όσον αφορά τις ερωτικές αυτοκτονίες από τον περιβόητο αυτόν Ναό, τον δρόμο άνοιξε, κατά τους θρύλους φυσικά, η ίδια η Αφροδίτη, που πηδώντας από τον βράχο απαλλάχθηκε από τον έρωτά της για τον Άδωνη. Ακολούθησαν ο Κέφαλος, τρελός από το πάθος του για τον Πτερέλα και οι ποιητές Νικόστρατος και Χαρίνος και πολλοί άλλοι. Αυτό σημαίνει ότι ο Ναός αυτός του Λευκάτη Απόλλωνα υπήρχε 3 γενιές πριν τον Οδυσσέα (περίπου γύρω στο 1300 π.Χ.)
Επίσης δεν υπάρχει νησί Αστερίς νότια του Θιάκι από την πλευρά του ερχομού από την Πύλο, δεν είναι «πανυπερτάτη» μιας και η απόστασή της από την Κεφαλονιά κάθε άλλο παρά η λέξη αυτή μπορεί να την χαρακτηρίσει έτσι, αφού απέχει μόλις 1.8 ν.μ. ενός στενότατου Πορθμού, ο οποίος την διατρέχει σε όλο της το μέγεθος (ο πορθμός της είναι όσο είναι και το μήκος της!). Και ένα ακόμη ερώτημα: Είναι δυνατόν να τοποθετούμε ή να αποδεχόμαστε ως Αστερίδα ένα σκόπελο 4,5 στρ. χωρίς απολύτως κανένα από τα πραγματικά χαρακτηριστικά που την περιγράφει ο Όμηρος αξιόλογε αρχαιολόγε Μιλτιάδη Άννινε – Καβαλιεράτε; Γιατί οδηγήσατε τους συμπολίτες σας σε λάθος Ιστορικές αναζητήσεις; Αν μπορέσετε να αντιληφθείτε και τις απόψεις του Μιλτιάδη Άννινου – Καβαλιεράτου και την Επιστημονική απόλυτα σωστή τοποθέτηση των Χαρτών του Βρετανικού Ναυαρχείου, που είναι οι τελειότεροι στον Κόσμο, πρέπει να ψάξετε να βρείτε τι πρόβλημα Λογικής έχετε!!!!!!!!!!












Γιωργος Γκιαφης ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑΟ,,? ΕΔΩ ?http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_69.html


kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.PE










 ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑς ΟΜΩς ΚΥΡΙΕ ΓΑζη δεν τα απαντατε,, (γιατι ειναι πολλοι αυτοι που πιστευουν οτι ο ταφος στα Τζαννατα ειναι του Οδυσσεα?) γιατι το ταξιδι του τηλεμαχου απο Πυλο με βαση την μεγαλυτερη δυνατη ταχητυτα εποχης αποκλειεται να εκανε πάνω από 100 μιλια,,, , Γιατί ο Κεφαλ΄'ος και ο Γιος του Αρκεισος να μην καθοταν στο νησι που ιδρυσε ο Γενάρχης του? Γιατι Το Δουλιχιο που επειδη ειναι νοτιοτερα της ομηρικης Ιθακης,, το θεωρειτε Κεφαλονια,, και ενα νησι ενδιαμεσα απο τα υπολοιπα του βασιλειου του Ανακτα Οδυσσεα,, δεν ανηκε στο βασιλειο του,, ! ?? ανηκε δηλαδη η ΖΑΚΥΝΘΟς , ΚΑΙ ΟΧΙ Η κΕΦΑΛΟΝΙΑ????? ΠΟΝΤΙΟς ΗΤΑΝς ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΓΟΤΑΝ ΛΑΕΡΤΙΑΔΗς???????
Διαχείριση
Γιωργος Γκιαφης Απλα ολες οι ομηρικες θεωρειες περι ομηρικής Ιθακης εχετε καποια καλά στοιχεια που θα μπορουσαν να δικαιολογησουν τις αποψεις σας,, Η δικη μας ομως νομιζω τα εχει ολα μαζι!! (ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΕ,, ΟΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΜΩς ΤΥΧΑΙΟ??????
Διαχείριση
http://porosvress.blogspot.gr/2017/01/2012.html

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.PE

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.PE

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ…
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE

οπως λενε και με την εθνικη οταν πηρε το Γιουρο,,
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟ ΑΛΛΟ!!

3 σχόλια:

  1. Με εφκείνονε το κ Γαζή θα μπλέξουμε άσχημα!
    Από τη μία μας έχει άχτι που επήε εκειός ο Λαέρτης και τσου καταχέριασε έδεκει στο Νήρικο και από την άλλη θα επωφεληθεί άμα συνεχίσουμε να λέμε για την αρκούδα τη μνηστή του Κέφαλου, γιατί ενώ η Κεφαλονιά δεν είχε αρκούδες η Λευκάδα πρέπει να ήτανε γιομάτη τα αρχαία χρόνια.

    Το καταχέριασμα, Κα κα κα κα:
    (ω – 377)
    … «οἷος Νήρικον εἷλον, ἐϋκτίμενον πτολίεθρον,
    ἀκτὴν ἠπείροιο, Κεφαλλήνεσσιν ἀνάσσων,» …

    (Β – 636)
    οἵ τ᾽ ἤπειρον ἔχον ἠδ᾽ ἀντιπέραι᾽ ἐνέμοντο· »

    Τί εκπόρθησε ο Λαέρτης κ Γαζή μου? Την ακτή ηπείροιο (σκέτη), γιατί ενεμόμαστε και την άλλη την αντίπερα στεριά (ἠδ᾽ ἀντιπέραι ήπειρο Αλυζία).
    Γδές και το: https://www.portoassos.gr/η-λευκάδα-του-ομήρου/

    Και πές μας άμα γνωρίζεις πού έχουνε βρεθεί τα ερείπια τση Νήρικου?
    Μήπως εν ἀκτὴν ἠπείροιο ??

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να μη κουραστείς πολύ κύριε Νώντα μου μια απλή βοήθεια Κεφαλλονίτικη από Σπύρο Ρόκκο και αν έχεις απορίες να σου πω και την πηγή, αλλά μη σε πιάσει και κανένας κόρπος που έλεε κι η νόνα μου ρε φίλε… Έτσι γιατί λόγω εορτής με βρίσκεις Κεφαλλήνα μεγάθυμον.
    Πάμε λοιπόνε:
    «Με τη βοήθεια των προαναφερθέντων μαγνητικών και ηλεκτρικών διασκοπήσεων, που έγιναν στο διάστημα από 13 – 23 Απριλίου και 16 – 27 Ιουνίου του έτους 2002, από το Εργαστήριο Γεωφυσικής – Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης και Αρχαιοπεριβάλλοντος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών σε συνεργασία με την ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, χαρτογραφήθηκε και οριοθετήθηκε ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας πόλης της Λευκάδας, που ονομαζόταν Νήρικος. Η Νήρικος που υπήρξε μια από τις πρωτεύουσες της Λευκάδας -το κάστρο της Αγίας Μαύρας ήταν η μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού και αργότερα η Αμαξική εκεί που είναι η σημερινή πόλη της Λευκάδας- βρισκόταν στο βορειοανατολικό μέρος του νησιού. Εκτείνονταν από τον σημερινό οικισμό του Καλλιγονίου στα βόρεια έως τις παρυφές του οικισμού Καριωτών στα νότια και από τη λοφοσειρά του Κούλμου στα δυτικά έως τις ακτές στα ανατολικά. Ένα μέρος της πόλης ήταν χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Κούλμου με θέα τη θάλασσα και τις ακτές της Ακαρνανίας, ενώ το υπόλοιπο απλωνόταν στην πεδιάδα έως την παραλία. Αρχιτεκτονικά λείψανα, όπως το τείχος που προστάτευε την αρχαία πόλη και άλλα διάσπαρτα από οικίες υπάρχουν μέχρι σήμερα στην περιοχή. Αναφέρεται ότι η πόλη εγκαταλείφθηκε γύρω στα 1300».

    Μήπως θέλεις και φωτό σαν τον άπιστο Θωμά.??


    Κουκουκά κουκουκάααααααααααα!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σου στείλω νια Rompola of Cepfalonia να συνέλθεις εσύ και να ησυχάσουμε και εμείς???
    Στο λέω γιατί μου περισσέψανε απόψε 5 – 6 μπουκάλια…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή