Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Το Ριφόρτσο Πολιτιστικός Σύλλογος

Σήμερα η προβολή του ντοκιμαντέρ “Το Αργοστόλι που αγαπάμε”

Ένα αφιέρωμα στα 260 χρόνια της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς. 1757 – 2017.


Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ “Το Αργοστόλι που αγαπάμε” την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα ζωντανέψει ένα Αργοστόλι ιστορικό, κοσμοπολίτικο, λαογραφικό και ερωτικό. Θα θυμηθούμε και θα ακούσουμε για μια πόλη άλλης εποχής, που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές, με τον Πόντε της, την Ντογκάνα, τα θέατρα, τα αρχοντικά και τα όμορφα κτίρια, την καταπληκτική Φιλαρμονική που κάθε Πέμπτη και Κυριακή έδινε το στίγμα της χαράς στην Πλατεία, τις σχολές και τα σχολαρχεία, τις εκκλησίες με τα περίφημα καμπαναριά, τις ταβέρνες, τα ονομαστά ζαχαροπλαστεία και τα χοροδιδασκαλεία της, τις καντάδες της.
Μια Επτανησιακή και συνάμα Ευρωπαϊκή πόλη η οποία έσβησε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα εκείνον τον Αύγουστο του 1953, αλλά δεν χάθηκε στην λήθη. Παραμένει, όπως και όλη η Κεφαλονιά, στην θύμηση των μεγαλυτέρων, στα όνειρα των μικρότερων, μα στις καρδιές όλων μας.

Δείτε εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ: https://www.youtube.com/watch?v=ga8ijasAsmc&feature=youtu.be

Βασικοί συντελεστές του ντοκιμαντέρ:
Σκηνοθεσία Σταύρος Παπαδάτος
Διεύθυνση παραγωγής Διονύσης Φωκάς
Σενάριο Ηλίας Τουμασάτος
Εικόνα-Ήχος-Μοντάζ Κώστας Φραγκιάς
Μοντάζ Γιώργος Μεσσάρης

Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει Κεφαλονίτικο τραταμέντο στο φουαγιέ του θεάτρου. 
Mε την αξιοποίηση της τεχνολογίας, θα μεταδώσουμε ζωντανά την εκδήλωση με live streaming διαδικασία, από την σελίδα του συλλόγου μας  rifortso.gr , δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους Κεφαλονίτες που θα βρίσκονται εκτός νησιού, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε πραγματικό χρόνο (real time). 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού, Λαογραφικού, Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» με την ΠΙΝ - Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς. (ΚΕΔΗΚΕ)

Είσοδος ελεύθερη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου